autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумКурилка

Неужели год выпуска важнее состояния для автомобиля

hunters | читатель
26 августа 2025 в 02:44
Уже не раз сталкивался с покупкой и продажей автомобиля. И все время наблюдаю странную особенность. Людям важнее год выпуска нежели состояние машины.
Могу привести пример из своей семьи. У жены недавно был Киа Спортеидж 2013 года (брали в салоне новую) на котором за 12 лет она проехала честных 94 тысячи км без ДТП
Я его наконец то продал на 10% выше рыночной цены в общем за подобные машины (в каком они состоянии в таких годах я думаю понимаете) Продавал около 3 месяцев пока не нашелся покупатель который оценил состояние автомобиля. И я изначально просил цену не намного выше рынка да же с учётом того что их полно привезли с Америки
А теперь расскажу о своих машинах которые в силу своей деятельности приходиться укатывать. Камри 70 2.5 официал 2020 года пару месяцев назад ушла с родным пробегом 177 тысяч км. Машина не видела официальный сервис, были крашенные кузовные детали.
Выставив цену чуть ниже рынка люди начали охотно интересоваться моей машиной, при чем интересовались в основном перекупщики, в конечном итоге с небольшим торгом она ушла через неделю.
Так же я до этого продал Ауди А6 которую я покупал уже после 2 хозяев за 6 лет общей эксплуатации. В этой машине я попал в приличное ДТП в переднюю часть. Забрали мгновенно, ведь цена была процентов на 10-15 ниже рынка

Почему такая странная тенденция на рынке поддержанных машин?
harald67 | подсевший на форум **
Re: Неужели год выпуска важнее состояния для автомобиля
[Re: hunters] 26 августа 2025 в 08:56
Здається мені, що проблема не у році випуску і стані авто, а у загальному ставленні українських споживавчів до брендів тойота та ауді з одного боку і кіа з іншого.
alex_b | пользователь **
[Re: hunters] 26 августа 2025 в 09:23
Дело в уровне компетенции покупателя. Продавал я свою 11-летнюю Хюндай Сонату в 1999 году. Пришли покупатели - скромный водила профи из провинции и его киевский "эксперт" тоже профи, только помоложе и столичный продвинутый. Я приготовился рассказывать про бывшие царапки и т.п. Но парень только махнул рукой, он даже год выпуска не помнил из объявы. Посмотрел салон, движок, багажник ... и изрек своему родичу "Васильич, эту машину мы берем стопроцентно" Слегка поторговались для приличия и через 10 минут они уехали.
YSK | V.I.P **
[Re: alex_b] 26 августа 2025 в 10:13
alex_b 26.08.2025 09:23 пишет:

Дело в уровне компетенции покупателя. Продавал я свою 11-летнюю Хюндай Сонату в 1999 году. Пришли покупатели - скромный водила профи из провинции и его киевский "эксперт" тоже профи, только помоложе и столичный продвинутый. Я приготовился рассказывать про бывшие царапки и т.п. Но парень только махнул рукой, он даже год выпуска не помнил из объявы. Посмотрел салон, движок, багажник ... и изрек своему родичу "Васильич, эту машину мы берем стопроцентно" Слегка поторговались для приличия и через 10 минут они уехали.

Мабуть з роком щось не так. Головне при продажі авто(свій досвід): гарні фото(не художні, а саме нормальні фото, які показують по максимуму стан авто), плюсом буде відео та гарний опис. При огляді покупцем не говоримо багато, запитали-відповів, все. Кожен покупець вважає себе експертом, ну то хай так і буде.
По темі, особисто я дивлюсь рік/пробіг/стан. Але для себе також ставлю певну межу по віку авто, бо 10 років то 10 років, авто навіть просто стоячи не молодіє. Мені краще простіше комплектація, але молодший рік і мінімальний пробіг, комусь важливіші плюшки, і пофіг на решту, кожному своє.
kkk_GAZ240 | Шкодоволгный Вазотавр *
[Re: alex_b] 26 августа 2025 в 11:19
alex_b 26.08.2025 09:23 пишет:

То-же было с нисаном. Пришли одни и давай начитавшись интернета за каждую царапину рассказывать что это надо перекрашивать. Пришол человек в теме (перекуп в принципе). Глянул минут 10 машину, спросил типа почему три владельца было, но это все были члены одной семьи ( ну нам так удобнее было). Все, забрал сразу. При этом машина была выставлена тоже по верху рынка.

У племяша ауди ку5 вроде довольно немолодая стоит дороже относительно свежей легковушки которую он свояку купил недавно.

Почемуто новее лушпайка стоит дороже пусть и старшего, но с большим ресурсом автомобиля.
Traveler | Дядя Сь **
[Re: hunters] 26 августа 2025 в 11:38
Важливе все.

