autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Де заряджати зарядну станцію_під час тривалих Бл.Аутів

igg | V.I.P **
11 октября 2025 в 13:33
Мій крайній кейс: 25 год. 25 хв без електроенергії

Вимкнуто вчора, о 3й ночі...сьогодні о 5:25 увімкнули, думав, що наш будинок був останнім без світла та виявляється, що ні...читаю, що й досі нема світла у деяких мікрорайонах. У той же час, зовсім поруч, у сусідніх мікрорайонах(навіть сусідніх вулицях) світло взагалі не вимикалося...
В мене це "рекордна"(відколи придбав Станцію, півтора роки тому) тривалість, але є відчуття, що цей рекорд антирекорд може бути подоланий, у будь який час

Цієї ночі знову погано спалося, бо не давала спокою думка, що робити, коли світла немає вже добу/дві/три...зарядна станція безнадійно вичерпала свою ємність, а заживитися таки якось треба ...Вже подумки прокручував варианти, до кого з найближчих родичів/друзів/знайомих буду тягти свою станцію, щоби ії зарядити...нічого кращого на думку не спадало.

Дайте, будь ласка, ідей/практичних (з свого досвіду) порад, де можна зарядити станцію, у подібних обставинах?

Колись, тут вже такі сценарії вже трохи перетирали, але то було теоретично(типу на АЗС/магазині напроситися від генератора зарядитися)...а як воно на практиці?
CRX | Супер писатель! ***
Re: Де заряджати зарядну станцію_під час тривалих Бл.Аутів
[Re: igg] 11 октября 2025 в 13:44
Навряд чи будуть дозволяти заклади від своїх генераторів заряджати чужі станції. Таких бажаючих тьма буде.
Тому тут, скоріш, простіше придбати свій генератор (чи у складчину з сусідами) і заряджати у відповідних умовах, де не помішаєш іншим.
keen | СуперСтар **
[Re: igg] 11 октября 2025 в 14:34
igg 11.10.2025 13:33 пишет:

Вимкнуто вчора, о 3й ночі...сьогодні о 5:25 увімкнули, думав, що наш будинок був останнім без світла та виявляється, що ні...читаю, що й досі нема світла у деяких мікрорайонах. У той же час, зовсім поруч, у сусідніх мікрорайонах(навіть сусідніх вулицях) світло взагалі не вимикалося...
В мене це "рекордна"(відколи придбав Станцію, півтора роки тому) тривалість, але є відчуття, що цей рекорд антирекорд може бути подоланий, у будь який час

Цієї ночі знову погано спалося, бо не давала спокою думка, що робити, коли світла немає вже добу/дві/три...зарядна станція безнадійно вичерпала свою ємність, а заживитися таки якось треба ...Вже подумки прокручував варианти, до кого з найближчих родичів/друзів/знайомих буду тягти свою станцію, щоби ії зарядити...нічого кращого на думку не спадало.

Дайте, будь ласка, ідей/практичних (з свого досвіду) порад, де можна зарядити станцію, у подібних обставинах?

Колись, тут вже такі сценарії вже трохи перетирали, але то було теоретично(типу на АЗС/магазині напроситися від генератора зарядитися)...а як воно на практиці?

чисто припущення: там же на пункти незламності купу грошей виділяли зі старлінками та генераторами, може дізнатися стан та можливості найближчих?
keen | СуперСтар **
[Re: igg] 11 октября 2025 в 14:35
також можна зарядити від авто, майже в усіх є 12в вхід, але треба дивитись на потужність.
SARS | Супер писатель! **
[Re: keen] 11 октября 2025 в 16:13
keen 11.10.2025 14:35 пишет:

також можна зарядити від авто, майже в усіх є 12в вхід, але треба дивитись на потужність.

Та навiть вiд електровелосипеда з рекуперацiею. Але можливо якийсь перетворювач теж знадобиться.
igg | V.I.P **
[Re: keen] 11 октября 2025 в 16:48
keen 11.10.2025 14:34 пишет:

чисто припущення: там же на пункти незламності купу грошей виділяли зі старлінками та генераторами, може дізнатися стан та можливості найближчих?

Теж згадав про них, залишилося їх розшукати, якщо вони ще існуючи...
vvvolf | СуперСтар *
[Re: igg] 11 октября 2025 в 17:10
Найдешевший 2-кіловатний генератор купити з сусідом. То за 1,5 години 2 кіловат ні станції зі швидкою зарядкою мав би зарядити.
Ще є чарджери, які заливають напряму від автомобільного генератора десь біля 500 Вт Але не знаю чи на холостих обертах це вийде.
Змінено vvvolf (17:14 11/10/2025)
igg | V.I.P **
[Re: vvvolf] 11 октября 2025 в 17:29
vvvolf 11.10.2025 17:10 пишет:

Найдешевший 2-кіловатний генератор купити з сусідом. То за 1,5 години 2 кіловат ні станції зі швидкою зарядкою мав би зарядити.
Ще є чарджери, які заливають напряму від автомобільного генератора десь біля 500 Вт Але не знаю чи на холостих обертах це вийде.

