autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
-Виталя- | Достоевский **
автоматика для відкатних ворот
15 февраля 2024 в 11:14
Порадьте.
знаю тіки Came - але чи може є щось меньш брендове але норм якості.

дякую.
keen | СуперСтар **
Re: автоматика для відкатних ворот
[Re: -Виталя-] 15 февраля 2024 в 12:36
-Виталя- 15.02.2024 11:14 пишет:

Порадьте.

дякую.

в мене Nice Robus, не знаю чи воно сильно брендове чи ні, але працює норм і його рекомендували монтажники.
axon | Михалыч **
[Re: -Виталя-] 16 февраля 2024 в 09:21

Порадьте.

дякую.

ставь Came і забудь.
це як раз на 100500% ситуація, що радість від низької ціни буде перекреслена подальшими проблемами.
[Re: axon] 16 февраля 2024 в 10:03
axon 16.02.2024 09:21 пишет:

Порадьте.

дякую.

ставь Came і забудь.
це як раз на 100500% ситуація, що радість від низької ціни буде перекреслена подальшими проблемами.

ну таке питання. трохи почитам, так там зараз і шестерні пластикові і на якість останні роки нарікання... тому і запитав.
HDC1 | Супер писатель! **
[Re: -Виталя-] 21 февраля 2024 в 03:24
А воно вже все готове тільки сам моторчик встановити залишилось? В тій всій фурнітурі бувають різні варіанти по направляючих, по роліках і т.д., є більш дешеві і більш дорогі варіанти.
Самі моторчики бувають "аляєвропейські-італійські", можуть бути дорогі, але в більшості китайські, і китай норм служить. В родича китайський моторчик Дорхан уже служить років 8 +-, без нарікань.
У мене якийсь китай MILLER TECHNICS 1000, поки тільки 3 не цілих роки служить.

Якщо ворота не дуже широкі (до 4 метрів) і стандартна +- вага (без всяких важких кованих елементів і т.д.) то можна брати вільно дешевий китай.
Рекомендую зразу звернути увагу що в комплекті іде як правило 2 пульти, а їх захочеться мати більше, можна зразу дозамовити.

Мені коли робили ворота в 2021 році, то замовив все +- якісне і гарно зробили, а по-факту в 22 році прийшли п***си і розбили БМП-хою ворота (щоб не паритись з відкриттям фіртки), то прийшлось переробляти. Мотор лишився цілий, а от ворота повністю пошкодились, роліки теж прийшлось замінити.
[Re: HDC1] 21 февраля 2024 в 09:48
HDC1 21.02.2024 03:24 пишет:

А воно вже все готове тільки сам моторчик встановити залишилось? В тій всій фурнітурі бувають різні варіанти по направляючих, по роліках і т.д., є більш дешеві і більш дорогі варіанти.
Самі моторчики бувають "аляєвропейські-італійські", можуть бути дорогі, але в більшості китайські, і китай норм служить. В родича китайський моторчик Дорхан уже служить років 8 +-, без нарікань.
У мене якийсь китай MILLER TECHNICS 1000, поки тільки 3 не цілих роки служить.

Якщо ворота не дуже широкі (до 4 метрів) і стандартна +- вага (без всяких важких кованих елементів і т.д.) то можна брати вільно дешевий китай.
Рекомендую зразу звернути увагу що в комплекті іде як правило 2 пульти, а їх захочеться мати більше, можна зразу дозамовити.

Мені коли робили ворота в 2021 році, то замовив все +- якісне і гарно зробили, а по-факту в 22 році прийшли п***си і розбили БМП-хою ворота (щоб не паритись з відкриттям фіртки), то прийшлось переробляти. Мотор лишився цілий, а от ворота повністю пошкодились, роліки теж прийшлось замінити.

так все готове - вже рік руками відчиняю - набридло )

за міллер читав - наче доволі непогані двигуни.
codex | Достоевский ***
[Re: -Виталя-] 21 февраля 2024 в 09:52
Собі італійський BFT поставив. На нього тоді ще й знижки були, коштував як китайський аналог. Другий рік політ нормальний. Додав ще розумне реле, трохи налаштував і тепер коли під'їзжаю - само завчасно відкривається.
Більше проблем через сніг і холод з залізом, а не приводом.
Цієї зими заклінило роліки, що зверху браму тримають. При цьому все працювало, але з гучним звуком тертя по металу. Один ролік просто змазав, один замінив і теж змазав густим силіконом.

