autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Desmond132 | опытный писатель **
Новий ланцюг мити чи ні?
22 апреля 2024 в 10:57
Власне питання в заголовку.
Як завжди є дві думки, одні миють відразу і катаються на своєму мастилі, інші ж говорять, що заводське набагато краще, а як робите ви?
Andrey-Mil | Достоевский **
Re: Новий ланцюг мити чи ні?
[Re: Desmond132] 22 апреля 2024 в 11:22
Для дачних покатух та дім-робота по хорошій погоді взагалі нічого не робив. Так їздю і не мию/не мащу. вічно жити і катати вели не збираюся, перший вел (колись таки ланцюга змінив давно) з 2005 року досі на ходу.
То все веломаркетологи парять. У великому спорті - так, у профі-використанні - скоріше за все теж варто, у побутово-матрасному - і так піде.
Але це суто моя лінь, а не істина в першій інстанції.
Змінено Andrey-Mil (11:42 22/04/2024)
[Re: Desmond132] 22 апреля 2024 в 13:42
я минулого сезону проїхав десь 1100, цей рік планую більше накатати, тому мені прийдеться з цим всім заморочуватись.
hollywood | Достоевский **
[Re: Desmond132] 22 апреля 2024 в 14:20
Я мив ланцюги на всіх велосипедах в родині та змащую парафіновою Bike7 Pro Wax.
Але ми катаємо по пісках-бруду тому так заморочуюся.
Colonel | опытный писатель ***
[Re: Desmond132] 22 апреля 2024 в 16:28
Desmond132 22.04.2024 10:57 пишет:

Як завжди є дві думки, одні миють відразу і катаються на своєму мастилі, інші ж говорять, що заводське набагато краще, а як робите ви?

Не знаю як зараз, а в савецькі часи ніхто поняття не мав мити цепки. Чи то старий, чи новий. Нові навіть додатково змащувати не рекомендувалось. Змащували тільки тоді, коли цепок ставав майже зовсім сухим. Після 5річного простою ржаві цепки варили в моторному маслі і далі пускали в роботу. Можливо зараз цепки випускають в якомусь консервантному маслі, яке не рекомендовано для експлуатації, тоді мити.
[Re: hollywood] 22 апреля 2024 в 17:22
hollywood 22.04.2024 14:20 пишет:

Я мив ланцюги на всіх велосипедах в родині та змащую парафіновою Bike7 Pro Wax.
Але ми катаємо по пісках-бруду тому так заморочуюся.

короче помию і відразу почну теж парафіном користуватись, мені в магазині squirt порадили, побачу як воно буде.
[Re: Desmond132] 22 апреля 2024 в 17:34
Desmond132 22.04.2024 17:22 пишет:

мені в магазині squirt порадили, побачу як воно буде.

сквірт непоганий (й назва приємна ), я юзав якийсь час, але Bike7 в рази довше тримається за сквірт
igg | V.I.P **
[Re: Desmond132] 22 апреля 2024 в 21:43
Desmond132 22.04.2024 13:42 пишет:

я минулого сезону проїхав десь 1100, цей рік планую більше накатати, тому мені прийдеться з цим всім заморочуватись.

а чим вимірюєте пробіг? механічними засобами чи додатком якимось?
[Re: igg] 22 апреля 2024 в 22:22
igg 22.04.2024 21:43 пишет:

Desmond132 22.04.2024 13:42 пишет:

а чим вимірюєте пробіг? механічними засобами чи додатком якимось?

я додатком, в мене такий bikeometer
alexa11 | Достоевский **
[Re: Desmond132] 23 апреля 2024 в 15:36
змащую вітчизняною змазкою на парафіновій основі Кефір. Коштує суттево дешевше імпортних, ходить майже так само.
на змащеному ланцюгу і іхати легше.
alexa11 | Достоевский **
[Re: Colonel] 23 апреля 2024 в 15:42
Colonel 22.04.2024 16:28 пишет:

Desmond132 22.04.2024 10:57 пишет:

Не знаю як зараз, а в савецькі часи ніхто поняття не мав мити цепки. Чи то старий, чи новий. Нові навіть додатково змащувати не рекомендувалось. Змащували тільки тоді, коли цепок ставав майже зовсім сухим. Після 5річного простою ржаві цепки варили в моторному маслі і далі пускали в роботу. Можливо зараз цепки випускають в якомусь консервантному маслі, яке не рекомендовано для експлуатації, тоді мити.

в совецькі часи велосипеди були в основному без передач. або декілька. ланцюги, зірки товстенні, котрі ходили довго. в сучасних велосипедах з передачами зірки ланцюги тоньше, зношуються в рази швидше, заміна трансмісії коштує недешево. чистак, змащення подовжує термін служби.
да і на змащеному ланцюгу навіть іхати легше.
в сільських умовах на жаль пилу достатньо. кожні 100км треба змащувати ланцюг. перед цим бажано або помити або хочаби почистити ланцюг, зірки.
Змінено alexa11 (15:43 23/04/2024)
Рост | ex NetGuy ****
[Re: alexa11] 24 апреля 2024 в 12:45
alexa11 23.04.2024 15:36 пишет:

змащую вітчизняною змазкою на парафіновій основі Кефір. Коштує суттево дешевше імпортних, ходить майже так само.

