Всім привіт. В мене в машині дротовий Apple CarPlay, хочу купити адаптер, щоб він став бездротовим. Цих адаптерів продається купа, ціни від 350 грн до 3 тис.грн і навіть вище. Також є зовсім маленькі (як флешка), а є як коробочка з дротиком. Хотілось би, щоб не глючив, не відвалювався, да і в принципі, щоб ця фігнюшка лише робила бездротове з дротового і більше ні на що штатне не впливала і нічому не заважала. Хто може який порадити, бажано з власного досвіду користування.
Приєднаюсь до теми. З того, що чув - випадкові відключення, затримки 1-2 сек. по звуку і відрубує штатний хендс-фрі. Чи існують девайси без цих недоліків?
vvvolf 18.03.2025 14:29 пишет: Приєднаюсь до теми. З того, що чув - випадкові відключення, затримки 1-2 сек. по звуку і відрубує штатний хендс-фрі. Чи існують девайси без цих недоліків?
у мене відрубує, тому рекомендувати не буду, але загалом працює нормально без глюків та затримок.
vvvolf 18.03.2025 14:29 пишет: Приєднаюсь до теми. З того, що чув - випадкові відключення, затримки 1-2 сек. по звуку і відрубує штатний хендс-фрі. Чи існують девайси без цих недоліків?
у мене відрубує, тому рекомендувати не буду, але загалом працює нормально без глюків та затримок.
Ну якщо 2 з 3-х багів відсутні то хай буде, ділись моделлю!
У мене є. Головний недолік - батарея телефона жереться сильно. А так - дешевий, купив щось за 17 баксів на аліку, легко підключвся, працює і андроід і айось, хендсфрі працює. Рідко але таки відвалюється, або "замерзає" жпс. Модель скажу коли буду біля машини, якщо цікаво.
Ну якщо 2 з 3-х багів відсутні то хай буде, ділись моделлю!
Користуюсь ось таким, вибирав за рекомендаціями тут на форумі. https://www.aliexpress.com/item/1005006644930281.html Враження виключно позитивні. Якщо вже придиратись, то єдиний негативний момент що інколи забуває переконектитись якщо далеко відійти від заведеного авто. Доводиться пару секунд витрачати щоб знову підключитись.
vvvolf 18.03.2025 14:29 пишет: З того, що чув - випадкові відключення, затримки 1-2 сек. по звуку і відрубує штатний хендс-фрі.
Випадкові відключення цілком трапляються і в штатних бездротових карплеях/андроідавто. Здебільшого в одних і тих самих місцях, наприклад, на деяких шлагбаумах сплати за автобани в європі. Радіоперешкоди якісь.
nazgul 18.03.2025 18:00 пишет: Користуюсь ось таким, вибирав за рекомендаціями тут на форумі. https://www.aliexpress.com/item/1005006644930281.html Враження виключно позитивні. Якщо вже придиратись, то єдиний негативний момент що інколи забуває переконектитись якщо далеко відійти від заведеного авто. Доводиться пару секунд витрачати щоб знову підключитись.
Штатний хендс-фрі нормально працює з цим адаптером?
opexkiev 18.03.2025 16:21 пишет: У мене є. Головний недолік - батарея телефона жереться сильно. А так - дешевий, купив щось за 17 баксів на аліку, легко підключвся, працює і андроід і айось, хендсфрі працює. Рідко але таки відвалюється, або "замерзає" жпс. Модель скажу коли буду біля машини, якщо цікаво.
Штатний хендс-фрі працює з цим адаптером? Для мене, якщо не працює штатний хендс-фрі, то це абсолютно непотрібна річ. І в кого не працює, то він як не працює, адаптер в гніздо втикнули і перестав працювати, незаложно користуєтесь карплеєм в даний час, чи ні?
Barsic 19.03.2025 09:52 пишет: Штатний хендс-фрі працює з цим адаптером? Для мене, якщо не працює штатний хендс-фрі, то це абсолютно непотрібна річ. І в кого не працює, то він як не працює, адаптер в гніздо втикнули і перестав працювати, незаложно користуєтесь карплеєм в даний час, чи ні?
