autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Паспорт громадянина України (1994р) і прописка.Чудасія.

VIOx | Вампіііір **
13 июля 2025 в 21:05
До відома поважних панночок і панів :
"5. На сторінках від одинадцятої до шістнадцятої: Проставляється штамп реєстрації місця проживання особи (додаток 3) та штамп зняття з реєстрації місця проживання особи (додаток 4), " - до дупи!....в деяких стуктурах.
Що?Де?Коли і Як ми до цього дійшли? -не знаю,але приведу пару історій:

1. Вчора при заміні Посвідчення водія (в Ретровілі),оператор відмовлялася приймати/оформлювати Заяву без підтвердження з Дії,якої в мене нема.Довелося поматюкатися в її бік нормативкою,Конституцією та ще багато чим.
Убєділ,шо вони не праві,м'яко кажучи.

2.Виявляється зараз дійсно штампи не ставлять в ці Пачпорти.
В Україні з грудня 2021 року змінився порядок реєстрації місця проживання. Тепер, замість штампу в паспорті, використовується електронна реєстрація, яку можна зробити через додаток "Дія" або в ЦНАПі. Це означає, що штамп про прописку більше не ставиться в паспорт, а інформація зберігається в електронному вигляді.
Але жодної інформації про те ,що вже внесені дані не є аргументорм!

До чого це я- будьте уважні і в разі необхіднсті подачі Заяв готуйтеся ретельно.
Проінформірован-значить вааружон!

harald67 | подсевший на форум **
Re: Паспорт громадянина України (1994р) і прописка.Чудасія.
[Re: VIOx] 14 июля 2025 в 05:33
Ще один приклад того, як напарюють цю кривокособоку дію на якій хтось добряче заробляє (я наводив приклад як вартість довідки з реєстру нерухомості зросла утричі, після того як її стало можливо самостійно отримати лише через дію, хоча раніше можна було користуючись ецп) . При цьому в самій дії (у мене так само паспорт книжечка, але дія в смартфоні є) зазначається що місце реєстрації визначено за даними банк ІД .. Тобто якщо я колись пройшов ідентифікацію у банку, а після цього змінив реєстрацію, то дія упевнено наводитиме моє застаріле місце проживання.
Я колись писав що у нас як завжди все зробили через з цією дією. Тобто в нормальних країнах, де є електронне посвідчення особи ,його функція полягає в тому, щоб надійно ідентифікувати особу , а усю інформацію про особу представник державного органу отримує самостійно через свій власний доступ до державних електронних реєстрів.
papazina | Достоевский *
[Re: harald67] 18 июля 2025 в 06:52
Не розумію, для чого пливти поперек течії
[Re: papazina] 18 июля 2025 в 07:42
papazina 18.07.2025 06:52 пишет:

Не розумію, для чого пливти поперек течії

Я не розумію "навіщо створювати течію" там, де і без неї усе було більш менш нормально. Точніше розумію - хтось на цьому заробляє.
А в цілому в Україні сам процес переходу до електронних документів пішов "проти течії". На громадянина переклали функції, які в більшості країн з такими документами виконують державні органи.
Maksimus | V.I.P ***
[Re: harald67] 18 июля 2025 в 10:05
harald67 14.07.2025 05:33 пишет:

Тобто якщо я колись пройшов ідентифікацію у банку, а після цього змінив реєстрацію, то дія упевнено наводитиме моє застаріле місце проживання.

якщо ти не розривав договір з банком і він надалі обробляє твої дані (і надає підтвердження при ідентифікації), то діє умова договору, згідно якої ти зобов'язаний своєчасно повідомляти банку про зміну своїх даних (куди входить і адреса реєстрації).
Evgeniy_R | патриарх ****
[Re: VIOx] 18 июля 2025 в 13:52
Є така постанова Порядок видачі та обміну ПВ в ній такий пункт:
28. Обмін посвідчення водія, у тому числі виданого вперше, проводиться без складення іспитів, крім випадків, передбачених пунктом 25-1 цього Положення. Під час обміну посвідчення водія працівник територіального сервісного центру МВС перевіряє відомості про особу, яка подає документи, за Єдиним державним реєстром МВС, Єдиним державним демографічним реєстром, відповідними базами даних та державними реєстрами щодо осіб, які перебувають в розшуку, а також осіб, позбавлених права на керування транспортними засобами або тимчасово обмежених у цьому праві.
Доступу до ЄДДР у працівників ТСЦ нема, тому вони вимагають довідку з ДІЯ, яка отримує інформацію безпосередньо з ЄДДР.
На місті адміністратора, я би сформував Вам заяву, направив би письмовий запит в реєстр а Вам сказав приходьте через 30 днів, коли буде відповідь.... І відмови нема і послуги.....
[Re: Evgeniy_R] 18 июля 2025 в 21:04
Evgeniy_R 18.07.2025 13:52 пишет:

