autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Barsic | важничающий писатель ***
Адаптер для бездротового Apple CarPlay
18 марта 2025 в 14:15
Всім привіт. В мене в машині дротовий Apple CarPlay, хочу купити адаптер, щоб він став бездротовим. Цих адаптерів продається купа, ціни від 350 грн до 3 тис.грн і навіть вище. Також є зовсім маленькі (як флешка), а є як коробочка з дротиком. Хотілось би, щоб не глючив, не відвалювався, да і в принципі, щоб ця фігнюшка лише робила бездротове з дротового і більше ні на що штатне не впливала і нічому не заважала. Хто може який порадити, бажано з власного досвіду користування.
vvvolf | Супер писатель! *
Re: Адаптер для бездротового Apple CarPlay
[Re: Barsic] 18 марта 2025 в 14:29
Приєднаюсь до теми.
З того, що чув - випадкові відключення, затримки 1-2 сек. по звуку і відрубує штатний хендс-фрі.
Чи існують девайси без цих недоліків?
keen | СуперСтар **
[Re: vvvolf] 18 марта 2025 в 15:19
vvvolf 18.03.2025 14:29 пишет:

Приєднаюсь до теми.
З того, що чув - випадкові відключення, затримки 1-2 сек. по звуку і відрубує штатний хендс-фрі.

у мене відрубує, тому рекомендувати не буду, але загалом працює нормально без глюків та затримок.
[Re: keen] 18 марта 2025 в 15:33
keen 18.03.2025 15:19 пишет:

Приєднаюсь до теми.

у мене відрубує, тому рекомендувати не буду, але загалом працює нормально без глюків та затримок.

Ну якщо 2 з 3-х багів відсутні то хай буде, ділись моделлю!
opexkiev | СуперСтар **
[Re: Barsic] 18 марта 2025 в 16:21
У мене є. Головний недолік - батарея телефона жереться сильно. А так - дешевий, купив щось за 17 баксів на аліку, легко підключвся, працює і андроід і айось, хендсфрі працює. Рідко але таки відвалюється, або "замерзає" жпс.
Модель скажу коли буду біля машини, якщо цікаво.
keen | СуперСтар **
[Re: vvvolf] 18 марта 2025 в 16:53
Прикріплені файли (0 завантажити)
vvvolf 18.03.2025 15:33 пишет:

keen 18.03.2025 15:19 пишет:

Приєднаюсь до теми.

Ну якщо 2 з 3-х багів відсутні то хай буде, ділись моделлю!

Carlinkit cpc200-cp2a
ось такий

Carlinkit cpc200-cp2aось такий
nazgul | старожил *
[Re: Barsic] 18 марта 2025 в 18:00
Користуюсь ось таким, вибирав за рекомендаціями тут на форумі.
https://www.aliexpress.com/item/1005006644930281.html
Враження виключно позитивні.
Якщо вже придиратись, то єдиний негативний момент що інколи забуває переконектитись якщо далеко відійти від заведеного авто. Доводиться пару секунд витрачати щоб знову підключитись.
Drunkard | **
[Re: vvvolf] 18 марта 2025 в 18:20

Випадкові відключення цілком трапляються і в штатних бездротових карплеях/андроідавто.
Здебільшого в одних і тих самих місцях, наприклад, на деяких шлагбаумах сплати за автобани в європі. Радіоперешкоди якісь.
ЁПРСТФ | хохаибнйскиро **
[Re: Barsic] 18 марта 2025 в 22:02
Прикріплені файли (0 завантажити)
Ось такий норм

Ось такий норм
[Re: nazgul] 18 марта 2025 в 22:23
nazgul 18.03.2025 18:00 пишет:

Користуюсь ось таким, вибирав за рекомендаціями тут на форумі.
https://www.aliexpress.com/item/1005006644930281.html
Враження виключно позитивні.
Якщо вже придиратись, то єдиний негативний момент що інколи забуває переконектитись якщо далеко відійти від заведеного авто. Доводиться пару секунд витрачати щоб знову підключитись.

Штатний хендс-фрі нормально працює з цим адаптером?
opexkiev | СуперСтар **
[Re: opexkiev] 19 марта 2025 в 09:46
opexkiev 18.03.2025 16:21 пишет:

У мене є. Головний недолік - батарея телефона жереться сильно. А так - дешевий, купив щось за 17 баксів на аліку, легко підключвся, працює і андроід і айось, хендсфрі працює. Рідко але таки відвалюється, або "замерзає" жпс.
Модель скажу коли буду біля машини, якщо цікаво.

Знайшов назву - Heynicar+
[Re: opexkiev] 19 марта 2025 в 09:52
Штатний хендс-фрі працює з цим адаптером? Для мене, якщо не працює штатний хендс-фрі, то це абсолютно непотрібна річ. І в кого не працює, то він як не працює, адаптер в гніздо втикнули і перестав працювати, незаложно користуєтесь карплеєм в даний час, чи ні?
keen | СуперСтар **
[Re: Barsic] 19 марта 2025 в 11:11
Barsic 19.03.2025 09:52 пишет:

Штатний хендс-фрі працює з цим адаптером? Для мене, якщо не працює штатний хендс-фрі, то це абсолютно непотрібна річ. І в кого не працює, то він як не працює, адаптер в гніздо втикнули і перестав працювати, незаложно користуєтесь карплеєм в даний час, чи ні?