Сусід щось китайське взяв - каже намучився з встановленням і налаштуванням.
[Re: codex] 21 февраля 2024 в 13:42
codex 21.02.2024 09:52 пишет:

Собі італійський BFT поставив. На нього тоді ще й знижки були, коштував як китайський аналог. Другий рік політ нормальний. Додав ще розумне реле, трохи налаштував і тепер коли під'їзжаю - само завчасно відкривається.

дякую - почитаю.

ще питання.
наскільки критично щоб були магнітні, а не механічні, кінцевики?
codex | Достоевский ***
[Re: -Виталя-] 21 февраля 2024 в 13:55
Магнітні з одного боку менш залежать від снігу, а з іншого якщо щось десь поведе, то може проскакувати і глючити. Доведеться калібрувати, щось підкладати, або навпаки збільшувати дистанцію між герконом і магнітом.
Механіка в цьому плані більш надійна, але якщо снігом засипає, то теж глючить. Думав якийсь захист зробити, але вилазить ця проблема раз на сезон
alexa11 | Достоевский **
[Re: codex] 21 февраля 2024 в 15:11
китайський привід більше 10 років. зовні схожий на Miller Technics. але назва інша. сам встановлював і налаштовував. працює кожен день.
ворота важкі 4 метра плюс обшивка деревом.
з плюсів редуктор повністю металевий.
кінцевики магнітні, не було з ними проблем.
https://www.vorotnet.com.ua/avtomatika_dlja_otkatnyh_vorot_miller_technics_1000.htm
Змінено alexa11 (15:30 21/02/2024)
[Re: -Виталя-] 22 февраля 2024 в 00:54
-Виталя- 21.02.2024 13:42 пишет:

наскільки критично щоб були магнітні, а не механічні, кінцевики?

Так магнітні раз прикрутив і забув. Нападало снігу чи ні, магніт все одно зловить. Відстань від мотора до магніта гуляти туди-сюди не може, мотор же прикручується жорстко до швеллера, а ворота на закріплених роліках їздять, відстань змінитись не може, та і навіть якщо й зміниться на якихось кілька міліметрів то це не повпливає.

-Виталя- 21.02.2024 09:48 пишет:

так все готове - вже рік руками відчиняю - набридло )

за міллер читав - наче доволі непогані двигуни.

Доречі там де брав собі всі комплектуючі на ворота і мотор дивлюсь зараз є якесь типу Італія, і по ціні Китаю, не рекламую що це хороше, бо не знаю виробників, але пише що італія а ціна як на міллер:
Якась італія за 250 євро
[Re: HDC1] 22 февраля 2024 в 09:26
HDC1 22.02.2024 00:54 пишет:

Доречі там де брав собі всі комплектуючі на ворота і мотор дивлюсь зараз є якесь типу Італія, і по ціні Китаю, не рекламую що це хороше, бо не знаю виробників, але пише що італія а ціна як на міллер:
Якась італія за 250 євро

від італіі тут тіки назва )
codex | Достоевский ***
[Re: -Виталя-] 22 февраля 2024 в 09:50
Є ще індукційні датчики. В корпусі привода ставиться прийомна частина, а замість магнітів використовуються звичайні лапки для механіки. От ті вже наче не мають ніяких недоліків.
Їх і не поламаєш як деякі пластикові магнітні і снігом не заб'ється. Але в нас вони не дуже росповюджені чомусь.
У Nice це inductive limit switch RBA1
Змінено codex (09:57 22/02/2024)
[Re: -Виталя-] 22 февраля 2024 в 12:36
-Виталя- 22.02.2024 09:26 пишет:

HDC1 22.02.2024 00:54 пишет:

Якась італія за 250 євро

від італіі тут тіки назва )