Є така постанова Порядок видачі та обміну ПВ в ній такий пункт:
28. Обмін посвідчення водія, у тому числі виданого вперше, проводиться без складення іспитів, крім випадків, передбачених пунктом 25-1 цього Положення. Під час обміну посвідчення водія працівник територіального сервісного центру МВС перевіряє відомості про особу, яка подає документи, за Єдиним державним реєстром МВС, Єдиним державним демографічним реєстром, відповідними базами даних та державними реєстрами щодо осіб, які перебувають в розшуку, а також осіб, позбавлених права на керування транспортними засобами або тимчасово обмежених у цьому праві.
Доступу до ЄДДР у працівників ТСЦ нема, тому вони вимагають довідку з ДІЯ, яка отримує інформацію безпосередньо з ЄДДР.
На місті адміністратора, я би сформував Вам заяву, направив би письмовий запит в реєстр а Вам сказав приходьте через 30 днів, коли буде відповідь.... І відмови нема і послуги.....

А чому у працівників тсц немає доступу до єддр? щоб напарювати дію?
[Re: harald67] 19 июля 2025 в 17:45
А Ви в Клименка спитайтеся, кажуть він найкращій міністр внутрішніх справ в історії, це все в його каденцію вводили. Фактично перевірка має бути, а ось як її робити не написано, тому для виконання пункту є тільки один шлях, письмовий запит до власника реєстру. Хоча в сене є офіційна відповідь від ГСЦ, що в них є доступ ))))))), Но там зара такі потужники керують, що мене це не дивує.
[Re: Evgeniy_R] 19 июля 2025 в 20:49
Evgeniy_R 19.07.2025 17:45 пишет:

А Ви в Клименка спитайтеся, кажуть він найкращій міністр внутрішніх справ в історії, це все в його каденцію вводили. Фактично перевірка має бути, а ось як її робити не написано, тому для виконання пункту є тільки один шлях, письмовий запит до власника реєстру. Хоча в сене є офіційна відповідь від ГСЦ, що в них є доступ ))))))), Но там зара такі потужники керують, що мене це не дивує.

Не катіть діжку на клименка. Напарювання діі це справа рук федорова.
[Re: Maksimus] 20 июля 2025 в 08:53
Maksimus 18.07.2025 10:05 пишет:

harald67 14.07.2025 05:33 пишет:

Тобто якщо я колись пройшов ідентифікацію у банку, а після цього змінив реєстрацію, то дія упевнено наводитиме моє застаріле місце проживання.

якщо ти не розривав договір з банком і він надалі обробляє твої дані (і надає підтвердження при ідентифікації), то діє умова договору, згідно якої ти зобов'язаний своєчасно повідомляти банку про зміну своїх даних (куди входить і адреса реєстрації).

Пункт є, а які наслідки неповідомлення? У мене є рахунки в кількох українських банках, і в половині ще попереднє місце реєстрації. І ці банки (де застарілі дані) жодного разу не вимагали у мене пройти ідентифікацію. А там де вимагали. казали що через дію навряд чи вийде, то ж приходьте у відділення з паспортом (у мене книжечка) і ми Вас сфотографуємо на службовий смартфон, а Ви коли позуватиме, то тримайте свій розкритий паспорт під обличчям, щоб у кадр потрапив. Отака от "цифровізація". А всього то і треба, щоб банк мав доступ до баз даних, тоді б робив усе без моєї участі. Тоді і дія буде не потрібна у її нинішньому форматі.
VIOx | Вампіііір **
[Re: Evgeniy_R] 20 июля 2025 в 10:47
Evgeniy_R 18.07.2025 13:52 пишет:

Є така постанова ....

