Ще до великої війни міцно думав пересісти на електрику. Зараз знову виникло таке бажання. Вхідні данні - приватний будинок, 15кВт потужності – тобто інфраструктура наявна (аби світло було). На роботі є парковка з розеткою і постійна електрика, в крайньому випадку за робочий день 15-20 кВт зайде. Авто дружини ДВЗ.
Надаю перевагу паркетникам (за останні 2-3 роки в сім’ї були QX70, Murano, Grand Cherokee, зараз звичайний Cherokee і Roque).
Першочергове розглядав Model3 як вхід, але покатав пару тижнів в оренді – замала для мене, не критично але жорстка. Потім думав взяти Honda MNV нову, але бачу що вона втрачає у вартості + проблеми з корозією (хоча остаточно не відклав цей варіант) ну і не дуже їде.
Вирішив трохи розширити бюджет і дотягнутись до базової Мodel Y (поки базово її розглядаю).
Знайомий дав день поїздити на своєму Etroni. Сподобалась м’якість ходу, салон шикарний (порівняно з Y). Він його приганяв з ЄС, зараз вже 100 тис пробігу, готовий віддати мені за адекватні кошти (типу плюс мінус низ ринку).
Трішки ознайомився з Etron і виявилось, що в обслуговуванні він набагато дорожчий Тесли. Типу там щось 200-250 дол ТО на офіційному сервісі, якийсь конденсат в моторах і тп. Це не критично, але для себе розглядаю електричку як раз з точки зору мінімальних витрат на експлуатацію (тут якраз Тесла з доступністю і вартістю зч топ)
Коротше звертаюсь за порадою. В кого є досвід експлуатації Etroniв, яка вартість обслуговування, які нюанси є, вартість експлуатації і тп.
Можливо я щось не побачив з однокласників?