я купив дітям у спадок срібні "30 років незалежності". Чисто зі спортивного інтересу полював на початок продажу. Непогано ідуть на подарунки "Знаки зодіаку", але то краще від колективу (одному трохи задорого купляти, якщо золото).
fanatHD 12.02.2024 11:22 пишет: Я купив дві монети,і то з танцями,бо там у них конченний сайт і додаток такий же самий.
Згоден. Кончений)) то треба бути фанатом щоб його "терпіти" і виловлювати цікаве. Або купляти щось "масове" і не штучне, радше на подарунки, аніж на інвестиції.
Пару монет і банкнот на пам'ять купляв. Цікавіше ніж марки) Подруга має доступ до монетної фабрики,то давала інсайди коли на сайті з'являється новинка. І в Таскомбанку бачив не раз черги нумізматів.
За ці гроши краще на аукционі ауреуса золотого взяти. Що до монет наших, купував років 20 поспіль, десь до 2014 року, потім припинив. Лежить дома цілий горщик. Не бачу, щоб вони попитом користувалися. Ажиотаж лише на момент продажу банком. Може років через 100. Ще з неприємного те, що навіть у капсулі, яка не відкривалася, деякі монети з нейзильберу мають вже темні розводи та плями через 10 років зберігання. А ті що в тріснутих капсулах - всі в плямах.
з тим як все викуповують перекупи наближені до нбу - сенсу не бачу. ця тема тіки для тих хто має знайомих в нбу і може брати колекційні монети напряму.
-blind 14.02.2024 09:11 пишет: навіть у капсулі, яка не відкривалася, деякі монети з нейзильберу мають вже темні розводи та плями через 10 років зберігання. А ті що в тріснутих капсулах - всі в плямах.
У мене є знайомі нумізмати, так у них те саме. Темні плями на закритих монетах.