наскільки я пам"ятаю, то тільки при підключенні телефона до карплею, бо він переключає блютуз зі штатної голови на карплей.
opexkiev | СуперСтар **
[Re: keen] 19 марта 2025 в 11:32
Що вважати штатним хендсфрі? Я користуюся свистком і в моменті коли працює карплей - прошу Siri набрати такого-то абонента і розмовляю, звісно, без телефону в руках. Тобто програмно - все іде через сірі, а фізично - голос співбесідника чую з динаміків авто.
keen | СуперСтар **
[Re: opexkiev] 19 марта 2025 в 11:47
opexkiev 19.03.2025 11:32 пишет:

Що вважати штатним хендсфрі? Я користуюся свистком і в моменті коли працює карплей - прошу Siri набрати такого-то абонента і розмовляю, звісно, без телефону в руках. Тобто програмно - все іде через сірі, а фізично - голос співбесідника чую з динаміків авто.

я вважаю штатним хендсфрі функціонал штатної мультимедії, що зʼєднується з телефоном по БТ і дозволяє робити та приймати дзвінки через цей інтерфейс. Тобто, це софт, не хард. Наприклад, якщо я підключив телефон до карплей, але дзвінок хочу зробити через штатну систему, то нічого не вийде, бо вона його не побачить, але в той же час дзвінок через карплей можна прийняти та зробити хардом штатної системи.
opexkiev | СуперСтар **
[Re: keen] 19 марта 2025 в 11:59
Зрозумів. Я навіть ніколи такоі задачі собі не ставив— користуватись в обхід карплея якщо він підключений.
keen | СуперСтар **
[Re: opexkiev] 19 марта 2025 в 14:17
opexkiev 19.03.2025 11:59 пишет:

Зрозумів. Я навіть ніколи такоі задачі собі не ставив— користуватись в обхід карплея якщо він підключений.

я б сказав, що це не потрібно взагалі, але факт є факт.
[Re: keen] 19 марта 2025 в 14:51
keen 19.03.2025 14:17 пишет:

Почекайте, я ніфіга незрозумв. Зараз, якщо мені треба набрати/відповісти по телефону, я нажимаю кнопку на кермі і все, знайти абонента - так само + крутнути колесико))) (сірі не користуюсь). З карплеєм який відвалюється від штатного БТ, так само буде? Просто мені головне, щоб я не втратив функціонал хендс-фрі з управлінням на кермі/екрані (не дотаваючи телефон з сумки), а по БТ чи по вай-фай він буде підключений, то фіолетово.
keen | СуперСтар **
[Re: Barsic] 19 марта 2025 в 18:34
Barsic 19.03.2025 14:51 пишет:

keen 19.03.2025 14:17 пишет:

Почекайте, я ніфіга незрозумв. Зараз, якщо мені треба набрати/відповісти по телефону, я нажимаю кнопку на кермі і все, знайти абонента - так само + крутнути колесико))) (сірі не користуюсь). З карплеєм який відвалюється від штатного БТ, так само буде? Просто мені головне, щоб я не втратив функціонал хендс-фрі з управлінням на кермі/екрані (не дотаваючи телефон з сумки), а по БТ чи по вай-фай він буде підключений, то фіолетово.

Спробую більш детально описати, як це в мене працює на MG4 (на субаріку вже є бездротовий і цієї проблеми не існує):
1 підключаєш бездротовий карплей:
1.1 вікно карплея активне, дзвінки та інтерфейс з кнопками працює через нього
1.2 вікно карплея неактивне (бачиш стандартний інтерфейс), БТ спрямовує все на карплей, дзвінки не працюють
2 не підключаєш бездротовий:
2.1 стандартний інтерфейс, всі дзвінки через нього.

Основна проблема в тому, що треба тицнути вікно карплея, щоб все працювало. Якщо забув, то 1.2.
[Re: keen] 19 марта 2025 в 20:20
keen 19.03.2025 18:34 пишет:

Спробую більш детально описати, як це в мене працює на MG4 (на субаріку вже є бездротовий і цієї проблеми не існує):
1 підключаєш бездротовий карплей:
1.1 вікно карплея активне, дзвінки та інтерфейс з кнопками працює через нього
1.2 вікно карплея неактивне (бачиш стандартний інтерфейс), БТ спрямовує все на карплей, дзвінки не працюють
2 не підключаєш бездротовий:
2.1 стандартний інтерфейс, всі дзвінки через нього.

Основна проблема в тому, що треба тицнути вікно карплея, щоб все працювало. Якщо забув, то 1.2.

Найцікавіше, що навіть при дротовому підключення до carplay, штатний інтерфейс для дзвінків можна сказати не працює - а завжди вискакує повідомлення і переадресовує на інтерфейс "карплей".
То виходить, що проблеми може і нема?
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Адаптер для бездротового Apple CarPlay

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

0 користувачів і 43 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2416