Ну, генератор...це ж для приватного будинку вариант та мабуть у більшості приватних домогосподарств він вже реалізований, думаю й без сусіда, в мене на дачі вже з 22-го року ненайдешевший генератор на чергуванні.У багатоповерхівці - анріал

Щодо зарядки від авто, також маю сумніви...
vvvolf | СуперСтар *
[Re: igg] 11 октября 2025 в 17:34
igg 11.10.2025 17:29 пишет:

Ну, генератор...це ж для приватного будинку вариант та мабуть у більшості приватних домогосподарств він вже реалізований, думаю й без сусіда, в мене на дачі вже з 22-го року ненайдешевший генератор на чергуванні.У багатоповерхівці - анріал

Якщо буде відключення на більше ніж 10-20 годин то дуже навіть ріал.
Зрозуміло, що не на балконі, але десь внизу якийсь майданчик для цього можна вигадати.
Заярядка від автомобільного генератора - це не припущення, а один з офіційних методів зарядки для Bluetti/Ecoflow.
kkk_GAZ240 | Шкодоволгный Вазотавр *
[Re: igg] 11 октября 2025 в 17:42
igg 11.10.2025 17:29 пишет:

Хонда и10/и20 не чутно в 2-х метрах. Можна і на балконі
А ще є сонце
harald67 | подсевший на форум **
[Re: igg] 11 октября 2025 в 17:54
А чим поганий варіант "у когось з друзів вдома"? Сам же бачиш що після вчорашнього обстрілу у когось світло взагалі не вимкали, у когось три години не було, ... а у когось 33 години. Сформувати такий пул друзів, які живуть у різних районах та й гостювати у тих, у кого цього разу раніше світло увімкнуть.
alexkit | Достоевский *
[Re: igg] 11 октября 2025 в 19:03
Зато на nkon батареи уже 628ач, вот это технологии развиваются)
zyoma | важничающий писатель ***
[Re: igg] 11 октября 2025 в 19:15
У нас інвертор, і одразу робили вихід і автомат під генератор. За досвідом минулих років, до сусідських генераторів мінімум питань, якщо від них пропонують підзарядити ся і чайник вскип'ятити.
Ревизор | СуперСтар **
[Re: igg] 11 октября 2025 в 19:18
Варіант - на роботі, не розглядається?
В 2022-2023 так заряджався.
nosatiy | V.I.P **
[Re: igg] 11 октября 2025 в 19:24
от какой-нибудь теслы взять заряд
VovkZ | V.I.P **
[Re: igg] 11 октября 2025 в 21:43

Зарядні станції, якби, зовсім не для тривалих блекаутів.

В мене самозбірний АКБ, 24 Вольти, 315 Ампер-годин - це 7 кіловат-годин. З таким можна економно пережити кілька діб.
kkk_GAZ240 | Шкодоволгный Вазотавр *
[Re: VovkZ] 11 октября 2025 в 23:03
VovkZ 11.10.2025 21:43 пишет:

Зарядні станції, якби, зовсім не для тривалих блекаутів.

В мене самозбірний АКБ, 24 Вольти, 315 Ампер-годин - це 7 кіловат-годин. З таким можна економно пережити кілька діб.

В сонячні дні можу жити без мережі нескінченно Навіть в похмурий ( але без дощу, тоді зовсім темно) день маю 300-500Вт з поля. приблизно 6кВт батарея. Якщо без чайника, микрохвильовки, кавоварки то на тиждень без питань витягне. Якщо хочаб 4/8 то ніяких обмежень вдома не застосовується.

Зарядні станції це не зовсім для блекаутів. Це більше для виїздів на природу, але може виручити завжди.
Змінено kkk_GAZ240 (23:11 11/10/2025)
Maksimus | V.I.P ***
[Re: keen] 12 октября 2025 в 00:06
keen 11.10.2025 14:35 пишет:

беруть по входу 12В 10А зазвичай. можна стаціонарно, але це ж з запущеним двигуном, то варто придумати собі подорож.
2квт/г станцію підіймав з нуля до 5% (щоб підхопив внутрішній зарядний пристрій) десь біля 20 хвилин (сподівався швидше, але вийшло трохи довше). там хт60 роз'єм зазвичай
Maksimus | V.I.P ***
[Re: vvvolf] 12 октября 2025 в 00:11

у мене гена 2кВт на хх живить через 2кВт інвертор насосну станцію 550Вт без питань, завдяки акуму цей насос стартує (без гени на акумі не стартує - сильно просідає вхід), під час роботи провода з комплекту плавляться (замінив на 6квмм, прикручую напряму до акума авто клемою під гайки). тож гена зазвичай на хх може віддавати значно більше 500Вт. а от зарядна станція більше 10А по тому входу зазвичай не бере.
Змінено Maksimus (00:16 12/10/2025)
vvvolf | СуперСтар *
[Re: Maksimus] 12 октября 2025 в 09:34
Maksimus 12.10.2025 00:11 пишет:

тож гена зазвичай на хх може віддавати значно більше 500Вт. а от зарядна станція більше 10А по тому входу зазвичай не бере.

Зарядка він генератора передбачає вхід для сонця на зарядній станції. Там бере 500-1000 Вт залежно від станції...
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

1 користувачів і 49 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 4947