Яка б в тебе не була доглянута машина, але якщо їй 10 років та пробіг 250 тис - то зношеність вузлів буде більша, ніж в авто, який 6 років та 150 тис.

Кондей, генератор, кпп і т.п.

Можна звичайно казати про те, що якесь авто убитвали, а інше ні.

Я бачив авто у якого великий пробіг - то генератор уваги просив, то компресор кондея...
hunters | читатель
[Re: Traveler] 26 августа 2025 в 12:13
Traveler 26.08.2025 11:38 пишет:

Важливе все.

Яка б в тебе не була доглянута машина, але якщо їй 10 років та пробіг 250 тис - то зношеність вузлів буде більша, ніж в авто, який 6 років та 150 тис.

Кондей, генератор, кпп і т.п.

Можна звичайно казати про те, що якесь авто убитвали, а інше ні.

Я бачив авто у якого великий пробіг - то генератор уваги просив, то компресор кондея...

Но ведь есть же 10 летние авто с реальными небольшими пробегами около сотки тысяч км, за которыми следили, не были в серьезных ДТП.
И человек понимающий в автомобилях это заметит и оценит.
Но народ выбирает битые, крашенные 5 летки с отмотанными пробегами и кучей хозяев за эти несколько лет) Только потому что в машине красивый год выпуска в техпаспорте
Реальный пример Спортеидж на котором ездила моя жена, и он был продан всего на 1000-1500 $ дороже аналогов с реальным пробегом за 200 тысяч, в шпакле, и с непонятной историей
R.Karp | СуперСтар **
[Re: Traveler] 26 августа 2025 в 12:13
Мої думки:
1. У більш старого авто більш вірогідності корозії кузова. Навіть якщо ти її не бачиш ззовні, вона може бути під якимись пластиковими накладками, відсікі двигуна, на днищі. І через рік другий почне це все лізти.

2. Перекуп змотає зі свіжого авто пробіг і вже воно буде більш привабливим за старе з чесним пробігом.
[Re: Traveler] 26 августа 2025 в 12:26
Traveler 26.08.2025 11:38 пишет:

10 років та пробіг 250 тис - то зношеність вузлів буде більша, ніж в авто, який 6 років та 150 тис.

Ну якщо цим авто не робили по два ТО в рік - то вони будуть вбиті обидві.
Якщо порівняти Віду 16го року з 1.5 реношним мотором, то вона просто труп в порівнянні Ку5 2009го року і пробігом 400к. А про різницю в класі я вже просто мовчу. Коштували рік тому +/- порівняно. Правда Ауді дизель ,тому дешево

Ти у всіх прикладах прив'язуєшся до бюджетного сегменту типу гольф клас, опель астра.
В мене зараз сім'я ( в великому розумінні) вся пересіла на більш старші, але більш преміумні авто.
Не тільки мерси. Ауді, Сааб. Только в племяша дружина на бмв - оту шо ми відмовляли, але вона тільки таку хотіла (тепер на битій їздить). Та мій брат зі стереотипами що машину я повинен сам ремонтувати - досі на Ниві мучиться.

Тиждень тому робили наступне (вже друге в нас) ТО на мерсі меншого - нічого робити не треба.
Взагалі. Вирішили замінити бо Строк підходить охлаждайку з бачком та ступичні підшипники. Але це не поломки, це просто час підійшов.
Свій я ше не гоняв, бо за рік тільки 8к проїхав Ну дрібниці як були так і залишились. Почали глючити задні фонарі - трошки грузинська болячка їх їсть. Так коштують так дорого.... 5к за пару в зборі! Навіть ціни на запчастини незрозумілі як на б/в так і на нові

Тому якщо зараз говорити про ринок - він повністю неадекватний. Я не беру ікони стилю, на які зараз ціни навіть не космос, а десь за межі всесвіту.
Залізь в технічку навіть свіжого китайця... За що там такі гроші просять. Він жахливий по якості, але гилять за нього неадекватні гроші - "бо він новий". Але-ж якість така що в нього навить забесплатно не сяду.
[Re: hunters] 26 августа 2025 в 12:37
hunters 26.08.2025 12:13 пишет:

Но ведь есть же 10 летние авто с реальными небольшими пробегами около сотки тысяч км, за которыми следили, не были в серьезных ДТП.

