Звернувся знайомий із ЗСУ, треба виготовити певну кількість ось таких пластикових ковпаків. Я так розумію це якась штамповка має бути. Може хтось більше в темі подібних технологій, де таке можна виготовити? Мова про пару десятків деталей.
Mutant 24.07.2025 16:52 пишет: Звернувся знайомий із ЗСУ, треба виготовити певну кількість ось таких пластикових ковпаків. Я так розумію це якась штамповка має бути. Може хтось більше в темі подібних технологій, де таке можна виготовити? Мова про пару десятків деталей.
3д онли. Штампуют таки штуки на термопуансонах. Как-бы лет несколько назад интересовался - прессформа от нескольких тысяч до нескольких десятков тысяч. Не гривен
kkk_GAZ240 25.07.2025 00:00 пишет: Как вариант подобрать похожие по размеру ведерки, горшки цветочные. На дорогожичах есть хозмаг "сельского" типа - там выбор... огромный
Скинь размеры - посмотрю заеду.
тоже сразу так подумал некоторое время назад была пошесть ведерки на крышу клеить аля антены глушилок как у спец..
Півроку тому робил подібні "горщики" (але інші) для ЗСУ. Процесс починається з 3d моделювання. Коли є 3d модель - треба рахувати. В мене вийшло, що вага виробу 400гр. Тобто це тільки по пластику 250-300грн. якщо друкувати на 3d принтері. Але в мене була проблема - такий горщик не влізав на стол принтера. Можна з 2 половинок, але це погане рішення. Тому я пошукав вакуумну формовку. Замовив. Так, правильно казали - 4000 грн за матріцу і 700-800грн. за виріб. Дорожче, ніж на принтері, але набагато міцніше і менш геморою. Якщо цікавить вакуумна формовка - Іван +380-99-969-9111 - дуже відповідальний чоловік.
термовакуумна формовка. з акрілу або полипропілену. форму можна робити хоч з дерева, для малої кількості можна і з гіпсу. колись робив міні станок: на артема турбіну для пилосмока і тен для нагріву матеріалу, ну и рамка для тримання матеріалу під теном і швидкого переносу на поверхню з формою.
Дякую всім за підказки і наводки. Проект поки в процесі, тож до ковпаків ще не дійшли, але інфу по виготовленню для себе зібрав. Декілька 3Д принтерів є у знайомого, друкує для ДА. Але розмір замалий щоб такі повністю друкувати.