Колеги, вітаю
Nexen-Roadstone Winguard Sport 2
Подробнее: https://autoshini.com/shop/nexen-roadstone-winguard-sport-2
чи
Debica Frigo HP2 205/55 R16 91H
Швидко не їжджу, важливіше безпека.
Що скажете?
Якщо швидко не їздиш і важливіше безпека, то шукай арктичну гуму, а не єврозиму, як ці дві.
а вдруг - ледяной дождь накроет всю Украину на пару месяцев...где-то в другой ветке я уже такое мнение встречал...Якщо швидко не їздиш і важливіше безпека, то шукай арктичну гуму, а не єврозиму, як ці дві.
вся Европа ездит на еврозиме....европейцы наплевательски стали относиться к своей безопасности???!!!
Серьезно???!!!
может еще для езды по Киеву на всякий случай шипованную шину посоветуете???!!!а вдруг - ледяной дождь накроет всю Украину на пару месяцев...где-то в другой ветке я уже такое мнение встречал...
Что такое арктическая шина??? она создана для условий Арктики??? Украина относится к Арктике географически???!!!

мы ведем тут разговор о выборе зимних шин...(всесезонку мы не трогаем)...вы хотите сказать, что климат в Украине такой же как в странах северной части Европы???!!! т.е. Финляндия, Швеция, Дания, Норвегия???!!!
мы ведем тут разговор о выборе зимних шин...(всесезонку мы не трогаем)...вы хотите сказать, что климат в Украине такой же как в странах северной части Европы???!!! т.е. Финляндия, Швеция, Дания, Норвегия???!!!
існує теорія, що там дороги чистять краще ніж у нас, особливе десь між райцентрами за Жашковим.
існує теорія, що там дороги чистять краще ніж у нас, особливе десь між райцентрами за Жашковим.
я утверждаю, что последние 5+ лет как минимум - снег в Киеве на дорогах не задерживался ни разу, ни разу не видел, что снег на дорогах лежит несколько дней...сравнить с зимами в Европейских странах я не имею возможности...поэтому сравнения считаю не корректными...но по факту наблюдения за зимами последних 5 + лет наблюдаю сильное потепление и изменение климата. Морозов за 20 градусов мороза и ниже тоже как-то вспомнить не могу. Большая часть зимы в условиях Киева - это движение по дорогам = асфальту не покрытому снегом, а именно - сухому или мокрому асфальту.
Средняя температура зимой в Киеве примерно 0- минус 5 градусов.
П.С. Где тут настоящие зимние условия, когда снег в Киеве лежал несколько месяцев, температура зимой была примерно минус 7-15 градусов...с частыми снегопадами (а не выпадением снега, с толщиной снежного покрова примерно 3-5 см.)
я утверждаю, что последние 5+ лет как минимум - снег в Киеве на дорогах не задерживался ни разу, ни разу не видел, что снег на дорогах лежит несколько дней...сравнить с зимами в Европейских странах я не имею возможности...поэтому сравнения считаю не корректными...но по факту наблюдения за зимами последних 5 + лет наблюдаю сильное потепление и изменение климата. Морозов за 20 градусов мороза и ниже тоже как-то вспомнить не могу. Большая часть зимы в условиях Киева - это движение по дорогам = асфальту не покрытому снегом, а именно - сухому или мокрому асфальту.
Средняя температура зимой в Киеве примерно 0- минус 5 градусов.
П.С. Где тут настоящие зимние условия, когда снег в Киеве лежал несколько месяцев, температура зимой была примерно минус 7-15 градусов...с частыми снегопадами (а не выпадением снега, с толщиной снежного покрова примерно 3-5 см.)
Я стверджую, що останньої зими сніг у Києві був. Навіть якщо він лежав півдоби то ці півдоби ні єврозима ні всесезонка на снігу не працюва ла і створювла небезпеку для водія. І головне - які переваги у недозими (єврозими) від того самого виробника є перед скандинавкою якщо тс питає умови "головне безпека, швидко не їжджу".
Бачив топік, не хотів відповідати. Бо знав, що знову буде як в темі про всесезонку)) Але раз вже є, то давайте.
У єврозими перед арктичною зимою буде переваги в керованості і гальмівному шляху на сухому і мокрому асфальті. Що ж це як не безпека? Це саме 95% умов в нашому кліматі. А ще можемо подумати за росхід палива і характеристики по шуму.