Назва це теж добре
Та взяти Міллер технікс 1000 як в мене і не паритись. Те що він тільки 3 роки в мене працює звісно не показник, але якихось поганих відгуків про них не бачив перед покупкою, і можу сказати що в ньому точно міцна металева шестерня, бо коли окупанти бмп-хою розбили ворота, то ворота на сторону похилились і зубчастою рейкою обперлись об мотор (навіть роліки зігнулись). Сам двигун після цього працює нормально, боявся що і його прийдеться поміняти, але все норм, тільки пластмасова кришка отримала тріщину.
Ще за цей Міллер Технікс можу сказати як + що там з інструкцією досить легко розібратись і самому налаштувати, в тому числі самостійно підшив собі ще 2 пульти.
alexa11 | Достоевский **
[Re: HDC1] 22 февраля 2024 в 14:25
https://novi-vorota.com.ua/avtomatika-otkatnih-vorot-professional-ps-iz-china.html
більше 10 років такий китайський ps-iz .
Міллер мабуть новіша покращена версія. дуже схожі.
[Re: -Виталя-] 23 февраля 2024 в 11:24
Ітак, трохи перелопатив ринок по автоматиці. Є нормальний китай і є італійці (теж бувають китайські).

Китай:
- Gant - 20 років на ринку, перевірений часом, надійний але мінімум функцій.

- Miller Technics - клон Gant, хтось з наших забрендував і почав завозити перед війною. механічна частина повністю від Gant. поки непогано, але що буде через 3-5 років (як з якістью, так і сервісом/запчастинами) поки невідомо.

- Steelon, він же Yougate. чи то поляки, чи то западенці, 5 років на ринку, якість непогана, функцій вже більше ніж у Gant.

Італія.
- Communelo - дизайн вогінь, але багато нарікань на брак по платах.

- Nice - відомий бренд, аде теж багато нарікань на брак по платах.

- BFT - оптимальне співвідношення ціна/якість - дорожче китаю на 40-50%

- Roger - класна механічна частина - радіальні прецизійні пидшипники, редуктор сталево-бронзовий але ж по ціні майже 2 китая.

- Came - бренд відомий - нема що розписувати

- Hormann - все круто - дизайн, механіка, функціонал, ПО і т.д. але ціни кінськи на все - прилади, запчастини, аксесуари, пульти.

попередньо прийшов до вибору або gant/steelon або bft.
тепер треба зрозуміти чи є сенс доплати 50% за італію чи ні.
Men | подмастерье **
[Re: -Виталя-] 28 февраля 2024 в 09:42
BFT користуюсь 5 років без нарікань,зубчасту рейку встановив пластикову бо шестерня силумінова, якщо ставити металеву то з часом може вигризти середину шестерні,все залежить від ваги воріт.
alexa11 | Достоевский **
[Re: Men] 28 февраля 2024 в 10:16
Men 28.02.2024 09:42 пишет:

BFT користуюсь 5 років без нарікань,зубчасту рейку встановив пластикову бо шестерня силумінова, якщо ставити металеву то з часом може вигризти середину шестерні,все залежить від ваги воріт.

в чому плюс такого приводу, з пластиковою шестернею? якщо у китайськкого приводу металева.
Men | подмастерье **
[Re: alexa11] 28 февраля 2024 в 10:30
alexa11 28.02.2024 10:16 пишет:

в чому плюс такого приводу, з пластиковою шестернею? якщо у китайськкого приводу металева.

Який сенс купувати BMW якщо у Чери КУКУ також чотири колеса ?
alexa11 | Достоевский **
[Re: Men] 28 февраля 2024 в 12:22
Men 28.02.2024 10:30 пишет:

alexa11 28.02.2024 10:16 пишет:

Який сенс купувати BMW якщо у Чери КУКУ також чотири колеса ?

порівняння некоректне. все одно що у бмв колеса пластикові а у чері металеві.
у вас бмв пропрацювало 6 років і ви вихваляєтся. у мене чері куку пропрацювали більше 10 років... з важкими воротами
Змінено alexa11 (12:24 28/02/2024)
Додаткова інформація
Модератор:

moderator, Outdriver 

0 користувачів і 3 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3829