autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
zyoma | важничающий писатель ***
Продаж квартири без ріелтора: як?
15 сентября 2025 в 15:48
Поділіться досвідом, будьласочка.

Старий фонд, Печерськ. Хочу спробувати продати сама, виклала на олх. За годину переглядів 0, дзвінків від ріелторів 5 Це я так розумію її зараз в бази повносять?

Десь півроку була підписана на аналогічні квартири, +-розумію, за якою ціною вони по півроку висять на олх без продажів, виставила на пару тищ дешевше. По факту це зараз найдешевша пропозиція з аналогічних.

Я виставила без фоток, лише планування, бо в квартирі срач, переїзд, всьо вот ето вот. І про всяк випадок, якщо попиту не буде, потім виставою ще раз з іншими фото гг. Ріелтори телефонують і просяться зробити фото, поки що кажу, що з наступного тижня, може ще якісь коробки вивезу. Це якщо вони кожен нафоткають собі, то її на олх 100500 екземплярів виставлять? Це ок чи не ок?

Які взагалі лайфхаки для самостійного продажу?

ПС: а десь на фтуї можна виставити оголошення? Бо з "неавто" видалили.
ssb | Достоевский **
Re: Продаж квартири без ріелтора: як?
[Re: zyoma] 15 сентября 2025 в 17:34
zyoma 15.09.2025 15:48 пишет:

Які взагалі лайфхаки для самостійного продажу?

на всі фото фоном "водяний знак" зі своїми контактами. хоча зараз мабуть ШІ то прибере легко, але не всі ним користуються
Змінено ssb (17:34 15/09/2025)
[Re: ssb] 15 сентября 2025 в 17:39
А в чому небезпека? Все одно ж до мене прийдуть. Хіба що розмивається фокус, але я думаю, хто захоче, знайде аналогічне оголошення, де написано "власник".

А якщо захищатися від такого, як бути із тими, хто приходить на посмотри і хоче пофоткати?
harald67 | подсевший на форум **
[Re: zyoma] 15 сентября 2025 в 17:53
zyoma 15.09.2025 17:39 пишет:

А в чому небезпека? Все одно ж до мене прийдуть. Хіба що розмивається фокус, але я думаю, хто захоче, знайде аналогічне оголошення, де написано "власник".

А якщо захищатися від такого, як бути із тими, хто приходить на посмотри і хоче пофоткати?

Мав певний досвід з продажем та купівлею нерухомості то ж висловлю власну думку:
Виставляти об'яву про продаж без фото не має сенсу. Краще почекати коли можна буде сфотографувати.
Боротися із ріелторами не має сенсу. Все одно скопіюють фото і виставлять вже від себе.
Коли телефонують ріелтора не посилати, але не погоджуватися ні на які їхні пропозиції типу: ексклюзивна угода, розміщення на власному сайті, гонорар за клієнтів, прийти пофотографувати тощо. Жорстко відповідати: ні з ким ні про що не домовляюся - приведете клієнтів - отримуйте комісійні від них, я вам у цьому не перешкоджатиму, але і не допомагатиму.
Усі ці сподівання, що об'ява яка міститиме фразу "від власника, без комісійних" матиме більшу привабливість - марні. Покупець переважно веде себе як баран і контактує з ріелтором, якого Ви не наймали.
Бажано мати свого довіреного нотаря для оформлення угоди і це заявити як невідємну умову продажу.
Описати квартиру варто було б яскравіше в Вашій об'яві.
Змінено harald67 (17:53 15/09/2025)
Ревизор | СуперСтар **
[Re: harald67] 15 сентября 2025 в 18:04
Зараз знаходжусь на іншому боці і
harald67 15.09.2025 17:53 пишет:

Покупець продавець переважно веде себе як баран і контактує з ріелтором, якого Ви я не наймав.

