autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Slavik-d | сталкер закарпатья ***
220 з інвертора в мережу (не працює)
28 ноября 2022 в 12:44
Живив я інвертором побутові прилади через переноску і подумав, чому б не заживити квартиру. Вимкнув все з розеток (окрім ел плити, далеко лізти), вимкнув "автомати", зробив дріт "вилка-вилка" і... не запрацювало. Інвертор йде в захист і все.
Не можу зрозуміти, чим глобально може відрізнятись мережа в стінах від набору подовжувачів?
codex | Достоевский ***
Re: 220 з інвертора в мережу (не працює)
[Re: Slavik-d] 28 ноября 2022 в 13:04
Десь щось залишилось під'єднане. Зарядка при цьому вимкнена ? Ввідний автомат теж в квартирі і вимкнений ?
Traveler | Дядя Сь **
[Re: Slavik-d] 28 ноября 2022 в 13:09
Slavik-d 28.11.2022 12:44 пишет:

Живив я інвертором побутові прилади через переноску і подумав, чому б не заживити квартиру. Вимкнув все з розеток (окрім ел плити, далеко лізти), вимкнув "автомати", зробив дріт "вилка-вилка" і... не запрацювало. Інвертор йде в захист і все.
Не можу зрозуміти, чим глобально може відрізнятись мережа в стінах від набору подовжувачів?

Тут критично фазу та нуль підключати саме туди, де вони в настінній розетці
Maksimus | V.I.P ***
[Re: Traveler] 28 ноября 2022 в 13:14
Traveler 28.11.2022 13:09 пишет:

підтримую, спробувати вилку перевернути
[Re: Maksimus] 28 ноября 2022 в 14:03
Maksimus 28.11.2022 13:14 пишет:

Тут критично фазу та нуль підключати саме туди, де вони в настінній розетці підтримую, спробувати вилку перевернути

Пробував. Увімкненими залишались тільки зарядки для телефонів (але без телефонів). Автомат вхідний теж вимикав.

Може "присосався" хтось?
Змінено Slavik-d (14:04 28/11/2022)
Dimondonetsk | важничающий писатель **
[Re: Maksimus] 28 ноября 2022 в 14:06
Maksimus 28.11.2022 13:14 пишет:

Traveler 28.11.2022 13:09 пишет:

підтримую, спробувати вилку перевернути

Просто воткнув в себе в розетку вихід від інвертора і все. Якщо перевернути - теж працює. Може розетка (або всі розетки) на окремому автоматі, який теж вимкнутий?
Змінено Dimondonetsk (14:06 28/11/2022)
VovkZ | V.I.P **
[Re: Slavik-d] 28 ноября 2022 в 14:20
Slavik-d 28.11.2022 14:03 пишет:

Пробував. Увімкненими залишались тільки зарядки для телефонів (але без телефонів). Автомат вхідний теж вимикав.
Може "присосався" хтось?

Інопланетяни, не інакше. Спробуйте виміряти опір в розетці, між фазою та нулем. Можливо, все ж, знайдеться, що якийсь прилад увімкнено. Ну, і для чистоти експерименту - зарядки варто теж витягнути (і не варто їх там лишати).
Khimik | Супер писатель! **
[Re: VovkZ] 28 ноября 2022 в 14:27
Ну чому? Особисто бачив ситуацію, коли розетки, розміщені на суміжній стіні двох квартир були під'єднані разом. Лень було електрикам, очевидно, тягнути дві лінії в одну, згрубша, точку
VovkZ | V.I.P **
[Re: Khimik] 28 ноября 2022 в 14:29
Можна заглянути в розетки на суміжних з сусідами стінах, щоб виключити цей варіант.
SeMeNUA | опытный писатель ***
[Re: Slavik-d] 28 ноября 2022 в 15:04

Десь сусіди підключені на цю ж мережу. Бо цей самий трюк із заживленням квартири дротом "вилка-вилка" від інвертора я щодня повторюю. Працює. А ось на щитку сусіди таки були заживлені від мене на одну лінію. Виявив коли наводив лад у щитку. Причому заживили так працівники нашого обленерго, коли замінювали лічильники
Змінено SeMeNUA (15:04 28/11/2022)
GreenMile | V.I.P ***
[Re: Slavik-d] 28 ноября 2022 в 17:46

