autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Нове авто для дівчини для нетривалих поїздок

Murzik2.0 | Достоевский *
27 октября 2024 в 04:57
Фууух, 2 години мучився щоб зайти, думав мене просто забанили, проте вирішив спробувати, але просто на всіх девайсах видалив всі збережені паролі, а на форум згадати не міг навіть e-mail на який регився колись, ледве зайшов методом підбору.

Вітаю знову шановне панство

З друзями вже по десятому колу висловлювання думок пішли через цей кейс вибору авто, який здається з першого погляду не складний.

Задача:

Для дівчини, матері двох дітей треба авто. Возити дітей в садок, школу, гуртки, спорт, супермаркет і тд - все по району.
Іноді в офіс, але знову ж по Києву в корках та тянучках.

Вхідні данні:
1. Нове, з салону
2. Нетривалі поїздки, 80% будуть до 20 - 30 км в день. Але поїздок за день мінімум 3-4 буде.
3. Бажано кроссовер.
4. Цінник в ідеалі до $26000.
5. Звісно автомат (у всіх його варіаціях).

З варіантів накидали що в ціну влазить і більш менш сучасне, комплектації розглядаються стартові чи наступна в деяких моделях що представлені в салонах:

1. Новий Nissan Juke. Цінник 1 072 780 грн.
Плюси: добре напакований, по безпеці добре, подобається майбутній потенційній власниці.
Мінуси: хз що там за мотор літровий на 115 конячок, та й ще потенційно жерти бенз може. Десь читав, що літрів 9 легко може. Не знаю правда чи ні.

2. Jeep Avenger. Цінник 1 061 400 грн.
Плюси: новий, красивий, непогана комплектація як для класу, гібрид - типу економно та ресурс більший?.
Мінуси: якщо вірити сайту - нема камери Для дівчини це must be. Мотор 1,2 PSA з гібридом, можливо хтось щось знає про нього? Ну і сотня конячок... Чи то чисто бензинові конячки, а гібрид ще щось добавляє?

3. Opel Mokka. Цінник 1 129 100 грн. Але комплектація краща за базу, бо бази нема.
Плюси: все що треба є.
Мінуси: все той же PSA мотор 1,2 на 130 конячок. Хтось каже норм, хтось каже до 100 тис не доїде.
Хз, я особисто не стикався. Ну і Opel на наших теренах зникаючий вид - хз що там з сервісом, запчастинами буде.

4. Peugeot 2008. Цінник 1 015 700 грн.
Плюси: ну цих багато на дорогах, популярне авто.
Мінуси: 1,2 бензин на 130 конячок. Знову ж таки - може як і з вищеназваними підкажете?
Біднесенька комплектація.

5. Citroen C4. Цінник 1 048 600 грн. Це за Feel.
Плюси: більший за всіх.
Мінуси: як у вищеназваних мотор 1,2 бенз на 130 конячок. Тим більше здається йому точно його замало буде.

6. Renault Captur. Цінник 1 119 400. Intense.
Плюси: найпотужніший за всіх - 155 конячок. Мотор на 4 циліндри, на відміну від інших кандидатів. Гарна комплектація.
Мінуси: трохи застарілий морально салон, мультимедіа в порівнянні з іншими маленька діагональ. Ну й знову ж - що це за 1,3 мотор? З 1,3 155 конячок якось стрьомно. Хтось підкаже по мотору, може стикався? Рено нових взагалі зараз мало їздить.
Навіть ВАГ на свій T-ROC та аналоги на 150 коней пихає 1,5.

Так, можна додати штуку баксів і взяти дизель у Peugeot 2008 та Citroen C4 - і потужніше, і здається перевірений мотор.
Але є але, як вже з початку написав - дуже короткі поїздки, воно хоча б прогріватися за такий километраж буде? І як це вплине на його ресурс? Ну і мудохатись з зимовою солярою, антигелем і тд - не факт що зручно для людей, котрі ніколи не мали дизель.

Suzuki S-Cross та Vitara морально застрашівші, хоча й надійні капець. В тещі такий з атмосферником, пару разів катався за кермом - я б його не радив, задоволення від їзди мало, бобарик маленький. Ну і не їде взагалі. Але знову ж таки - проблем з авто нема, робоча конячка.

В Google та YouTube не забанили, але там думки "експертів" дуже різняться.

Що порадить шановний колективний розум?

P.S. електрички не розглядаються враховуючи поточну ситуацію з електрикою.
Змінено Murzik2.0 (07:24 27/10/2024)
Vladocaster | старожил ***
Re: Нове авто для дівчини для нетривалих поїздок
[Re: Murzik2.0] 27 октября 2024 в 07:48
Яріс Кросс? Але, як я розумію, там будуть найпростіші комплектації, що від них очікувати - не знаю. Citroen C4 X? Скала, Камік мабуть ні?

