Зараз 205/55/16.
Чи варто лізти на розмір більше 205/60/16 або залишатись в заводському?
Із попередньої теми, м'яка і тиха Мішлен. Ціна в моєму розмірі 100уе+-. Ціна виправдана?
Зараз 205/55/16.
Із попередньої теми, м'яка і тиха Мішлен. Ціна в моєму розмірі 100уе+-. Ціна виправдана?
Зараз 205/55/16.
Цікаво, навіщо міняти висоту профіля резини? Не знаю які в цьому плюси, але мінус у вигляді брехливих показників швидкості спідометром, буде. Ато ще й колісні арки буде підтирати на горбах та ямах.
але мінус у вигляді брехливих показників швидкості спідометром, буде. Ато ще й колісні арки буде підтирати на горбах та ямах.

Зараз 205/55/16.
Цікаво, навіщо міняти висоту профіля резини? Не знаю які в цьому плюси, але мінус у вигляді брехливих показників швидкості спідометром, буде. Ато ще й колісні арки буде підтирати на горбах та ямах.
Більше профіль - м'якше та комфортніше резина. Можна зменшити радіус. У мене літня 195/65/15, а зимня 205/55/16.

...
Більше профіль - м'якше та комфортніше резина. Можна зменшити радіус. У мене літня 195/65/15, а зимня 205/55/16.
Якщо машина розрахована на один загальний радіус колеса, а їй поставити інший, то буде не все гаразд. Якщо хочеться мати машину з більшим радіусом колеса, то потрібно міняти машину а не колеса.
До речі в твоїх розмірах резини різниця в радіусі більше сантиметра.
Ближче до колесої арки на 10 мм. Для більшості автомобілів прийнятне
...
Якщо машина розрахована на один загальний радіус колеса, а їй поставити інший, то буде не все гаразд. Якщо хочеться мати машину з більшим радіусом колеса, то потрібно міняти машину а не колеса.
До речі в твоїх розмірах резини різниця в радіусі більше сантиметра.
Що таке "загальний радіус колеса"? Існує якійсь частковий радіус? Порахував у шинному калькуляторі: у 195/65/15 ДІАМЕТР на 3 мм більше, ніж у 205/55/16. Найчастіше купують резину максимального діаметра для збільшення кліренсу, яка не затирає арки.
"Загальний радіус" це висота профіля + внутрішній радіус резини (R15 або R16). Математика геть не складна. Можна посилання на шинний калькулятор, цікаво подивитись що він нараховує...
"Загальний радіус" це висота профіля + внутрішній радіус резини (R15 або R16). Математика геть не складна. Можна посилання на шинний калькулятор, цікаво подивитись що він нараховує...
Шинних калькуляторів дуже багато, гуглить:
https://mm.lv/kalkulyator-shin/195-65-R15-i-205-55-R16.html
Так, все вірно. Я літеру "R" на шині, порахував як радіус, а це виявляється діаметр![]()
Так, все вірно. Я літеру "R" на шині, порахував як радіус, а це виявляється діаметр![]()
І тут помиляєтесь, пане полковнику )
Літера "R" на шині - це тип шини, радіальна.
https://shiny-diski.com.ua/info/sovety/r...mp;gad_source=1
Помилятись не страшно. Страшно не розуміти помилок....
Зараз 205/55/16.
Тоже хотел vrederstein, но взял тайгер, рисунок понравился и пожалел
фредик - крепкий середняк, а то бюджетный бюджет.