Отже. Хочеться іноді кататись по таких відносно простеньких, але все ж гірських скилах, і випиратись на місця з гарними видами. І по мокрих теж. На машині, яка показала шо вміє. І з цього виникло кілька питань дилетанта
- З чого почати новачку, в такому обережному джипінгу? З гуми МТ мабуть? Чи з якоїсь іншої? Зараз стоїть шось із написом all terrain,а ат тобто, але в калюжах їй явно було важко
- Як взагалі вчитись водити машину в подібних місцях? Курсів таких я не знайшов. Варіант пробувати - мені не ок. Було купа радянських водіїв з досвідом, які пробуванням навчились гальмувати на нейтралі і злітали зі спуску. Ніт, хочу щоб нормально навчили
- Чим варто дообладнати машину для початку? Ну у мене там нема нічого, тому очевидно тре обладнати для початку домкратом-балонником-тросом-компресором. А от на що дивитись далі? Лопата і сокира, щоб нарубати гілок і підкопати і підкласти під колеса? Ланцюги? А що якшо сильний бічний схил і очко жим-жим? Або заїжджаєш на дуже крутий схил мордою? Тоді лебідка?
Якось по всьому на ютубі і взагалі в тирнетах є купа інфи для тих, хто вже в темі. А от для новеньких... ну або статті вигляду "купуйте гарну гуму і дощовик", або вже з купою термінів. Підкажіть, де шукати інфу? Може в чиїхось блогах-щоденниках?
Дякую, друзі
[video]https://www.youtube.com/shorts/icdmJDj8uVM[/video]
Змінено ssb (05:09 10/09/2025)