Друзі, прошу порад. Зібрались із сусідами ставити на вʼїзді у двір паркувальний барʼєр (а-ля спрощений варіант шлагбауму) який за замовчуванням живиться від 4 батарейок або просто 6 вольт постійного струму. Виробник також вказує що можна використовувати гелеві або agm акумулятори на 6 вольт. Але мені все крутиться в голові що ті агм і гель - то вчорашній день (а для 6в ще й зарядку тре окрему купувати), і хочеться зібрати щось із літію. Отже, ввідні дані:
- Пристрій стоятиме на вулиці, в арці (тобто захищений від сонячних променів і прямих опадів)
- Заявлений струм споживання в режимі очікування 1 мА, в робочому - до 0.9А, не більше 6 секунд
- Задача - вколхозити туди такий акумулятор, щоб тримав якнайдовше, шоб порідше діставати і заряджати.
Тепер питання:
- Чи правильно я розумію, що lifepo4 взагалі не варіант для вуличного використання, бо на морозі вони взагалі нічого не віддадуть? Чи все ж розряд якимось умовним 0.1С на морозі їм норм
- Чи li-ion нормально в таких умовах працюватиме? На вулиці, але без прямих сонячних променів, не перегріється? Якщо зібрати, наприклад, 3s2p чи 3s3p, і поставити за ним dc-dc стабілізатор-понижайку?
- Чи є сенс дивитись на іншу хімію?
- Чи забити і робити як радить виробник пристрою, поставити агм на максимальну ємність, яка влізе, та купити до нього зарядку?
Як взагалі краще це діло зібрати? Про що я не подумав? Якщо літій і за ним dc-dc стабілізатор, як дізнатись що акуми скоро сядуть (ну окрім бмс з блютузом, які, схоже, дуже великі і можуть зжерти на себе габарити)?

Или литий-железо-фосфат, но надо делать подогрев батареи