А воно вже все готове тільки сам моторчик встановити залишилось? В тій всій фурнітурі бувають різні варіанти по направляючих, по роліках і т.д., є більш дешеві і більш дорогі варіанти. Самі моторчики бувають "аляєвропейські-італійські", можуть бути дорогі, але в більшості китайські, і китай норм служить. В родича китайський моторчик Дорхан уже служить років 8 +-, без нарікань. У мене якийсь китай MILLER TECHNICS 1000, поки тільки 3 не цілих роки служить.
Якщо ворота не дуже широкі (до 4 метрів) і стандартна +- вага (без всяких важких кованих елементів і т.д.) то можна брати вільно дешевий китай. Рекомендую зразу звернути увагу що в комплекті іде як правило 2 пульти, а їх захочеться мати більше, можна зразу дозамовити.
Мені коли робили ворота в 2021 році, то замовив все +- якісне і гарно зробили, а по-факту в 22 році прийшли п***си і розбили БМП-хою ворота (щоб не паритись з відкриттям фіртки), то прийшлось переробляти. Мотор лишився цілий, а от ворота повністю пошкодились, роліки теж прийшлось замінити.
HDC1 21.02.2024 03:24 пишет: А воно вже все готове тільки сам моторчик встановити залишилось? В тій всій фурнітурі бувають різні варіанти по направляючих, по роліках і т.д., є більш дешеві і більш дорогі варіанти. Самі моторчики бувають "аляєвропейські-італійські", можуть бути дорогі, але в більшості китайські, і китай норм служить. В родича китайський моторчик Дорхан уже служить років 8 +-, без нарікань. У мене якийсь китай MILLER TECHNICS 1000, поки тільки 3 не цілих роки служить.
Якщо ворота не дуже широкі (до 4 метрів) і стандартна +- вага (без всяких важких кованих елементів і т.д.) то можна брати вільно дешевий китай. Рекомендую зразу звернути увагу що в комплекті іде як правило 2 пульти, а їх захочеться мати більше, можна зразу дозамовити.
Мені коли робили ворота в 2021 році, то замовив все +- якісне і гарно зробили, а по-факту в 22 році прийшли п***си і розбили БМП-хою ворота (щоб не паритись з відкриттям фіртки), то прийшлось переробляти. Мотор лишився цілий, а от ворота повністю пошкодились, роліки теж прийшлось замінити.
так все готове - вже рік руками відчиняю - набридло )
Собі італійський BFT поставив. На нього тоді ще й знижки були, коштував як китайський аналог. Другий рік політ нормальний. Додав ще розумне реле, трохи налаштував і тепер коли під'їзжаю - само завчасно відкривається. Більше проблем через сніг і холод з залізом, а не приводом. Цієї зими заклінило роліки, що зверху браму тримають. При цьому все працювало, але з гучним звуком тертя по металу. Один ролік просто змазав, один замінив і теж змазав густим силіконом.
Сусід щось китайське взяв - каже намучився з встановленням і налаштуванням.
codex 21.02.2024 09:52 пишет: Собі італійський BFT поставив. На нього тоді ще й знижки були, коштував як китайський аналог. Другий рік політ нормальний. Додав ще розумне реле, трохи налаштував і тепер коли під'їзжаю - само завчасно відкривається.
дякую - почитаю.
ще питання. наскільки критично щоб були магнітні, а не механічні, кінцевики?
Магнітні з одного боку менш залежать від снігу, а з іншого якщо щось десь поведе, то може проскакувати і глючити. Доведеться калібрувати, щось підкладати, або навпаки збільшувати дистанцію між герконом і магнітом. Механіка в цьому плані більш надійна, але якщо снігом засипає, то теж глючить. Думав якийсь захист зробити, але вилазить ця проблема раз на сезон
китайський привід більше 10 років. зовні схожий на Miller Technics. але назва інша. сам встановлював і налаштовував. працює кожен день. ворота важкі 4 метра плюс обшивка деревом. з плюсів редуктор повністю металевий. кінцевики магнітні, не було з ними проблем. https://www.vorotnet.com.ua/avtomatika_dlja_otkatnyh_vorot_miller_technics_1000.htm
наскільки критично щоб були магнітні, а не механічні, кінцевики?
Так магнітні раз прикрутив і забув. Нападало снігу чи ні, магніт все одно зловить. Відстань від мотора до магніта гуляти туди-сюди не може, мотор же прикручується жорстко до швеллера, а ворота на закріплених роліках їздять, відстань змінитись не може, та і навіть якщо й зміниться на якихось кілька міліметрів то це не повпливає.