Є така офіційна сторінка .
Якщо не важко- покажіть мені ,де там хоч слово про необхідність мати Дію (умовну) сказано?

[Re: VIOx] 21 июля 2025 в 07:15
1. Ніколи не читаю офіційні сторінки, особливо ГСЦ, бо там популізму більше ніж справи.
2. Я не писав про необхіжність наявності такого доадтку як ДІЯ, почитайте уважно моє повідомлення, я писав про необхіжність перевірки за реєстром, яка передбачена постановою КМУ, і про відсутність доступу до цього реєстру у працівників системи МВС.
3. Якщо відвідувач не має можливості надати витяг з ДІЯ, то не проблема, працівник ТСЦ МВС просто пише запит до власника ЄДДР, надсилає його каналами електронного звязку і після отримання відповіді (10-30 діб) продовжує надання послуги. Нема бажання ставити ДІЯ, без проблем, чекайте на письмову відповідь, перевірка має бути проведена і крапка.
4. Тим в кого паспорт у формі книжечки рекомендую просто замовити витяг в ДІЯ про місце проживання (особливо стосується людей, які прописані на окупованих територіях, та тих, хто давно не змінював иісце проживання) та здивуватися від повідомлення що інформація в реєстрі відсутня.
5. Ніколи не забувайте що ми живемо в державі де те, що закладалося в закон, суттєво відрізняється від того, як цей закон працює.
Змінено Evgeniy_R (07:20 21/07/2025)
VIOx | Вампіііір **
[Re: Evgeniy_R] 21 июля 2025 в 13:16
Evgeniy_R 21.07.2025 07:15 пишет:

1. Ніколи не читаю офіційні сторінки, особливо ГСЦ, бо там популізму більше ніж справи.

Це Ваша особиста позиція.Ок.
Манули та Дескріпшини теж певна категорія людей не читає.
Штош.....

2. Я не писав про необхіжність наявності такого доадтку як ДІЯ, почитайте уважно моє повідомлення, я писав про необхіжність перевірки за реєстром, яка передбачена постановою КМУ, і про відсутність доступу до цього реєстру у працівників системи МВС.

За умові відсутності "вхідної" інформаціїї в офіційних джерелах- це не має бути проблемою відвідувача

3. Якщо відвідувач не має можливості надати витяг з ДІЯ, то не проблема, працівник ТСЦ МВС просто пише запит до власника ЄДДР, надсилає його каналами електронного звязку і після отримання відповіді (10-30 діб) продовжує надання послуги. Нема бажання ставити ДІЯ, без проблем, чекайте на письмову відповідь, перевірка має бути проведена і крапка.

і хто має робити запис в чергу ?

4. Тим в кого паспорт у формі книжечки рекомендую просто замовити витяг в ДІЯ про місце проживання (особливо стосується людей, які прописані на окупованих територіях, та тих, хто давно не змінював иісце проживання) та здивуватися від повідомлення що інформація в реєстрі відсутня.

З якого дива?

5. Ніколи не забувайте що ми живемо в державі де те, що закладалося в закон, суттєво відрізняється від того, як цей закон працює.

Ви ж не читаєте офіційнф сторінки.Зкудова така впевненість?
[Re: VIOx] 22 июля 2025 в 11:56
1. Я читаю документи що регламентують порядок надання послуг, в даному випадку є відповідна постанова КМУ на наказ МВС.
2. Я чітко прописав що проблему отримання інформації, про реєстрацію місця проживання, на Вас ніхто не перекладає, адміністратор сам розбереться без Вашої участі.
3. Запис в чергу непотрібно робити, бо в день Вашого звернення буде сформовано відповідну заяву, що буде фактом початку надання адміністративної послуги, те що Вам її не нададуть протягом дня, не означає що буде необхідність взяти наступний талон, надання послуги триватиме до отримання відповіді з ЄДДР
4. Бо її до реєстру не вносили.
5. Бо я читаю закони та підзаконні акти та безпосередньо стикаюсь з їх виконанням на практиці.
Змінено Evgeniy_R (14:51 22/07/2025)
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 4 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 945