autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумКурилка

НЕглухий vs Глухий_ паркан з сусідською ділянкою...

igg | V.I.P **
4 августа 2023 в 12:37
Прикріплені файли (0 завантажити)
Тема таки курилочна бо - не про вибір паркану, а більше про сусідські дачні суперечки, що старі як цей Світ) ...Дуже прошу модераторів не зносити...

Класика жанру!
Прийшов час поставити паркан (замість умовної, висотою півметри, огорожі, що років 30 стоїть) на межі між сусідніми 6 сотками...

Моя задача №1 - відгородитися від невисокої рослинності (культурної та не дуже), що лізе пре так, що задовбався зкошувати/обрізати...почалися "розборки" з сусідами...вважають, я забагато їх куща відчикрижив

Задача №2 (а може таки перша) - щоби наш котик не проліз у ті хащі, бо сусідка "не дуже" любить котів та вже чесно попередила, що купила отраву для мишей

Тобто, питання про встановлення "дорослого" паркану, що зависало у повітрі вже декілька років, стало руба!

Власне вибір невеликий, я розглядаю 2 варианти НЕглухих огорож:
1. Рабиця (пвх)
2. Секційна огорожа із бордюром(як на фото)

Саме головне питання, порадьте, можливо я помиляюся: чому саме НЕглуха огорожа? Я так думаю, що на 6-12 сотках із зачиненим (профнастилом, як хоче сусідка) периметром - то буде суцільний парник та задуха чи то я перебільшую?

Дайте ваших думок та порад, будь ласка!

Тема таки курилочна бо - не про вибір паркану, а більше про сусідські дачні суперечки, що старі як цей Світ) .Дуже прошу модераторів не зносити
Змінено igg (12:40 04/08/2023)
Ревизор | СуперСтар **
Re: НЕглухий vs Глухий_ паркан з сусідською ділянкою...
[Re: igg] 4 августа 2023 в 13:01
Питання не в заборі, а у сусідах.
Виріши для себе можливі подальші відносини з ними - краще бачити/спілкуватись чи не бачити їх.
З поганим сусідом і парник буде в радість.
ПС. в мене з двох боків стоїть не глухий. І є два сусіди. Зараз би з одного боку поставив би глухий.
Sashok_Accent | ***
[Re: igg] 4 августа 2023 в 13:07
з такими приколами я би ставив глухий. Бо оце про котів - якось зовсім мєрзко.
Парнік думаю що проблема перебільшена
robocop | СуперСтар ***
[Re: igg] 4 августа 2023 в 13:10
igg 04.08.2023 12:37 пишет:

1. Рабиця (пвх)

Саме головне питання, порадьте, можливо я помиляюся: чому саме НЕглуха огорожа? Я так думаю, що на 6-12 сотках із зачиненим (профнастилом, як хоче сусідка) периметром - то буде суцільний парник та задуха чи то я перебільшую?

А тобі яка різниця, що вона хоче?
Обидва твої варіанти можна "візуально доглушити" в потрібних місцях:
Ekspert83 | СуперСтар *
[Re: igg] 4 августа 2023 в 13:14
Глухий з дощок, але дошки в шахматному порядку, буде пропускати повітря і не будешь нікого бачити.
sanjk | старожил ***
[Re: robocop] 4 августа 2023 в 13:28
robocop 04.08.2023 13:10 пишет:

оця картинка або фотошоп, або шось не те що продається зараз по всіх кутках. Я купив зі світопроникністю 45% , щоб закрити 10 м паркану, але довелося зложити в 4 шари і закрити 2.5м паркану, та все одно воно трохи просвічується
Smap | Достоевский ***
[Re: igg] 4 августа 2023 в 13:51
в мене секційна огорожа з сусідами.
Так, з одного боку, то є класно - оупен спейс і все таке інше, багато простіру, погляд зупиняється не на твоєму глухому паркані і десь за кілька сусідів.
С другого боку - жодної приватности: що є той паркан, що його немає - всі сусіди, як одна велика шведська родина. Інколи це сильно дратує.
Ревизор | СуперСтар **
[Re: sanjk] 4 августа 2023 в 14:06
sanjk 04.08.2023 13:28 пишет:

Я купив зі світопроникністю 45% , щоб закрити 10 м паркану, але довелося зложити в 4 шари і закрити 2.5м паркану, та все одно воно трохи просвічується

так 45% це сама дохла сітка.
треба 95% брати.
nickka | продавець овочів **
[Re: Ревизор] 4 августа 2023 в 14:10
а якщо клематіси пустити по сітці то і затемнення не треба, і очам буде приємно
sigma | СуперСтар ***
[Re: igg] 4 августа 2023 в 14:51

Задача №2 (а може таки перша) - щоби наш котик не проліз у ті хащі, бо сусідка "не дуже" любить котів та вже чесно попередила, що купила отраву для мишей

Mission impossible. Для кота тільки суцільний паркан з бетону або профнастилу 2+м завишкі. Мій кіт 2м перестрибує.
Roksimama | Еще та! **
[Re: igg] 4 августа 2023 в 14:58
Оцей другий варіант як на мене краще. І його завжди можна зробити глухим за бажанням. Там де я зараз живу такі паркани всюди. Більшість з вставками.
Specu | старый писатель **
[Re: igg] 4 августа 2023 в 14:58
С гораздо более мягкими вводными по соседям. После 20 лет прозрачного забора. Поставили сплошной. Гигиена участка и уровень комфорта выросли на порядок. Никаких проблем с воздухом, ветром, солнцем и прочим не наблюдается.
igg | V.I.P **
[Re: nickka] 4 августа 2023 в 15:38
nickka 04.08.2023 14:10 пишет:

а якщо клематіси пустити по сітці то і затемнення не треба, і очам буде приємно

такий варіянт мені найбільш довподоби ...клематіси або щось інше, що плететься...або увздовж паркану якийсь живоплот, або навіть якісь ялинки/ялівці - все краще, імхо, ніж оті жахливі профлисти
В мене інший сусід з іншого боку закрився профлистами, причому до себе поставив фарбованим, а на зовні(мені й всім іншим сусідам) сірим металом, жлобство ще те
Змінено igg (15:52 04/08/2023)
igg | V.I.P **
[Re: robocop] 4 августа 2023 в 15:40
robocop 04.08.2023 13:10 пишет:

1. Рабиця (пвх)

А тобі яка різниця, що вона хоче?
Обидва твої варіанти можна "візуально доглушити" в потрібних місцях:

таке є поруч, навпроти ії ділянки, але ій таке "не подобається")
Абрвалг | IesuiT **
[Re: igg] 4 августа 2023 в 15:40
глухой.
про воздух, вернее отсутствиетоного, то надумано.
igg | V.I.P **
[Re: Sashok_Accent] 4 августа 2023 в 15:46
Sashok_Accent 04.08.2023 13:07 пишет:

Парнік думаю що проблема перебільшена

хз...отой профнастіл не тільки ніякий повітряний "піддув" не пропускає, а ще й гріється на сонці та затыняэ певну площу ділянки, де в сутінках рости нічого не буде ...ще перевірю, але здається, у статуті садового товариства є пункт, що забороняє встановлення глухих огорож між ділянками
Змінено igg (16:07 04/08/2023)
igg | V.I.P **
[Re: sigma] 4 августа 2023 в 15:55
sigma 04.08.2023 14:51 пишет:

Mission impossible. Для кота тільки суцільний паркан з бетону або профнастилу 2+м завишкі. Мій кіт 2м перестрибує.

Мій нащастя так стрибати не вміє)...а всі інші дикі наш фасадний двометровий перестрибують вртикальним злітом, на раз-два)
igg | V.I.P **
[Re: Roksimama] 4 августа 2023 в 15:57
Прикріплені файли (0 завантажити)
Roksimama 04.08.2023 14:58 пишет:

Оцей другий варіант як на мене краще. І його завжди можна зробити глухим за бажанням. Там де я зараз живу такі паркани всюди. Більшість з вставками.

от я теж про ті вставки думаю, навіть десь таке бачив але не можу згадати де
можеш, принагідно, показати на фото ті вставки, будь ласка?

Це ж щось типу таких вставок ?

от я теж про ті вставки думаю, навіть десь таке бачив але не можу згадати де можеш, принагідно, показати на фото ті вставки, будь ласка.Це ж щось типу  таких вставок
Змінено igg (16:05 04/08/2023)
YSK | V.I.P **
[Re: igg] 4 августа 2023 в 16:36
Знайшов на ОЛХ такий варіант, досить цікаве рішення і монтаж без проблем. Хз на скільки гуманно по ціні, але думаю повинно бути дешевше ніж профнастил зі стовпчиками і тд. Шукав ПВХ Забор
В ответ на:

Цена погонного метра высотой:
0.5 м-200 грн
0.7 м- 280 грн
1 м-400 грн
1.2 м-480 грн
1.5 м-600 грн
1.8 м-720 грн
2 м-800 грн
Предлагаем вашему вниманию новинку на рынке Украины, зелёный забор на основе сетки Рабица,
это искусственная трава, изготовленная из специального ПВХ, который по своим свойствам является не горючим и устойчивым к ультрафиолету. Данный материал как и все ПВХ — долговечный и при этом экологически чистый. В свою очередь искусственная трава крепится к двухслойной сетке рабице с Ø 1.6mm, что позволяем максимально прочно защищать ограждения от внешних воздействий.
К основным достоинствам данного зеленого забора можно отнести следующее:

Продуваемость — это очень важно для нормальной циркуляции воздуха на участке

Не проницаемость — защищает от посторонних взглядов

Внешний вид — имитирует траву, создавая приятную визуальную свежесть

Устойчив к перепадам температур

xonix406 | СуперСтар ***
[Re: igg] 4 августа 2023 в 16:44
із власного досвіду - коти що по першому варіанту, що по другому, перелазять туди-сюди аж гай шумить
Так що думайте про щось високе і гладке
Autoua.netФорумКурилка

Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

0 користувачів і 28 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 5390