У мене особисто єврозима і за останні чотири роки в сніг попав один раз. І це було в листопаді і мені потрібно було з Павлограду повертатися в Дніпро. Проїхав по трасі і по місту без проблем.
Бачив топік, не хотів відповідати. Бо знав, що знову буде як в темі про всесезонку)) Але раз вже є, то давайте.
У єврозими перед арктичною зимою буде переваги в керованості і гальмівному шляху на сухому і мокрому асфальті. Що ж це як не безпека? Це саме 95% умов в нашому кліматі. А ще можемо подумати за росхід палива і характеристики по шуму.
У мене особисто єврозима і за останні чотири роки в сніг попав один раз. І це було в листопаді і мені потрібно було з Павлограду повертатися в Дніпро. Проїхав по трасі і по місту без проблем.
Усі ці псевдопереваги псевдозимової гуми це в матаналізі є такий розділ "аналіз нескінчено малих величин". І головне - насправді ті умовні півметра додаткового гальмівного шляху або півдецибела гучності ніяк не відчуваються і ні на що не впливають. А от втрата зчеплення з дорожнім покриттям і потенційний виліт з траси або неспроможність єврозими заїхати на засніжену гірку, куди скандинавка без проблем заїжджає - оце реальна відмінність у безпеці. Я вже питав і ще раз задам риторичне питання: чи втрапив хтось реально у халепу через те, що у нього була скандинавка, а не єврозима або всесезонка? А от навпаки - повно прикладів.
Колеги, дякую за активний розгляд теми, АЛЕ
ЩО ТАКЕ ЄВРОЗИМА?
Що таке "скандинавка"?
що таке "арктика"?
і з чого зрозуміла різниця між ними?
де ви все це взяли у відношенні до шин, про які я запитав?
у характеристиках Дембіци було написано - "ЗИМОВА ГУМА" .
Ткніть мене носом будь ласка. бо як щось мабуть пропустив.
Як на мене отої різниці між єврозимою і арктікою на снігу або льду теж майже немає. Все працює чудово в зимку.
Но у вас на скільки пам'ятаю випадок вийнятковий. Вам потрібно їздити по сніжним, льодяним пагорбам. Тут точно чим зимовище, тим краще. Доречі чому шипи не використовуєте? Вони ж краще будуть під ващі умови.
Як на мене отої різниці між єврозимою і арктікою на снігу або льду теж майже немає. Все працює чудово в зимку.
Но у вас на скільки пам'ятаю випадок вийнятковий. Вам потрібно їздити по сніжним, льодяним пагорбам. Тут точно чим зимовище, тим краще. Доречі чому шипи не використовуєте? Вони ж краще будуть під ващі умови.
Різниця між єврозимою і скандинавкою є і я сам її наочно бачив коли у рясний мокрий заїхав і виїхав з двору на субару, взутій в мішлен ікс айс, а після цього з мого ж двору намагався виїхати пасфайндер на єврозимі і його довелося паджеріком тросом назад у двір затягувати. Коли з певних причин субару перевзули у всесезонку то взимку він себе вже не так впевнено відчував. Шипи - на субару були не потрібні, скандинавки вистачало в усіх випадках за 10 років користування.
На маленькому сітроєні вже третій рік шиповка - він що на єврозимі, що на скандинавці по снігу не іде взагалі. До цього взимку стояв у гаражі, а як виникла потреба і взимку його використовувати, то придбав шиповку - принаймні їде, бо на єврозимі застрягав у заметі, через який спокійно перед цим проїхала лачетті (сітроєн дуже легкий та колеса вузькі).
Сусід - колишній автогонщик, зараз автоінструктор - на своєму туарезі гуму міняє двічі на сезон - наприкінці вересня літо на єврозиму, у листопаді єврозиму на шиповку. Навесні навпаки.
Усі ці псевдопереваги псевдозимової гуми це в матаналізі є такий розділ "аналіз нескінчено малих величин". І головне - насправді ті умовні півметра додаткового гальмівного шляху або півдецибела гучності ніяк не відчуваються і ні на що не впливають. А от втрата зчеплення з дорожнім покриттям і потенційний виліт з траси або неспроможність єврозими заїхати на засніжену гірку, куди скандинавка без проблем заїжджає - оце реальна відмінність у безпеці. Я вже питав і ще раз задам риторичне питання: чи втрапив хтось реально у халепу через те, що у нього була скандинавка, а не єврозима або всесезонка? А от навпаки - повно прикладів.