але цей рієлтор від мене щось хоче.
Змінено Ревизор (18:05 15/09/2025)
Juliet Capulet | Водитель троллейбуса **
[Re: zyoma] 15 сентября 2025 в 18:11
Я б не уникала нікого, хто обіцяє привести покупця, при умові, що їх послуги оплачую не я Тобто, я б не підписувала договір про ексклюзивність ні з яким агентством, але співпрацювала б з усіма, хто телефонує / приходить на перегляди. Байдуже - це прямі покупці чи ріелтори.
Оголошення без фото, на мою думку, абсолютно неефективне
McFly | Достоевский **
[Re: zyoma] 15 сентября 2025 в 18:12
Фото обов'язково, на ОЛХ марно, всі шукають на lun.ua
[Re: Juliet Capulet] 15 сентября 2025 в 18:14
Juliet Capulet 15.09.2025 18:11 пишет:

Нє ну на сайті знайомств колись нормально спрацювало!

Тоді питання, чи виставляти фото лише свої, чи все-таки дозволяти ріелторам фотографувати.
[Re: zyoma] 15 сентября 2025 в 18:21
zyoma 15.09.2025 18:14 пишет:

Juliet Capulet 15.09.2025 18:11 пишет:

Нє ну на сайті знайомств колись нормально спрацювало!
Тоді питання, чи виставляти фото лише свої, чи все-таки дозволяти ріелторам фотографувати.

Зараз не просто фото, зараз ріелтори цілі відео рум-тури знімають Тому оголошення без фото чи відео, це вкрай підозріло, враховуючи, що у кожного першого є смартфон і можливість їх зробити. Може, квартира після пожежі чи прильоту...
[Re: zyoma] 15 сентября 2025 в 18:25
zyoma 15.09.2025 18:14 пишет:

Я б усім транслювала свою позицію: я - власник, продаю квартиру без посередників. Ось моє оголошення, ось мої фото в оголошенні і ось мій телефон в оголошенні
Якщо хтось з ріелторів захоче заробити і знайти покупців, то хай робить все, що вважає за потрібне (свої оголошення, свої фото), і з покупців візьме свої комісійні.
стаер | важничающий писатель **
[Re: harald67] 15 сентября 2025 в 19:24

Бажано мати свого довіреного нотаря для оформлення угоди і це заявити як невідємну умову продажу.

Нотаріуса приводить покупець. Грошима ризикує покупець.

Друге - терміни. Маєте час (рік+): продасте дорожче.
Змінено стаер (19:27 15/09/2025)
Абрвалг | IesuiT **
[Re: harald67] 16 сентября 2025 в 12:42

zyoma 15.09.2025 17:39 пишет:

Мав певний досвід з продажем та купівлею нерухомості то ж висловлю власну думку:
Виставляти об'яву про продаж без фото не має сенсу. Краще почекати коли можна буде сфотографувати.
Боротися із ріелторами не має сенсу. Все одно скопіюють фото і виставлять вже від себе.
Коли телефонують ріелтора не посилати, але не погоджуватися ні на які їхні пропозиції типу: ексклюзивна угода, розміщення на власному сайті, гонорар за клієнтів, прийти пофотографувати тощо. Жорстко відповідати: ні з ким ні про що не домовляюся - приведете клієнтів - отримуйте комісійні від них, я вам у цьому не перешкоджатиму, але і не допомагатиму.
Усі ці сподівання, що об'ява яка міститиме фразу "від власника, без комісійних" матиме більшу привабливість - марні. Покупець переважно веде себе як баран і контактує з ріелтором, якого Ви не наймали.
Описати квартиру варто було б яскравіше в Вашій об'яві.

Таки да, согласен почти со всем! Нет смысла отсекать покупателей которые хотят купить и сотрудничают с риэлтером, % то платят они. Мне кажется важна цена ИТОГО, а не "без посредников, зато дороже "

не согласен вот с этим : "мати свого довіреного нотаря для оформлення угоди і це заявити як невідємну умову" . Все же, как правило, покупашка отдает деньги и он выбирает где оформлять. И если я имею своего нотариуса, но продавец отказался бы у него оформлять, то это должен быть како то эксклюзив, что б я так вот пошел на эти условия.
[Re: Абрвалг] 16 сентября 2025 в 12:46
Абрвалг 16.09.2025 12:42 пишет:

не согласен вот с этим : "мати свого довіреного нотаря для оформлення угоди і це заявити як невідємну умову" . Все же, как правило, покупашка отдает деньги и он выбирает где оформлять. И если я имею своего нотариуса, но продавец отказался бы у него оформлять, то это должен быть како то эксклюзив, что б я так вот пошел на эти условия.

