Оскільки моя 2-тактна бензинка Стервінс за 10 років служби втомилась зовсім, а досвід з акумуляторними електричками вийшов геть негативним (це взагалі не косарки, а тримери, газон довкола хати доглядати, як би їх виробники не позиціонували), питання мотокоси всплило на поверхню.
Оскільки є два типи мотокос, до яких є запчастини практично всюди, по всіх малих містечках включно, а косаркою мені користуватись за 50 км. від Львова, тому це важливо, то й вибір був між Штілем і китаєм. А оскільки я таки не професійний косар, який воює з бур'янами щодня, то зійшов я з путі праведного, і придбав техас інструмент

Без жартів, тахАС, так і називається.
Давно відомо, що китай є китайським, а є китайські копії хорошої техніки. І в цьому китайці таки певного успіху досягли. І, як я можу судити, цей техАС є копією хонди gx-35, принаймні схоже. Ну і вдогонку рекомендації перевіреного багатьма роками покупок магазину про те, що це таки теж перевірена багатьма роками продажів техніка. А ще 3 роки гарантії, що як би вагомо.
І 4 такти.
Заявлена потужність щось під 6 кінських сил, перевірити, очевидно, нема як, але сили їй не бракує. Навіть якщо косильну головку нагло запхати прямо в високу траву, що звісно не правильно, але я мусів спробувати
то вона не в'язне, а впевнено мете. І таки великий бонус - низький спокійний голос чотиритактника проти істеричного крику двох тактів.
На дачу заскакував коротко на початку квітня, подивитись, як там все після зими, а вдруге вдалось вирватись лише тепер, тож косити там було що, по пояс багато де уже.
Отака вона:
Дуже крута річ - важіль акселератора. З ним просто виставив газ, і не треба постійно тримати курок, це відчутно полегшує процес.
"чия то долина, чиї то

За годин 6-7 скосив приблизно соток 12-15.
Там далі, за деревами ще ховається будинок, і довкола нього теж косилось.
А це в другий бік ще кусок добрий. Це все попереднім двотактником на неповну конячку я б косив реально два дні. Та ще й ми б з ним косили вдвох, а тепер косить виключно коса, а я розслаблено її скеровую. Таки так, все в житті має бути потужним, не тільки автомобіль, зацінив

Прикольна шпулька, є направляючі для намотування жилки, в смислі, обмежувачі типу, щоб взагалі не думав, в який бік намотувати.
Заводиться з першого смику, бензину їсть точно відчутно менше за два такти, на все пішло 3 баки, а об'єм бачка там менше літра, 0,65 здається, забув.
Косить дуже впевнено, найважчу траву, а в мене є там і дуже жорстка, і густа, як килим - бере з одного проходу, тільки жилку треба одразу ставити 4-гранну дійсно ріжучу.
Так що перші враження позитивні. А як буде далі - казав сліпий побачимо. Якщо шо, розкажу. Але поки все норм.
ПС. І по канону кожна косарка повинна комплектуватися чудовим холодним литовським Портерісом, для відновлення сил після покосіусів травусів