autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
mafik | приверженец *
вибір матеріалу для полу
2 ноября 2023 в 15:26
Привіт всім, хочу постелити в прихожій ламінат але деякі друзі рекомендують покласти кварцвініл.
Ось і питання у кого в коридорі лежить ламінат?
Си дійсно (коли зима) з взуття може сніг/вода стояти на ламінаті та потім він здувається? Чи це все вигадки?
ssb | Достоевский **
Re: вибір матеріалу для полу
[Re: mafik] 2 ноября 2023 в 15:54
mafik 02.11.2023 15:26 пишет:

Си дійсно (коли зима) з взуття може сніг/вода стояти на ламінаті та потім він здувається? Чи це все вигадки?

Так, було таке. Кажуть, якщо ламінат з фаскою з усіх 4 сторін, то імовірність цього менше, бо менше поверхня контакту між планками
harald67 | подсевший на форум **
[Re: mafik] 2 ноября 2023 в 16:12

Привіт всім, хочу постелити в прихожій ламінат але деякі друзі рекомендують покласти кварцвініл.

А навіщо ці збочення. Є ж старий добрий кахель.
mafik | приверженец *
[Re: harald67] 2 ноября 2023 в 16:21
harald67 02.11.2023 16:12 пишет:

А навіщо ці збочення. Є ж старий добрий кахель.

потрібно це зробити дуже швидко) тому вибір пав на ламінат)
zyoma | важничающий писатель ***
[Re: mafik] 2 ноября 2023 в 17:58

Так це залежить від умов. У когось приватний будинок зі снігами по коліно, а хтось по 5 хв ліфту чекає, і все встигає розтаяти, включаючи надії юності.

Якщо зі взуття дійсно тече, то вініл не вихід. Він не розбухне, але між швами затікати буде, і може розвести плісняву. Гарне рішення - лише клейове покриття, плитка або вініл на клею.

На вашому місці я б цілилася на піддон для взуття.
мелкий-2 | СуперСтар **
[Re: mafik] 2 ноября 2023 в 18:00
Для таких випадків є герметик швів ламінату.
У мене на другому поверху в коридорі та кімнатах ламінат. В ванній кімнаті кварцвініл. Різниці не бачу . В прихожій би поклав вініл. Єдине враховуй , що вініл тонший чим ламінат, якщо будеш іх стикувати.
Soulless | важничающий писатель ***
[Re: mafik] 2 ноября 2023 в 18:05

Квартира, лежить ламінат вже 10 років, жодних проблем.
Взуття зі снігом ставить на килимок з гумою основою, або в спеціальне корито пластикове.
TanDEN | member **
[Re: mafik] 3 ноября 2023 в 09:26
з 2019 року, у коридорі та вітальні, лежить "кварцвініл", який стелиться, як ламінат.
все ідеально.
і фактура, і теплота, і приємний на дотик, і міцний.

у спальнях постелили - ламінат, так вже через рік почав скрипіти на стиках (напевно неякісно стелили) і в місцях падіння предметів навіть невеличкі "сколи".

коли буду робити наступний ремонт - то лише "кварцвініл", дорожче, але на порядок краще.
error1009 | энтузиаст **
[Re: mafik] 3 ноября 2023 в 12:33
Є ж варіант покласти лінолеум ще.
Я собі підібрав з малюнком під плитку - дуже зручно. Немає стиків, легко мити, менше шансів розбити телефон при падінні

В лікарнях не дарма його використовують. І в сучасних, і в дорогих.
Змінено error1009 (12:34 03/11/2023)
Igor71 | продавець прохолоди **
[Re: TanDEN] 5 ноября 2023 в 11:55
TanDEN 03.11.2023 09:26 пишет:

з 2019 року, у коридорі та вітальні, лежить "кварцвініл", який стелиться, як ламінат.
все ідеально.
і фактура, і теплота, і приємний на дотик, і міцний.

у спальнях постелили - ламінат, так вже через рік почав скрипіти на стиках (напевно неякісно стелили) і в місцях падіння предметів навіть невеличкі "сколи".

коли буду робити наступний ремонт - то лише "кварцвініл", дорожче, але на порядок краще.

