Власне питання в заголовку.
Як завжди є дві думки, одні миють відразу і катаються на своєму мастилі, інші ж говорять, що заводське набагато краще, а як робите ви?
Як завжди є дві думки, одні миють відразу і катаються на своєму мастилі, інші ж говорять, що заводське набагато краще, а як робите ви?
Я мив ланцюги на всіх велосипедах в родині та змащую парафіновою Bike7 Pro Wax.
Але ми катаємо по пісках-бруду тому так заморочуюся.
мені в магазині squirt порадили, побачу як воно буде.
сквірт непоганий (й назва приємна
), я юзав якийсь час, але Bike7 в рази довше тримається за сквірт
я минулого сезону проїхав десь 1100, цей рік планую більше накатати, тому мені прийдеться з цим всім заморочуватись.
я минулого сезону проїхав десь 1100, цей рік планую більше накатати, тому мені прийдеться з цим всім заморочуватись.
а чим вимірюєте пробіг? механічними засобами чи додатком якимось?
Не знаю як зараз, а в савецькі часи ніхто поняття не мав мити цепки. Чи то старий, чи новий. Нові навіть додатково змащувати не рекомендувалось. Змащували тільки тоді, коли цепок ставав майже зовсім сухим. Після 5річного простою ржаві цепки варили в моторному маслі і далі пускали в роботу. Можливо зараз цепки випускають в якомусь консервантному маслі, яке не рекомендовано для експлуатації, тоді мити.
змащую вітчизняною змазкою на парафіновій основі Кефір. Коштує суттево дешевше імпортних, ходить майже так само.
на змащеному ланцюгу і іхати легше.
Що вже капризна до рідин моя купешка, зі своєю гідролінією, гідроблокою диференціалу і всякою іншою навороченою механікою, але й там мастила-оливи дешевші 
змащую вітчизняною змазкою на парафіновій основі Кефір. Коштує суттево дешевше імпортних, ходить майже так само.
на змащеному ланцюгу і іхати легше.
Дякую за наводку і розширення кругозору, а то до сьогодні кефіром для мене був корисний кисломолочний продукт![]()
Ну і ціна дійсно адекватна. Бо так виглядає, що найдорожчий в обслуговуванні не мерседес, чи ще який ролс-ройс, а велосипедЩо вже капризна до рідин моя купешка, зі своєю гідролінією, гідроблокою диференціалу і всякою іншою навороченою механікою, але й там мастила-оливи дешевші
Заїду в Ґорґани, куплю кефірчику, спробую, бо досі прокрапував трансмісійкою. Я по сильно брудних доріжках не ганяю, але все рівно пилюка липне.
Особливо просунуті роверисти власний крафтовий кисляк роблять майже задарма, але то для поціновувачів. Я для свого совкопрому традиційний засіб використовую, тільки протираю ланки час від часу, щоб мастило тільки всередині було, тоді бруду мінімум. А повністю мию тільки коли вже відчутно забрудниться, та на швидкість впливатиме.
я бы не мыл новую цепь.
А вот после дождя или грязи - снимаю, сушу, мою если грязная.
перед змащенням любою змазкою радять помити обзжирити гарно ланцюг. так що краще таки заводську змазку змити.
звичайно заводська змазка консерваційна і липне до неї бруд гарно.
і як вона себе покаже змішана з парафіновою невідомо. заводська непарафінова, звичайне мастило.
а мийка виского тиску разом з шампунем збиває залишки парафіну з ланцюга. На виході з мийки отримуємо чистий ланцюг.
Переглядів теми: 7276