Сузукі, тільки якщо потрібен повний привод і надійність та простота важливі. Моє імхо, як власника попереднього sx4 )) а так - скучна машина, їздить та й усе. Новий допакували корисними опціями, але топ коштує стільки, що можна задуматися й про щось інше.
Gonchik74 | Супер писатель! **
[Re: Vladocaster] 27 октября 2024 в 08:41
Стільки вагань щодо ненадійності трициліндрових, що одразу спадає на думку 1.6 mpi як альтернатива. На каміку вже немає, хіба що на ароні)
Traveler | Дядя Сь **
[Re: Murzik2.0] 27 октября 2024 в 08:53
Мока, яріс, авенгер - то для однієї дівчини без дітей

Діти в кріслах чи без них, вже?

Більш менш по салону та багажнику - жук та 2008

Гляньте ще Камік та Арону
Traveler | Дядя Сь **
[Re: Gonchik74] 27 октября 2024 в 08:55
Gonchik74 27.10.2024 08:41 пишет:

Стільки вагань щодо ненадійності трициліндрових, що одразу спадає на думку 1.6 mpi як альтернатива. На каміку вже немає, хіба що на ароні)

А може годі вже старі таргани годувати?

На генераціях 211 спокійно проїжджають по 200+
[Re: Murzik2.0] 27 октября 2024 в 09:09
То друзям треба, вона раніш їздила на авто чоловіка, але тепер йому треба в офіс кожен день.
Ось всією спільнотою друзів вибираємо, бо в авто вони так собі шарять.
[Re: Murzik2.0] 27 октября 2024 в 09:10
По ВАГу в них забобони, в них колись був той самий tsi з тим самим dsg одні з перших, б/в правда, і я так розумію попередній власник там вбив добряче.
[Re: Traveler] 27 октября 2024 в 09:12
Traveler 27.10.2024 08:53 пишет:

Мока, яріс, авенгер - то для однієї дівчини без дітей

Діти в кріслах чи без них, вже?

Більш менш по салону та багажнику - жук та 2008

Гляньте ще Камік та Арону

Старший без, молодший в бустері.
[Re: Murzik2.0] 27 октября 2024 в 09:14
Ну варіанти то я накидав, згідно їх вимог.
Що я не знаю по цим авто нічого, здебільшого мотори цікавлять, а вони тим більше.
Спільні друзі живуть старими забобонами, в порадити нічого не можуть - бо в салонах і альтернатив нема.
Змінено Murzik2.0 (09:15 27/10/2024)
juiT | подсевший на форум *
[Re: Murzik2.0] 27 октября 2024 в 09:44
Murzik2.0 27.10.2024 09:14 пишет:

Спільні друзі живуть старими забобонами, в порадити нічого не можуть - бо в салонах і альтернатив нема.

Хай беруть Яріс кросс гібрид на нормальному 1.5 двигуні.
Куплять зараз дорожче, дорожче продадуть коли прийде час.
А оте все одноразове 1.2 авторіа забита б/ушкою за півціни, і нікому воно не потрібно.
Sashok_Accent | IesuiT ***
[Re: Murzik2.0] 27 октября 2024 в 09:49
У виборі три технічно однакові машини.

Джук відкидайте одразу. Воно мертве.

А так - та хай обере червоненьку чи зелененьку та й усе.
Це ж міська нова машина для дівчини. А вагань стільки, наче очікується по 50к на рік пробігу по автобанах і горах.
[Re: Sashok_Accent] 27 октября 2024 в 09:51
Sashok_Accent 27.10.2024 09:49 пишет:

У виборі три технічно однакові машини.

Джук відкидайте одразу. Воно мертве.

А так - та хай обере червоненьку чи зелененьку та й усе.
Це ж міська нова машина для дівчини. А вагань стільки, наче очікується по 50к на рік пробігу по автобанах і горах.

Ну от як раз тому що короткі поїздки і малі пробіги - ото і питання до надійності.
Джук мертвий бо не їде чи ненадійний?
Traveler | Дядя Сь **
[Re: Murzik2.0] 27 октября 2024 в 10:27
Murzik2.0 27.10.2024 09:10 пишет:

По ВАГу в них забобони, в них колись був той самий tsi з тим самим dsg одні з перших, б/в правда, і я так розумію попередній власник там вбив добряче.