наскільки я пам"ятаю, то тільки при підключенні телефона до карплею, бо він переключає блютуз зі штатної голови на карплей.
Що вважати штатним хендсфрі? Я користуюся свистком і в моменті коли працює карплей - прошу Siri набрати такого-то абонента і розмовляю, звісно, без телефону в руках. Тобто програмно - все іде через сірі, а фізично - голос співбесідника чую з динаміків авто.
opexkiev 19.03.2025 11:32 пишет: Що вважати штатним хендсфрі? Я користуюся свистком і в моменті коли працює карплей - прошу Siri набрати такого-то абонента і розмовляю, звісно, без телефону в руках. Тобто програмно - все іде через сірі, а фізично - голос співбесідника чую з динаміків авто.
я вважаю штатним хендсфрі функціонал штатної мультимедії, що зʼєднується з телефоном по БТ і дозволяє робити та приймати дзвінки через цей інтерфейс. Тобто, це софт, не хард. Наприклад, якщо я підключив телефон до карплей, але дзвінок хочу зробити через штатну систему, то нічого не вийде, бо вона його не побачить, але в той же час дзвінок через карплей можна прийняти та зробити хардом штатної системи.
opexkiev 19.03.2025 11:59 пишет: Зрозумів. Я навіть ніколи такоі задачі собі не ставив— користуватись в обхід карплея якщо він підключений.
я б сказав, що це не потрібно взагалі, але факт є факт.
Почекайте, я ніфіга незрозумв. Зараз, якщо мені треба набрати/відповісти по телефону, я нажимаю кнопку на кермі і все, знайти абонента - так само + крутнути колесико))) (сірі не користуюсь). З карплеєм який відвалюється від штатного БТ, так само буде? Просто мені головне, щоб я не втратив функціонал хендс-фрі з управлінням на кермі/екрані (не дотаваючи телефон з сумки), а по БТ чи по вай-фай він буде підключений, то фіолетово.
opexkiev 19.03.2025 11:59 пишет: Зрозумів. Я навіть ніколи такоі задачі собі не ставив— користуватись в обхід карплея якщо він підключений.
я б сказав, що це не потрібно взагалі, але факт є факт.
Почекайте, я ніфіга незрозумв. Зараз, якщо мені треба набрати/відповісти по телефону, я нажимаю кнопку на кермі і все, знайти абонента - так само + крутнути колесико))) (сірі не користуюсь). З карплеєм який відвалюється від штатного БТ, так само буде? Просто мені головне, щоб я не втратив функціонал хендс-фрі з управлінням на кермі/екрані (не дотаваючи телефон з сумки), а по БТ чи по вай-фай він буде підключений, то фіолетово.
Спробую більш детально описати, як це в мене працює на MG4 (на субаріку вже є бездротовий і цієї проблеми не існує): 1 підключаєш бездротовий карплей: 1.1 вікно карплея активне, дзвінки та інтерфейс з кнопками працює через нього 1.2 вікно карплея неактивне (бачиш стандартний інтерфейс), БТ спрямовує все на карплей, дзвінки не працюють 2 не підключаєш бездротовий: 2.1 стандартний інтерфейс, всі дзвінки через нього.
Основна проблема в тому, що треба тицнути вікно карплея, щоб все працювало. Якщо забув, то 1.2.
Спробую більш детально описати, як це в мене працює на MG4 (на субаріку вже є бездротовий і цієї проблеми не існує): 1 підключаєш бездротовий карплей: 1.1 вікно карплея активне, дзвінки та інтерфейс з кнопками працює через нього 1.2 вікно карплея неактивне (бачиш стандартний інтерфейс), БТ спрямовує все на карплей, дзвінки не працюють 2 не підключаєш бездротовий: 2.1 стандартний інтерфейс, всі дзвінки через нього.
Основна проблема в тому, що треба тицнути вікно карплея, щоб все працювало. Якщо забув, то 1.2.
Найцікавіше, що навіть при дротовому підключення до carplay, штатний інтерфейс для дзвінків можна сказати не працює - а завжди вискакує повідомлення і переадресовує на інтерфейс "карплей". То виходить, що проблеми може і нема?