А автомат разрывает и фазу и ноль или только фазу?
Allodin | СуперСтар ***
[Re: Slavik-d] 28 ноября 2022 в 18:58
Нуль на вводі рветься? разом с фазою? Якщо ні -будь-яке діфреле скаже асталавіста
Та і без нього -також
Змінено Allodin (18:59 28/11/2022)
mrg | энтузиаст **
[Re: Allodin] 28 ноября 2022 в 21:45
Allodin 28.11.2022 18:58 пишет:

Нуль на вводі рветься? разом с фазою? Якщо ні -будь-яке діфреле скаже асталавіста
Та і без нього -також

не знаю як, але в мене працювало при: фаза - з інвертора, 0 - з мережі.
є інвертор, є група автоматів, що з нього живиться (фаза + 0)
захотілось добавити туди ще 1 автомат. просто кинув на нього фазу з інвертора, зовсім забувши, що 0 у цього споживача - з мережі.
а воно робіт.
лише пізніше згадав, що варто було б і 0 відповідний перекинути на групу з інвертора.

та й з приводу "рвати нуль" - різні думки: хтось за, хтось категорично проти (небезпечно) особливо в темах про генератори.
Змінено mrg (21:45 28/11/2022)
[Re: Allodin] 28 ноября 2022 в 21:48
Все, що зможе зробити діфрелє - розірвати ввід мережі у хату (тобто те, що ТС й намагається зробити із самого початку, вимкнувши автомати)
Ніякого перенавантаження інвертора, від якого він йде у захист, при цьому не повинно бути
Змінено SeMeNUA (21:49 28/11/2022)
Cirax | Достоевский *
[Re: Slavik-d] 28 ноября 2022 в 22:11

Автомат ноль разрывает, или только фазу?
maksym | V.I.P **
[Re: SeMeNUA] 28 ноября 2022 в 22:34
SeMeNUA 28.11.2022 21:48 пишет:

Все, що зможе зробити діфрелє - розірвати ввід мережі у хату (тобто те, що ТС й намагається зробити із самого початку, вимкнувши автомати)
Ніякого перенавантаження інвертора, від якого він йде у захист, при цьому не повинно бути

А у самого інвертора не може бути типу діфреле якогось? Типу по різниці струмів фаза/нуль вимикає?
uniq | старый писатель ****
[Re: Slavik-d] 28 ноября 2022 в 22:35
Я б шукав причину так:
1. Перевірити сам кабель (потрібен тестер) та розетку:
А. Може зібраний неякісно і через те в ньому замикання
Б. Може замикання в самому кабелі.
В. Замикання в розетці?
2. Шукати споживача:
А. Вхідний автомат на квартиру точно вимкнений?
Б. Освітлення вимкнене? Може воно потужне?
В. Все, що залишилось в розетках, точно тягне інвертор, якщо включити одночасно його через подовжувач? Бойлер? Два холодильника? Може плиту таки виключити?
Змінено uniq (22:37 28/11/2022)
[Re: GreenMile] 29 ноября 2022 в 10:30
GreenMile 28.11.2022 17:46 пишет:

только фазу
GreenMile | V.I.P ***
[Re: Slavik-d] 29 ноября 2022 в 11:05
Slavik-d 29.11.2022 10:30 пишет:

GreenMile 28.11.2022 17:46 пишет:

только фазу

Ну вот когда разорвешь и ноль - должно заработать.
[Re: maksym] 29 ноября 2022 в 13:26
maksym 28.11.2022 22:34 пишет:

SeMeNUA 28.11.2022 21:48 пишет:

А у самого інвертора не може бути типу діфреле якогось? Типу по різниці струмів фаза/нуль вимикає?

Чесно кажучи, я про таку фічу у інвертора ніколи не чув. І не бачив
Свій інвертор вмикав й при відключенному нулі, й при підключенному (намагався зхрестити газовий котел з генератором, але невдало, а потім забув нуль відімкнути) - різниці ніякої немає.
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

220 з інвертора в мережу (не працює)

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

2 користувачів і 156 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3135