-Виталя- 21.02.2024 09:48 пишет:
так все готове - вже рік руками відчиняю - набридло )
за міллер читав - наче доволі непогані двигуни.
Доречі там де брав собі всі комплектуючі на ворота і мотор дивлюсь зараз є якесь типу Італія, і по ціні Китаю, не рекламую що це хороше, бо не знаю виробників, але пише що італія а ціна як на міллер: Якась італія за 250 євро
Доречі там де брав собі всі комплектуючі на ворота і мотор дивлюсь зараз є якесь типу Італія, і по ціні Китаю, не рекламую що це хороше, бо не знаю виробників, але пише що італія а ціна як на міллер: Якась італія за 250 євро
Є ще індукційні датчики. В корпусі привода ставиться прийомна частина, а замість магнітів використовуються звичайні лапки для механіки. От ті вже наче не мають ніяких недоліків. Їх і не поламаєш як деякі пластикові магнітні і снігом не заб'ється. Але в нас вони не дуже росповюджені чомусь. У Nice це inductive limit switch RBA1
від італіі тут тіки назва )
Назва це теж добре Та взяти Міллер технікс 1000 як в мене і не паритись. Те що він тільки 3 роки в мене працює звісно не показник, але якихось поганих відгуків про них не бачив перед покупкою, і можу сказати що в ньому точно міцна металева шестерня, бо коли окупанти бмп-хою розбили ворота, то ворота на сторону похилились і зубчастою рейкою обперлись об мотор (навіть роліки зігнулись). Сам двигун після цього працює нормально, боявся що і його прийдеться поміняти, але все норм, тільки пластмасова кришка отримала тріщину. Ще за цей Міллер Технікс можу сказати як + що там з інструкцією досить легко розібратись і самому налаштувати, в тому числі самостійно підшив собі ще 2 пульти.
Ітак, трохи перелопатив ринок по автоматиці. Є нормальний китай і є італійці (теж бувають китайські).
Китай: - Gant - 20 років на ринку, перевірений часом, надійний але мінімум функцій.
- Miller Technics - клон Gant, хтось з наших забрендував і почав завозити перед війною. механічна частина повністю від Gant. поки непогано, але що буде через 3-5 років (як з якістью, так і сервісом/запчастинами) поки невідомо.
- Steelon, він же Yougate. чи то поляки, чи то западенці, 5 років на ринку, якість непогана, функцій вже більше ніж у Gant.
Італія. - Communelo - дизайн вогінь, але багато нарікань на брак по платах.
- Nice - відомий бренд, аде теж багато нарікань на брак по платах.
- BFT - оптимальне співвідношення ціна/якість - дорожче китаю на 40-50%
- Roger - класна механічна частина - радіальні прецизійні пидшипники, редуктор сталево-бронзовий але ж по ціні майже 2 китая.
- Came - бренд відомий - нема що розписувати
- Hormann - все круто - дизайн, механіка, функціонал, ПО і т.д. але ціни кінськи на все - прилади, запчастини, аксесуари, пульти.
попередньо прийшов до вибору або gant/steelon або bft. тепер треба зрозуміти чи є сенс доплати 50% за італію чи ні.
BFT користуюсь 5 років без нарікань,зубчасту рейку встановив пластикову бо шестерня силумінова, якщо ставити металеву то з часом може вигризти середину шестерні,все залежить від ваги воріт.
Men 28.02.2024 09:42 пишет: BFT користуюсь 5 років без нарікань,зубчасту рейку встановив пластикову бо шестерня силумінова, якщо ставити металеву то з часом може вигризти середину шестерні,все залежить від ваги воріт.
в чому плюс такого приводу, з пластиковою шестернею? якщо у китайськкого приводу металева.
Men 28.02.2024 09:42 пишет: BFT користуюсь 5 років без нарікань,зубчасту рейку встановив пластикову бо шестерня силумінова, якщо ставити металеву то з часом може вигризти середину шестерні,все залежить від ваги воріт.
в чому плюс такого приводу, з пластиковою шестернею? якщо у китайськкого приводу металева.
Який сенс купувати BMW якщо у Чери КУКУ також чотири колеса ?
Який сенс купувати BMW якщо у Чери КУКУ також чотири колеса ?
порівняння некоректне. все одно що у бмв колеса пластикові а у чері металеві. у вас бмв пропрацювало 6 років і ви вихваляєтся. у мене чері куку пропрацювали більше 10 років... з важкими воротами