Може і так. Але якщо квартира ненова то нотарь ще ж має через свої зв'язки організувати оформлення деяких документів, що передують продажу (нове свідоцтво на право власності, оцінку, ... ). І розрахунок через банк. І якось довіряти це невідомому нотарю не дуже добре.
NID | Достоевский **
[Re: McFly] 16 сентября 2025 в 13:05
McFly 15.09.2025 18:12 пишет:

Фото обов'язково, на ОЛХ марно, всі шукають на lun.ua

На лун з олх попаде автоматично.

Маю свіжий досвід продажу через рієлторську агенцію, з ексклюзивною умовою, ну нема на, що жалітись. Продали по державнй програмі (чи є-оселя, чи є-відновлення), точно не знаю.
Зробили все в ідеалі, без сраки-мороки, і за 3% на відміну від "диких" рієлторів, які грабують на 5.
Для покупця все взагалі виглядато, як купівля без комісії, бо ми з агенцією домовились, що комісію плачу я, а вони вже торгуються з покупашкою з врахуванням своєї комісії.
Загалом у продажу я б не відмовлявся від рієлторів, рішають багато головняка, оцінки, угоди, свій нотаріус і тп.
Але якщо вибирати агента, то одного, бо потім вже інші не сильно хочуть брати, коли хату вже ексклюзивно засвітив якийся рієлтор.
Загалом маючи досвід здачі в оренду і продажу, то перше можно і без посередників, а друге, то не погано і з рієлтором, але серйозним.
Абрвалг | IesuiT **
[Re: harald67] 16 сентября 2025 в 13:22
harald67 16.09.2025 12:46 пишет:

Абрвалг 16.09.2025 12:42 пишет:

Може і так. Але якщо квартира ненова то нотарь ще ж має через свої зв'язки організувати оформлення деяких документів, що передують продажу (нове свідоцтво на право власності, оцінку, ... ). І розрахунок через банк. І якось довіряти це невідомому нотарю не дуже добре.

Ну да, потому покупатель захочет своего нотариуса. что логично
-Виталя- | Достоевский **
[Re: NID] 16 сентября 2025 в 14:49
NID 16.09.2025 13:05 пишет:

то не погано і з рієлтором, але серйозним.

о, стикнувся я з цими "ріелторами".
нормально що піди-пошукай.
Vindsor | подсевший на форум *
[Re: harald67] 16 сентября 2025 в 15:46

Нотаріус ці документи вимагає, але не «організовує». Організацією займається саме ріелтор.
[Re: Vindsor] 16 сентября 2025 в 15:51
Vindsor 16.09.2025 15:46 пишет:

Нотаріус ці документи вимагає, але не «організовує». Організацією займається саме ріелтор.

У моїх випадках, оскільки я намагався уникати участі ріелторів, усе це робив нотарь. Швидко і чітко. У нього були набиті усі потрібні контакти.
Абрвалг | IesuiT **
[Re: harald67] 16 сентября 2025 в 15:56
harald67 16.09.2025 15:51 пишет:

Vindsor 16.09.2025 15:46 пишет:

У моїх випадках, оскільки я намагався уникати участі ріелторів, усе це робив нотарь. Швидко і чітко. У нього були набиті усі потрібні контакти.

аналогично. риелтер ничего этого не делал.
[Re: zyoma] 16 сентября 2025 в 16:43
Дякую всім. А що по оцінці, де має сенс її робити? Вона обов'язкова в будь-якому разі, чи лише для держпрограм?

По комуналці треба якісь довідки брати чи достатньо квитанцій без боргу?
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Продаж квартири без ріелтора: як?

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

3 користувачів і 179 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 728