Дякую за наводку і розширення кругозору, а то до сьогодні кефіром для мене був корисний кисломолочний продукт
Ну і ціна дійсно адекватна. Бо так виглядає, що найдорожчий в обслуговуванні не мерседес, чи ще який ролс-ройс, а велосипед Що вже капризна до рідин моя купешка, зі своєю гідролінією, гідроблокою диференціалу і всякою іншою навороченою механікою, але й там мастила-оливи дешевші
Заїду в Ґорґани, куплю кефірчику, спробую, бо досі прокрапував трансмісійкою. Я по сильно брудних доріжках не ганяю, але все рівно пилюка липне.
SARS | Супер писатель! **
[Re: Рост] 24 апреля 2024 в 16:30
Особливо просунуті роверисти власний крафтовий кисляк роблять майже задарма, але то для поціновувачів. Я для свого совкопрому традиційний засіб використовую, тільки протираю ланки час від часу, щоб мастило тільки всередині було, тоді бруду мінімум. А повністю мию тільки коли вже відчутно забрудниться, та на швидкість впливатиме.
alexa11 | Достоевский **
[Re: Рост] 24 апреля 2024 в 16:32
Рост 24.04.2024 12:45 пишет:

alexa11 23.04.2024 15:36 пишет:

Дякую за наводку і розширення кругозору, а то до сьогодні кефіром для мене був корисний кисломолочний продукт
Ну і ціна дійсно адекватна. Бо так виглядає, що найдорожчий в обслуговуванні не мерседес, чи ще який ролс-ройс, а велосипед Що вже капризна до рідин моя купешка, зі своєю гідролінією, гідроблокою диференціалу і всякою іншою навороченою механікою, але й там мастила-оливи дешевші
Заїду в Ґорґани, куплю кефірчику, спробую, бо досі прокрапував трансмісійкою. Я по сильно брудних доріжках не ганяю, але все рівно пилюка липне.

де кефіру теж трансмісійкою користувася. кефір краще набагато. менше липне грязі.
пляшки кефіру вистачає на дуже довго.
Змінено alexa11 (16:34 24/04/2024)
Рост | ex NetGuy ****
[Re: SARS] 24 апреля 2024 в 19:32
SARS 24.04.2024 16:30 пишет:

Особливо просунуті роверисти власний крафтовий кисляк роблять майже задарма, але то для поціновувачів. Я для свого совкопрому традиційний засіб використовую, тільки протираю ланки час від часу, щоб мастило тільки всередині було, тоді бруду мінімум. А повністю мию тільки коли вже відчутно забрудниться, та на швидкість впливатиме.

В мене є один такий особливо просунутий роверист знайомий, що якось там виварює ланцюг в парафіні. Я в деталі не вдавався, бо я схиблений на машинах, а не на роверах, вел для мене чисто по приколу і для здоров'я, профілактика колінного артрозу
Парад | СуперСтар **
[Re: Desmond132] 24 апреля 2024 в 21:41
я бы не мыл новую цепь.
А вот после дождя или грязи - снимаю, сушу, мою если грязная.
[Re: Парад] 24 апреля 2024 в 23:47
Парад 24.04.2024 21:41 пишет:

я бы не мыл новую цепь.
А вот после дождя или грязи - снимаю, сушу, мою если грязная.

А якщо-б перейшов на парафін, то знімати і сушити більше не треба було-б.
Лише помити, протерти ганчіркою та прокапати парафіновим мастилом - ось і весь ланцюговий сервіс.
alexa11 | Достоевский **
[Re: hollywood] 26 апреля 2024 в 12:34
перед змащенням любою змазкою радять помити обзжирити гарно ланцюг. так що краще таки заводську змазку змити.
звичайно заводська змазка консерваційна і липне до неї бруд гарно.
і як вона себе покаже змішана з парафіновою невідомо. заводська непарафінова, звичайне мастило.
[Re: alexa11] 26 апреля 2024 в 13:54
alexa11 26.04.2024 12:34 пишет:

перед змащенням любою змазкою радять помити обзжирити гарно ланцюг. так що краще таки заводську змазку змити.
звичайно заводська змазка консерваційна і липне до неї бруд гарно.
і як вона себе покаже змішана з парафіновою невідомо. заводська непарафінова, звичайне мастило.

Це очевидно. Достатньо прочитати інструкцію до парафінового мастила. Але я не про це.
Я про то, що коли катаєш на парафіні, бруд вже майже НЕ липне до ланцюга. А парафін фактично самостійно злітає в процесі пробігу, а мийка виского тиску разом з шампунем збиває залишки парафіну з ланцюга. На виході з мийки отримуємо чистий ланцюг. Достатньо витерти ганчіркою, трохи почекати коли висохне, прокапати новим парафіновим мастилом і гоу наступні 200км (100км в разі оффроуду)
Andrey120 | Супер писатель! **
[Re: hollywood] 12 мая 2024 в 16:04
hollywood 26.04.2024 13:54 пишет:

а мийка виского тиску разом з шампунем збиває залишки парафіну з ланцюга. На виході з мийки отримуємо чистий ланцюг.

+бонусом мертвий хаб, втулки та все куди дотягується високий тиск. Не мийте вели високим тиском, прошу
Autoua.netФорумВело

Новий ланцюг мити чи ні?

Додаткова інформація
Модератор:

moderator 

0 користувачів і 1 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 7276