Запитати в нього шо робить https://profile.autoua.net/131763/Не хочу турбувати, він же послуги надає, це поки що не мій варіант
Якщо через ущільнювач фланця - замінити прокладку та затянути.В мене такий. Підтягнув - все одно тече. Розібрав. Маса багнюки. Прокладка ззовні ціла, могла б бути більш еластична, на мій погляд. Але коли повикручував усі болти - довелося ще підковирнути цю кришку фланцю викруткою, щоб зняти, тільки тоді залишки води витекли. Дуже підозріло виглядають краплі води вище фланця на корпусі бака. Ну хз, зараз буду вивчати інтернет-талмуди з ремонту. Щоб перевірити бак - виходить, треба замінити прокладку, зібрати та дати тиск води - тоді буде зрозуміло.
Можна і зараз підтягнути гайки.
А ще треба перевірити, чи працює запобіжний клапан, бо може тиск при нагріві зашкалює.
З опису схоже, що сам бак цілий. Все інше ремонтується.
Все написане стосується типового бюджетного бойлеру
Яка конструкция в тебе - хз.
Щось менi пiдказує що зусилля будуть марними. Зазвичай якщо тече, то вже сам бак луснув.та щось мені теж так здається, ото потріскування недарма ж було.
Щось менi пiдказує що зусилля будуть марними. Зазвичай якщо тече, то вже сам бак луснув.
Щось менi пiдказує що зусилля будуть марними. Зазвичай якщо тече, то вже сам бак луснув.та щось мені теж так здається, ото потріскування недарма ж було.
Потріскувати при нагріві міг і накип на ТЕНі, і те ж з'єднання фланцю, а от "краплі вище фланця на корпусі баку" - це таки баку кінець на 99%, нажаль...Та я думаю, що і звук, і краплі - все разом. Хоча ще цікаво пошукати метод, щоб стовідсотково визначити негерметичність баку.
Потріскувати при нагріві міг і накип на ТЕНі, і те ж з'єднання фланцю, а от "краплі вище фланця на корпусі баку" - це таки баку кінець на 99%, нажаль...![]()
Каплі на баку вище могли бути конденсатом вологи з повітря приміщення на холодну градусів 8-10 воду яка у баку.
Цікаве питання ТС, не можу зрозуміти - а в тебе бойлер без води стояв чи що?
Каплі на баку вище могли бути конденсатом вологи з повітря приміщення на холодну градусів 8-10 воду яка у баку.
Цікаве питання ТС, не можу зрозуміти - а в тебе бойлер без води стояв чи що?
Ну коли потік пару днів тому - злив воду. Сьогодні експериментував далі. Але це не конденсат, думаю, бо він би був по усьому периметру, а там невеликий сектор. Та і вода не така холодна, навіть на гнучких металевих підводах немає конденсату.
ЗІ. Я б сфоткав, але файли чогось неможливо приатачити. Там між самим фланцем та пластиковим корпусом бойлеру отвір по колу менше 1 см, через який можна побачити частково бак - від місця кріплення фланцю до краю того отвору у пластику.
В моєму попередньому Арістоні такого "конденсату" зібралась повна нижня кришка, помітили коли вже з неї потекло... Пощастило, що вдень було діло. А от у брата в туалеті по рівень дверного порогу набралося, ну і ще півкоридору законденсатило, але вже о п'ятій ранку...![]()
Перевірте редуктор тиску. Бо колись теж почало прокапувати з під прокладки. Майстер ставив нову, але не допомогло. Пичому прокапувало не постійно, а декілька разів на день. Тиск в системі пригав. Замінив редуктор і пройшло.Звісно, та й простіше нове все поставити. Той, що стоїть на вході ХВП, показує 2-2,5. Ще клапан як варіант. Але поки хочу переконатися, що саме протікає.
В моєму попередньому Арістоні такого "конденсату" зібралась повна нижня кришка, помітили коли вже з неї потекло... Пощастило, що вдень було діло. А от у брата в туалеті по рівень дверного порогу набралося, ну і ще півкоридору законденсатило, але вже о п'ятій ранку...![]()