а цей кварцвініл стелется як ламінат, на підложку, а на старий ламінат теж можливо його покласти
VISHA | старожил ***
[Re: Igor71] 5 ноября 2023 в 13:51

а цей кварцвініл стелется як ламінат, на підложку, а на старий ламінат теж можливо його покласти

В залежності від типу вінілу.
Буває:
клеєвий LVT - тільки повне приклеювання до стяжки
Механічний замок LVT - укладання на стяжку без підкладки.
Механічний замок SPC (саме він кварцвініл) - укладання на підкладку. Якщо тепла підлога, термо підкладка.
Кого цікавить звертайтесь, допоможу з вибором.
Tarasoff | СуперСтар **
[Re: mafik] 5 ноября 2023 в 21:22

Як пояснив власник магазину покриттів підлоги - немає ніякого кварцвінілу, просто вініл, різні типи вінілових покриттів
Змінено Tarasoff (21:23 05/11/2023)
shadons | патриарх ***
[Re: mafik] 6 ноября 2023 в 08:40
Колись давно заради експерименту замочував у ємності з водою тиждень шматок ламінату з епіку недорого сегменту. Ніякого вздуття не бачив
ssb | Достоевский **
[Re: shadons] 6 ноября 2023 в 09:03
shadons 06.11.2023 08:40 пишет:

Колись давно заради експерименту замочував у ємності з водою тиждень шматок ламінату з епіку недорого сегменту. Ніякого вздуття не бачив

Воно не те шоб здувається, воно трошки розширюється. При цьому впирається в сусідні шматки і від цього стики припіднімаються
Sashok_Accent | ***
[Re: shadons] 6 ноября 2023 в 11:26
shadons 06.11.2023 08:40 пишет:

як людина, яка втопила хату вкриту ламінатом
скажу, що він спочатку піднявся на пів метра, потім висох і опав, але стики попідривало, і виглядало воно як чорті шо. Це я мовчу про чорну плісняву, яка по ітогу під ним завелась.
Не треба топити ламінат, не рекомендую
mafik | приверженец *
[Re: mafik] 6 ноября 2023 в 13:14
Всім велике дякую за інформацію!!!
Був в декількох магазинах, говорив з багатьма людьми - всі кажуть щоб не морочив голову собі а стелив ламінат да і все)
[Re: mafik] 6 ноября 2023 в 15:25
mafik 06.11.2023 13:14 пишет:

Був в декількох магазинах, говорив з багатьма людьми - всі кажуть щоб не морочив голову собі а стелив ламінат да і все)

.... і будеш мати вдома великий напольний барабан.
shadons | патриарх ***
[Re: harald67] 6 ноября 2023 в 15:34
Я б вибрав ламінат.
Легко у реалізації своїми силами, недорого, за умовні роки що зноситься/надоїсть/намокне легко/швидко замінити для «освіжити» інтерєр. (У порівнянні з кахелем).
Можливо якусь «офісну» серію що стійка до навантажень включно з вологістю.
Sashok_Accent | ***
[Re: harald67] 6 ноября 2023 в 15:52
harald67 06.11.2023 15:25 пишет:

не буде
у мене 60 квадратів лежить, без порогів
нема ніякого барабану.
[Re: Sashok_Accent] 6 ноября 2023 в 16:12
Sashok_Accent 06.11.2023 15:52 пишет:

harald67 06.11.2023 15:25 пишет:

не буде
у мене 60 квадратів лежить, без порогів
нема ніякого барабану.

То ти просто звик до звуків, які видає ламінат, і не помічаєш їх. У мене квартира десь 100+ метрів. Понад 60 метрів підлоги це кахель (стилізований під довгу дерев'яну дошку). Це я підгледів винаймаючи апартаменти у арабських країнах. У двох спальнях (сумарно десь 40 м) я поклав паркет - це була помилка. Тепер я чую як хтось ходить по паркету, хоча він лежить ідеально. Коли хтось йде по кахелю не чутно (навіть коли кіт стрибає). І ще зробив найбільшу помилку - у мене є невеличкий засклений і утеплений балкон - ну десь метри три. Отам лежить ламінат - хоча я там буваю не часто але після кахелю ходити таким покриттям просто неприємно. Він якось "дихає". Тобто перевага кахелю не тільки у безшумності та практичності (елементарно будь-які плями відтираються парошваброю, а ламінат/паркет таким не можна мити) а й у тому що підлога абсолютно жорстка - йдеш і відчуваєш стабільність.
Додаткова інформація
Модератор:

moderator, Outdriver 

0 користувачів і 9 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 6086