Восени запланував придбати друге авто, нове.
Попередня моя концепція була -

Важливо - нормальна комплектація, бажано шкіра молодого дермонтину з вентіляцією, чи алькантара. Мультімедіа, допоміжні системи, тощо.
Походив по салонам - нема $35000 - нічого в більш менш норм комплектації не купиш.
Ну максимум С4 Aircross за десь $33000. Але дизель мені не треба, невеликі пробіги.
А так суцільне розчарування - якість матеріалів з кожним роком гірше, якість збірки також.
І ось якось з приятелем заїхали на СТО\Разборку, на його проект запчастини там купляли, і там стояв побитий BYD Song Plus 2024 року.
Якість збірки, матеріали, краще ніж поряд стояла Камрі в попередньому кузові.
Майстер сказав що добротно зроблено саме по кузову та вузлах, безпека також відпрацювала норм.
Ну й поїхав я його дивитись та тестити:
1. Матеріали дуже якісні - пластики, шкірзам, вентіляція, мультімедіа.
2. Дуже якісна шумка, подвійне скло попереду.
3. Їде непогано, не пушка за 4 сек до сотні, але для його розмірів і наших потреб - вистачає повністю.
4. Велика батарея. І що важливо - залізофосфатна, як мені пояснили - можна підзаряжати коли є потреба.
5. В останньому поколінні вже повністю оцинкований кузов.
Не думав що колись таке напишу, але китаєць мені більш за всіх сподобався

В цілому мені дуже нагадав своєю поведінкою та відчуттям Фінік QX60.
Плюси:
1. Ціна - $26000 в самому топі - типу шкіра, вентиляція, чорна стеля, панорама, всі асистенти, велика батарея.
2. Залізофосфатна батарея.
3. Є сервіс норм від продавця та їх гарантія на 2 роки.
4. Їх повно вже їздить, конкурент ID4.
Які мінуси знайшов в мережі:
1. Передній привід з великою вагою - шліфувати може та передня резина стрирається швидко.
2. У деяких зустрічаються глюкі прошивки, але все одно на сервісі локалізувати буду - кажуть все норм після цього.
3. Нема Android Auto. Але - Waze, GMaps, Deezer, DI.FM ставляться саме на планшет авто, сімку нашу прошивають, колли в MS Teams можна з телефону по гучному зв'язку через динамікі авто. Не велика проблема.
PS: заряджати буду и вдома, плюс є корп знижка на одну з мереж швидких заправок, чиї станції стоять прямо на паркінгу в офісному центрі де працюю.
Чи є власники таких авто? Що можете сказати про нього? На які мінуси ще треба дивитись?
Чи все ж такі варто на VW Unix дивитись, але там батарея інша, він менший і комплектація буде простіше.
А ну і про бензинку - дивлюсь на БМВ копійку, але хрєн виходить потестити - в будні не можу, а на вихідних нема слотів для тесту, а запланувати на 3 тижні вперед важко.
Ну й ціна там вища, багато з того чого хочу нема

Змінено Murzik2.0 (05:42 15/06/2025)