Продав свій гібридний РАВ. За сім років та 92 тис. км експлуатації із позапланових замін - на 70 тис. сайленти важелів у задній підвісці. Можна було поставити неоригінал, але вирішив не заморочуватись поміняв важелі у зборі. 7000 грн. за два плюс робота. Все інше тільки ТО.
Тепер шукаю заміну. В першу чергу дивлюсь на гібриди, бюджет +- 36000 у.о., пробіг до 50000:
1.RAV 4 Hybrid Activ+ 2WD
2.Tucson 1,6 Hybrid Dynamic 2 WD
3. Ford Kuga 2,5 Hybrid Titanium 2 WD
4. Із не гібридів концептуально подобається Мазда СХ5 2,5 4WD.
РАВ найзрозуміліший для мене, але найдорожчий. За ці гроші із найсвіжішого виходить 2022/2023 роки.
Тусан в салоні прикольніший та якісніший. Можна взяти новий із салону. Але начитався про задири та перегрів коробки на двигунах 2.0 6АТ. Не знаю, чи стосується це двигуна 1,6 GDI, а коробка тут така сама.
Форд дуже схожий на Тойоту по гібридній системі та двигуну. Тобто має бути надійно та просто. Їде краще РАВа. Салон - великий. Можна взяти новий з салону 2024 року. Мінуси - найпростіша комплектація, прості матеріали. А головне не знаю, як Форд взагалі по надійності, експлуатації. Знаю, що на Фокусі2 щоб замінити салонний фільтр треба знімати педаль газу. Нафіга таке? Щоб самому не можна було замінити? Чи є подібна фігня у Куги?
Мазда має найякісніший салон. Але найнезручніший серед усіх. Ну витрата пального майже у 1,5-2 рази більша за іншиі. Також в суму влазить тільки авто 22-24 року.
Що порадите? Хто їздив на цих автівках? Поділіться досвідом. А може ще щось порадите