Тому через побоювання 1,0 та ТСІ старі, треба брати 1,2 джук з свт чи стелантіс з роботом

Просто який сенс брати з ростущими дітьми зовсім малі всередині та з меншими багажниками моку, авенжер чи яріс
[Re: Traveler] 27 октября 2024 в 10:40
Traveler 27.10.2024 10:27 пишет:

Тому через побоювання 1,0 та ТСІ старі, треба брати 1,2 джук з свт чи стелантіс з роботом

Просто який сенс брати з ростущими дітьми зовсім малі всередині та з меншими багажниками моку, авенжер чи яріс

Я навіть позаду Фіат 500 розміщаюся
Дівчинці ж не треба в багажнику диван возити?
А в батька Паджеро Спорт - як сімейне авто є.

Ну є в людей побоювання ВАГу, їх право. І навіть я зі своїм досвідом з Тігуаном і інший друг зі 100500 ВАГів в портфоліо їх не здатні переконати.

А я тут за порадою по конкретних авто прийшов, а не про розмір багажнику
harald67 | подсевший на форум **
[Re: juiT] 27 октября 2024 в 10:47
juiT 27.10.2024 09:44 пишет:

Murzik2.0 27.10.2024 09:14 пишет:

Хай беруть Яріс кросс гібрид на нормальному 1.5 двигуні.
Куплять зараз дорожче, дорожче продадуть коли прийде час.
А оте все одноразове 1.2 авторіа забита б/ушкою за півціни, і нікому воно не потрібно.

Нафіг той гібрид при таких пробігах? А переплата істотна. Нічого тому 1,2 тойотівському не станеться - буде їздитиме без проблем. От про ПСА шний 1,2 я б так сміливо не говорив, які і взагалі про усі бюджетні витвори стеллантіса.
Gonchik74 | Супер писатель! **
[Re: Murzik2.0] 27 октября 2024 в 11:05
Murzik2.0 27.10.2024 10:40 пишет:

Ну є в людей побоювання ВАГу, їх право. І навіть я зі своїм досвідом з Тігуаном і інший друг зі 100500 ВАГів в портфоліо їх не здатні переконати.

Прекрасна логіка. Через забобони щодо ВАГа брати не 4 цил. атмосферник на айсіні, а трициліндровий стелантіс на роботі)))
[Re: Gonchik74] 27 октября 2024 в 11:07
Gonchik74 27.10.2024 11:05 пишет:

В ответ на:

...

Прекрасна логіка. Через забобони щодо ВАГа брати не 4 цил. атмосферник на айсіні, а трициліндровий стелантіс на роботі)))

Їх право
Знову ж таки, про Стеллантіс нічого не відомо, тому і спитав, як і про Джук і Каптюр.
Traveler | Дядя Сь **
[Re: Murzik2.0] 27 октября 2024 в 11:09

Логіка на зовсім в тему. Ти в Фіат 500 сидиш на задньому сидінні?

Я бачу, що таке авто з малим салоном і малими дітьми у знайомих

Переднє сидіння постійно брудне, спереду на пасажирському нормально не сісти - бо не буде місця дитині в кріслі
XS1 | Достоевский **
[Re: Murzik2.0] 27 октября 2024 в 11:12
Murzik2.0 27.10.2024 09:51 пишет:

Ну от як раз тому що короткі поїздки і малі пробіги - ото і питання до надійності.

Так з пробігами до 10к за рік навіть на не дуже вдалих варіантах питання надійності лише можуть стати актуальними через багато років. Тож брати по принципу "червоненька" і зручності розміщення в салоні, в т.ч. дітей на задньому ряду. Тобто прогнати по салонах основних претендентів і вибрати, що сподобалося по відчуттях.
[Re: Traveler] 27 октября 2024 в 11:16
Traveler 27.10.2024 11:09 пишет:

Логіка на зовсім в тему. Ти в Фіат 500 сидиш на задньому сидінні?

Я бачу, що таке авто з малим салоном і малими дітьми у знайомих

Переднє сидіння постійно брудне, спереду на пасажирському нормально не сісти - бо не буде місця дитині в кріслі

Слухай, по розмірам - самі в салони поїдуть та дітьми міряти)
Доречі, в Тігуан перед покупкою всім сімейством залізли з кріслом і бустером)
І інші потенційні авто так тестував.

Тут треба визначитись - на що дивитись з точки зору моторів та характеристик?
А інше вже справа смаку.

Ось батько цього сімейства топить за ASX, лише тому що Мітцубісі, але мати сімейства, яка і буде їздити на новому авто, категорично проти, бо їй його бобарик не подобається і марку цю вона взагалі не розглядає.
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Додаткова інформація
Модератор:

AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

0 користувачів і 122 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 18634