Т.к. сначала было сухо, поттом попрохладнело быстро - на сбор не вырвался. Да и в волшебном задымере или подиванковом где я знаю места - стремно нынче. А т.к. мы без маринованых грибов жить не можем...
Надо свежие сырые не замороженые. 5 кг - белые, подосиновики ( красноголовцы), можно польский. 75-80% размер до 5 см в шляпке. Или новапочта или в радиусе 150(200)км приеду.
Кто где видел ,знает проверенные места/продавцов. На ОЛХ все как-то мутно
Так на перехресті Десна-Остер бабки стабільно торгують, навіть менше 100 км)
Точку кинь? Я без понятия где єто. Когда видел? Сможеш как-то уточнить?
Тута Я років 30 на полігон по гриби їзжу (Лошакова Гут а, Коропє і тд) . То як індикатор коли проїзжаєш - бабки стоять - гриби є) Як зараз не знаю, бо не дома, далеко. Тре питати хто там мотається.
Так а нашо писав Тим паче там зараз точно нема проїзду для цівільних.
Це звичайне перехрестя, є там проїзд. Більше того, я весною і на полігоні був, грибників вистачає. На днях знайомі їздили Ладно, не хочеш, їдь в Коростишів, там на трасі теж продають
Спросил - в Дымере на повороте на Сухолучье (стандартная точка где продавали) - пусто. Холодно. Для грибо надо пару дней тепла, не только дожди, а летние уже отошли.
Леш, на повороті на Сухолучча я сам три дні тому був. По справах на Сухолучча їздив. Ту сторону я добре знаю. Там хіба за Іванков на Страхолісся. Але то дуже далеко та тех перепустка не завадить. Заради кількох банок грибів нема сенсу, бо місць я не знаю.
Леш, на повороті на Сухолучча я сам три дні тому був. По справах на Сухолучча їздив. Ту сторону я добре знаю. Там хіба за Іванков на Страхолісся. Але то дуже далеко та тех перепустка не завадить. Заради кількох банок грибів нема сенсу, бо місць я не знаю.
коли гриби Є то там стоять з кошиками з усіх сіл навкруги, з Іванкова, Катюжанки тощо, навіть в Демідові не так, зараз там пусто, гриби є під Житомиром або Волинь/Карпати зараз. Якщо навіть у групах нема фоточок то з грибами зараз туго От обіцяють до 20 ще пару дощів а потім декілька днів тепла, якщо не буде приморозків то гриби будуть. Або шукати вже готові з літа або шукати когось на заході. (у самого грибниковий токсікоз, в неділю до Десни не доіхали але Лебедівка>Ровжі>Жукин>Дубечня - з трофєїв тільки кріпатура ) а за Димер та Сухолуччя агентурна розвідка вже все розклала по грибам - пусто. Точніше щось є, але не варте палива.
ІМХО. По-перше, з грибами в лісі в цьому році ну зовсім погано. Я, наприклад, про ліс в районі перехрестя Остер-Десна. По-друге, надійніше перевіряти наявність грибів десь у містах, а не на трасі. В Києві, я, наприклад, перевірив би район ринку Дарниця, ярмарки тощо. Тому що на трасу товари можуть привезти з будь-якого регіону за наявності платежеспроможного попиту.
опеньків в Таращанському районі повно, після дощів всі дороги були заставлені машинами і всі поверталися з лісу з повними відрами. Таке тут майже кожного року. На базарі бачив маслюки ще. А ось білі і польські були раніше, зараз я щось їх вже не бачу. Може відійшли вже.
Так на перехресті Десна-Остер бабки стабільно торгують, навіть менше 100 км)
Точку кинь? Я без понятия где єто. Когда видел? Сможеш как-то уточнить?
Тута Я років 30 на полігон по гриби їзжу (Лошакова Гут а, Коропє і тд) . То як індикатор коли проїзжаєш - бабки стоять - гриби є) Як зараз не знаю, бо не дома, далеко. Тре питати хто там мотається.
вчера проезжал там в 2 часа дня. белых много и на выбор, кому какие нравятся. по цене не скажу, говорят что в Остре дней 10 назад фигурировало 300грн/кг
я Кості писав, напиши, подзвони Vitass, він в Карпатах, нехай купить та вишле білих грибів, він знае де і в кого брати
напиши ще раз, мржливо він не побачив
Та одразу написав. Бо в приват було продубльовано. Але є нюанс. Пробували - сирі не доїздять поштою. Хіба що хтось из знайомих буде їхати. Можливо кілька баночок він мені просто закриє і вже готові пришле. Але пропаде кайф від процесу приготування. Але трохи сирих все-ж таки щукаю де купити.
Просто для загальної інформації, зрозуміло в таку далечінь за грибами їхати явно не варто. Шепетівка, 2 тижні тому, на фото улов другого дня, перший сказали був десь таким самим. Збирали друзі, не я, нажаль. Сьогодні теж ходили, але там зараз щоранку добрячі заморозки, хоча наступний тиждень теплий, відповідно і вихідні повинні бути грибними. Сьогодні взяли по 15 білих і красноголовців.
Т.к. сначала было сухо, поттом попрохладнело быстро - на сбор не вырвался. Да и в волшебном задымере или подиванковом где я знаю места - стремно нынче. А т.к. мы без маринованых грибов жить не можем...
Надо свежие сырые не замороженые. 5 кг - белые, подосиновики ( красноголовцы), можно польский. 75-80% размер до 5 см в шляпке. Или новапочта или в радиусе 150(200)км приеду.
Кто где видел ,знает проверенные места/продавцов. На ОЛХ все как-то мутно
Саме прикольно що немає білих в околицях Іванкова. І місцеві це кажуть. Але на обочинах де не де продають. Я так розумію це перепродають карпатські. А маслят було валом. Але зараз мабуть померзли, -5 вночі було.