Наскільки воно варте того?
Наскільки виходить велика економія на газу у випадку інверторного генератора?
Хочу обновити на зиму свій неінверторний генератор, і не знаю чи дивитись в сторону газових.
Газове устаткування буває різним. Планується у якості палива використовувати пропан (зріджений нафтовий газ) чи метан (стиснений природний, той що зазвичай на кухні у трубах живе)?Скоріш за все пропан.
а в тебе неінверторний який? на скільк квт?
дякую
а в чому причина не докупити просто карбюратор газовий? їх є і у нас і на алі. це не дефіцит.
Хочу обновити на зиму свій неінверторний генератор, і не знаю чи дивитись в сторону газових.
економія інверторного генератора відчутна на малих навантаженнях, близьких до холостих, під однаковим навантаженням вони однаково будуть їсти. Зважаючи, що в тебе є акум + інвертор, то найбільш правильно з точки зору коштів та моторесурсу буде послідовне підключення, коли гена буде тільки заряджати акум, але інверторний гена не буде тут давати якихось переваг, але буде менша надійність та більш висока вартість.
Щодо пропану, то сенс дійсно є економічний, в мене 8 квт газовий гена на половині потужності їсть 3.3л, а на повній - 5.7 л, тобто вартість квтг від 17 до 20 грн без фільтрів та оливи, на бензі такого не зробиш.
а в тебе неінверторний який? на скільк квт?
дякую
Ось такий: https://vash-instrument.com/generator-be...r0aAr2KEALw_wcB
3КВт
Заправка побутового балону зараз той ще квест.
економія інверторного генератора відчутна на малих навантаженнях, близьких до холостих, під однаковим навантаженням вони однаково будуть їсти. Зважаючи, що в тебе є акум + інвертор, то найбільш правильно з точки зору коштів та моторесурсу буде послідовне підключення, коли гена буде тільки заряджати акум, але інверторний гена не буде тут давати якихось переваг, але буде менша надійність та більш висока вартість.
Щодо пропану, то сенс дійсно є економічний, в мене 8 квт газовий гена на половині потужності їсть 3.3л, а на повній - 5.7 л, тобто вартість квтг від 17 до 20 грн без фільтрів та оливи, на бензі такого не зробиш.
Хмм. Тут треба генератор міняти. В мене 8.5кВт на повній потужністи жре 2.5л бензину. Тобто 0.3л на кВт*г або 16грн/кВт*г. І це на бензині. На холостому він жре 2л. І тут дійсно виручає інверторний, якій жре тіж 0.3 - 0.4л бензу на 1кВт*г але, він на 2 Квт і цього вистачає на звичайні потреби без потужних користувачей. Тобто, формально, економії на інверторі немає. Фактично є, за рахунок того, що незавжди потрібні 8кВт. А ось правильна сінусоїда на інверторі - це так. Це велика перевага. В мене холодильник, ДБЖ не стартують на звичайному гені. А ось на інверторному генчику - працюють!
У фейсбуці повно постів я підключив генератор до магістралі, так що тягне принаймні 3.5 кВт це те що я читав. Однак самостійна врізка в магістраль це серйозне порушення а узгодити таке газовики не узгодять. Врізаються потайки десь так щоб видно не було. Заправка побутового балону зараз той ще квест.
...
Хмм. Тут треба генератор міняти. В мене 8.5кВт на повній потужністи жре 2.5л бензину. Тобто 0.3л на кВт*г або 16грн/кВт*г. І це на бензині. На холостому він жре 2л. І тут дійсно виручає інверторний, якій жре тіж 0.3 - 0.4л бензу на 1кВт*г але, він на 2 Квт і цього вистачає на звичайні потреби без потужних користувачей. Тобто, формально, економії на інверторі немає. Фактично є, за рахунок того, що незавжди потрібні 8кВт. А ось правильна сінусоїда на інверторі - це так. Це велика перевага. В мене холодильник, ДБЖ не стартують на звичайному гені. А ось на інверторному генчику - працюють!
ХХ - 2 літри, на 8.5 кВт - 2.5 л? Це якась маячня
У фейсбуці повно постів я підключив генератор до магістралі, так що тягне принаймні 3.5 кВт це те що я читав. Однак самостійна врізка в магістраль це серйозне порушення а узгодити таке газовики не узгодять. Врізаються потайки десь так щоб видно не було. Заправка побутового балону зараз той ще квест.Восени буду готувати гену на всяк випадок та як раз зроблю на магістральний
...
може зараз зробили якийсь прорив у ефективності генераторів, але 10 років тому, коли я вибирав собі генератор, реальний перевірений розхід на 7 квт бензиновому генераторі був в районі 3.5-4 л при навантаженні 60-80%.
...
може зараз зробили якийсь прорив у ефективності генераторів, але 10 років тому, коли я вибирав собі генератор, реальний перевірений розхід на 7 квт бензиновому генераторі був в районі 3.5-4 л при навантаженні 60-80%.
Так и есть. Пару инверторных генераторов, жрут 0.7л на 1кВтч.
При этом на холостых в районе 0.1-0.15л/ч.
Как у него получается на хх 2литра, а при нагрузке в 8кВт всего 2,5л - истории неведомо.
Цифры нереальные.
Витрати палива при 60% навантаженні (л/год):
2,3 л/год