І не тільки 10ти
В мене дружина ні на шо не хоче міняти свою ГрандВітару 2004-2005 року. Рідний пробіг 165000.
В минулому році трошки підварили ( там є пару місць які у всіх дірки), повністю пофарбували зі зняттям старої фарби, повністю перебрали технічку та повна антикоробробка "по заводу".
По ринку такі 8-8500, пропонували навіть 10. Але дружина поки не хоче її продавати, вона їй дуже зручна.
При цьому авто 20 років! Виглядає на менше 10ти.
YSK | V.I.P **
[Re: kkk_GAZ240] 26 августа 2025 в 12:47
В ответ на:

В минулому році трошки підварили ( там є пару місць які у всіх дірки), повністю пофарбували зі зняттям старої фарби, повністю перебрали технічку та повна антикоробробка "по заводу"

Ти ж ніби говорив, що вона в ідеальному стані як і Ноут, а по факту вже згнила, варена, фарбована... Кортше кажучи, у нас абсолютно протилежне розуміння ідеальнго стану автомобіля.
[Re: YSK] 26 августа 2025 в 13:47
YSK 26.08.2025 12:47 пишет:

В ответ на:

В минулому році трошки підварили ( там є пару місць які у всіх дірки), повністю пофарбували зі зняттям старої фарби, повністю перебрали технічку та повна антикоробробка "по заводу"

Ти ж ніби говорив, що вона в ідеальному стані як і Ноут, а по факту вже згнила, варена, фарбована... Кортше кажучи, у нас абсолютно протилежне розуміння ідеальнго стану автомобіля.

Ну якщо ти не розумієш що таке слідкувати за авто, то що ти тут робиш взагалі?
Перефарбовували бо за 20 років фарба вже вицвіла, пожовкла місцями від сонця та стоянки під деревами.
[Re: YSK] 26 августа 2025 в 13:48
Думав що ти щось розумне написав. Але хай і надалі залишиається.

*** Ви занесли цього користувача в ігнор ***

BorisB | гроза таксистов * Модератор
[Re: hunters] 26 августа 2025 в 14:11
В ответ на:

Могу привести пример из своей семьи. У жены недавно был Киа Спортеидж 2013 года (брали в салоне новую) на котором за 12 лет она проехала честных 94 тысячи км без ДТП

Вылазки на природу не люблю, семьи нет, задним рядом и багажником пользуюсь редко. Стоит ли покупать авто с таким типом кузова

https://forum.autoua.net/showthreaded.php?Cat=0&Number=12677606&page=0&vc=1
YSK | V.I.P **
[Re: kkk_GAZ240] 26 августа 2025 в 14:14
kkk_GAZ240 26.08.2025 13:47 пишет:

Ну якщо ти не розумієш що таке слідкувати за авто, то що ти тут робиш взагалі?
Перефарбовували бо за 20 років фарба вже вицвіла, пожовкла місцями від сонця та стоянки під деревами.

Розумію, чому ж ні, Джилі 11 років і майже 200К пробігу, із фарбованих елементів тільки передній бампер. Так, антикорив кожні 3 роки інакше було б решето. В моєму розумінні слідкувати це не ремонтувати коли вже дірка, а не допустити появу тієї дірки. Вигоряння фарби то взагалі інше, до дірок відношення не має ніякого.
YSK | V.I.P **
[Re: kkk_GAZ240] 26 августа 2025 в 14:17
kkk_GAZ240 26.08.2025 13:48 пишет:

Думав що ти щось розумне написав. Але хай і надалі залишиається.

Мені якось до , подобається режим обіженки, будь ласка.
Професор | СуперСтар ***
[Re: kkk_GAZ240] 26 августа 2025 в 16:54
kkk_GAZ240 26.08.2025 12:26 пишет:

Якщо порівняти Віду 16го року з 1.5 реношним мотором, то вона просто труп

Це шо за автівка така?
[Re: Професор] 26 августа 2025 в 19:46
Професор 26.08.2025 16:54 пишет:

kkk_GAZ240 26.08.2025 12:26 пишет:

Якщо порівняти Віду 16го року з 1.5 реношним мотором, то вона просто труп

Це шо за автівка така?

Ото непорозуміння ЗАЗ Віда. Я не не знаю нашо вони її купляли.
Але в мене ці родичі по авто супер покупці - от воно таке красиве, біленьке... москвіч колись купили, я писав колись про те що там замість мотора стояло.

Проте майже нова.9 років всього.
[Re: YSK] 26 августа 2025 в 19:50
Пише власник позтерки марки опель.
YSK 26.08.2025 14:17 пишет:

UT4UEP | пользователь **
[Re: BorisB] 26 августа 2025 в 20:13
BorisB 26.08.2025 14:11 пишет:

В ответ на:

Вылазки на природу не люблю, семьи нет, задним рядом и багажником пользуюсь редко. Стоит ли покупать авто с таким типом кузова

https://forum.autoua.net/showthreaded.php?Cat=0&Number=12677606&page=0&vc=1

Боря- зачод! Вмієш ти вичисляти таких "індивидумів" тільки ще замок забув на тему повісити
Autoua.netФорумКурилка

Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator, Bivaliy, Sergu44o, BorisB 

0 користувачів і 38 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2080