autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Makovsky | V.I.P **
собака...
12 октября 2025 в 09:37
Напевно це мрія всіх в дитинстві...ось і зараз зіткнувся з цією ситуацією, але вже не я прошу собаку а моя дитина )))
в родині є кішка...тому є питання...
з приводу вибору породу питань якби не має...
1. чи нормально в одному приміщенні приживаються кіт дорослий і маленьку цуценя?
2. зараз дитина на ейфорії каже що вигул буде за нею ))) як швидко здулись ваші?

я розумію ризики та наслідки...що в таку погоду як буде то й самому іноді не має бажання виходити...
так, умовно є кищенбкові собаки що вдома на піленку ходять...але мова не про таку...
alexkit | Достоевский *
Re: собака...
[Re: Makovsky] 12 октября 2025 в 10:19
Где то яитал прикол, в частном доме, пока собака болела и её забрали в дом, кот обосновался в её будке, когда выздоровела- то он её в будку не пустил))
Roksimama | Еще та! **
[Re: Makovsky] 12 октября 2025 в 10:40
Кіт і собака в домі - це умовно «верхній і нижній» рівень помешкання в хаосі. А особливо коли вони влаштовують гонки або з*ясовують стосунки. Спочатку кіт ок до цуценяти, трохи виховує. Потім собака виростає і ролі трохи змінюються. Але питання дружби цілком можливо.
Так, діти здуваються швидко. Особливо коли собака велика, її важко втримати на повідку, недостатньо вихована, або ж треба збирати говна в пакетик.
Ще я б зауважила момент догляду під час відпустки. Чи є людина яка забере до себе? Це ж не котик, якому їсти принести та прибрати вчасно. А перетримка коштує досить суттєво.
Makovsky | V.I.P **
[Re: Roksimama] 12 октября 2025 в 11:06
Roksimama 12.10.2025 10:40 пишет:

Кіт і собака в домі - це умовно «верхній і нижній» рівень помешкання в хаосі. А особливо коли вони влаштовують гонки або з*ясовують стосунки. Спочатку кіт ок до цуценяти, трохи виховує. Потім собака виростає і ролі трохи змінюються. Але питання дружби цілком можливо.
Так, діти здуваються швидко. Особливо коли собака велика, її важко втримати на повідку, недостатньо вихована, або ж треба збирати говна в пакетик.
Ще я б зауважила момент догляду під час відпустки. Чи є людина яка забере до себе? Це ж не котик, якому їсти принести та прибрати вчасно. А перетримка коштує досить суттєво.

в ЖК є гостишка...є гарний друг сусід ) але це не на довго точно...
але це теж є нюансом
собака може бути умовно розмір джек расел...але не він точно бо рознесе всю хату )))
nickka | продавець овочів **
[Re: Makovsky] 12 октября 2025 в 12:02
якщо вже зберетеся на собаку, беріть лабрадора, це найсобачніша собака з усіх собак. І з котом уживеться, і на перетримку залишиться.
Змінено nickka (12:02 12/10/2025)
Дядя Нес | старый писатель **
[Re: nickka] 12 октября 2025 в 15:48
У мене Йорк стандарт. Дитина здулась десь за рік. Гуляє з собакою дружина.
Як з котом хз. Все від породи залежить.
Мого Йорка коти не рахують за собаку. На вулиці навіть не тікають 😁
kaktys | V.I.P **
[Re: Дядя Нес] 12 октября 2025 в 19:31
Цверг пинчер
Как аналог
Тоже думаем
Дети говорят будем гулять, но все время в телефонах
Кот не против)
Makovsky | V.I.P **
[Re: nickka] 12 октября 2025 в 21:23
nickka 12.10.2025 12:02 пишет:

якщо вже зберетеся на собаку, беріть лабрадора, це найсобачніша собака з усіх собак. І з котом уживеться, і на перетримку залишиться.

вважаю що це завелика
Makovsky | V.I.P **
[Re: kaktys] 12 октября 2025 в 21:26
kaktys 12.10.2025 19:31 пишет:

Цверг пинчер
Как аналог
Тоже думаем
Кот не против)

размер ок///но зная які добермани. думаю що хати він теж рознесе
Makovsky | V.I.P **
[Re: Дядя Нес] 12 октября 2025 в 21:30
Дядя Нес 12.10.2025 15:48 пишет:

У мене Йорк стандарт. Дитина здулась десь за рік. Гуляє з собакою дружина.
Як з котом хз. Все від породи залежить.
Мого Йорка коти не рахують за собаку. На вулиці навіть не тікають 😁

не розуміюсь в них...але брпти другого кота не дуже хочу...
дивився більше на мальтіпу середнього чи сиба ину- щоб схоже було на собаку )))
harald67 | подсевший на форум **
[Re: Makovsky] 13 октября 2025 в 07:03
Makovsky 12.10.2025 21:26 пишет:

kaktys 12.10.2025 19:31 пишет:

Цверг пинчер
Как аналог
Тоже думаем
Кот не против)

размер ок///но зная які добермани. думаю що хати він теж рознесе

+100500
У двох друзів такі - як на мене то жах. Навіть у квартирі на місці практично не сидить. Весь час бігає - кола наматує. Кота точно зі світу зживе своєю рухливістю.
Makovsky | V.I.P **
[Re: harald67] 13 октября 2025 в 07:16
Розумію що ті породи собак що подабаються- дуже рухливі...не впевнений що зможу стільки часу приділяти
nosatiy | V.I.P **
[Re: Makovsky] 13 октября 2025 в 08:31
у меня даже в доме нет собаки и кота. никогда не поддамся на подобные уговоры. кот это тоже головняк. наш сбежал, как начались обстрелы. когда мои уезжали, я менял воду рыбкам, искал сбежавших муравьев с фермы - вывез все вгород и сказал не привозить и заниматься самостоятельно. к тому же знаю, как кум ехал с собакой из канады в киев, с посещением ветеринарных клиник, отставанием с рейса и другими моментами. Спасибо, мне хватает соседского котлована Кузи, приходит в гости, получает пилюлю и до следующего визита))

НЕ РЕКОМЕНДУЮ заводить животных! в доме чисто, тихо, нет лишних обязанноестей, ты остаешься не привязаным к месту и так далее.
crazypet | старый писатель **
[Re: Makovsky] 13 октября 2025 в 22:51
Имею собаку (золотистый ретривер) и котов.По части совместимости проблем нет - притерлись.Собака бралась сыну - где-то год он с ней возился.Дальше она уже условно моя.Жена с ней сама гулять в городе не может - тупо ее не удержит если та решит побежать.C собакой нужно гулять - иногда ночью в снег/дождь/воздушную тревогу.Так что перспектива того что собака станет ваша - сильно приближается к 100 %.
P.S.При наличии собаки порядок в квартире/доме поддерживать сложнее.Не смотря на все перечисленные моменты - собака это ