Буржуйка - дешевле...
Гаражі двох етажні, трубу потрібно вище конька - не мало. Сусід поставив сенндвіч трубу, тобто- утеплену, із нержавійки. 30 тис виклав. Маю відрядження на війну, один місяць в бліндажі з буржуйкою, три місяці форма воняє.... Воно один день наззовні витягує, третій-четвертий в середину... Дрова ті рубать, складувати потрібно.... Нє, такий спосіб на крайній випадок
Буржуйка - дешевле...
ну, проти буржуйки в голові аргументи засілиГаражі двох етажні, трубу потрібно вище конька - не мало. Сусід поставив сенндвіч трубу, тобто- утеплену, із нержавійки. 30 тис виклав. Маю відрядження на війну, один місяць в бліндажі з буржуйкою, три місяці форма воняє.... Воно один день наззовні витягує, третій-четвертий в середину... Дрова ті рубать, складувати потрібно.... Нє, такий спосіб на крайній випадок
![]()
Планую проходження зими у гаражі на випадок відсутності електрики у квартирі. Минулий сезон був не дешевий у плані електрикою грітися (та і не завжди вона була). тройку днів назад впали в очі дизельні обігрівачі. начитався Тирнету, але скрізь одна реклама... може хтось має досвід реальної експлуатації? Підскажіть, ньюанси![]()

Буржуйка - дешевле...
ну, проти буржуйки в голові аргументи засілиГаражі двох етажні, трубу потрібно вище конька - не мало. Сусід поставив сенндвіч трубу, тобто- утеплену, із нержавійки. 30 тис виклав. Маю відрядження на війну, один місяць в бліндажі з буржуйкою, три місяці форма воняє.... Воно один день наззовні витягує, третій-четвертий в середину... Дрова ті рубать, складувати потрібно.... Нє, такий спосіб на крайній випадок
![]()
Буржуйка - дешевле...
ну, проти буржуйки в голові аргументи засіли Дрова ті рубать, складувати потрібно.... Нє, такий спосіб на крайній випадок![]()
Буржуйка - дешевле...
ну, проти буржуйки в голові аргументи засіли Дрова ті рубать, складувати потрібно.... Нє, такий спосіб на крайній випадок![]()
Дрова продаються уже пиляні й колоті, тільки в пічку закидай.
А погана тяга - якщо димохід низький. В мене 5 метрів уверх, то навіть при 4-метровій майже горизонтальній трубі в гаражі, для підвищення тепловіддачі, не було ще такого, щоб проблеми з тягою.
реклама говорить про 100-300 грам на годину (мін - макс). Буду розбиратися сьогодні.
налякали витратою солярки.реклама говорить про 100-300 грам на годину (мін - макс). Буду розбиратися сьогодні.
налякали витратою солярки.витрати від потужності. ще подібні прилади мають вбудовані електричні вентилятори (що добре розгоняє тепло), але їх треба чимось живити (є на 12В, 24В і 220В, або комбіновані).реклама говорить про 100-300 грам на годину (мін - макс). Буду розбиратися сьогодні.
налякали витратою солярки.реклама говорить про 100-300 грам на годину (мін - макс). Буду розбиратися сьогодні.
Не знаю що там реклама, але в більшості своєй ці дизельні обогрівачи - полу або повністю професійні апарати, яки мають велику продуктивність і такий же великий росхід палива. Не бачив обогрівачів на 3-5 кВт. Не має сенсу. Як і дизельніх мотокос :-)
Для опалювання приміщень, де є постійно 220В зовсім не вигідно, даже за гаражного тарифу (я не знаю скільки у мене, але вище, чим для цивільного побуту). Дизельними обігрівачами доцільно користуватися, де немає 220В (при наявності АКБ,- автотранспорт усих видів, кемпінги та бойові позиції - там, навіть солярку можна відщипнути на шару)
Тему пропоную закрити..![]()
Вебаста їсть десь 07/08 літра/ годину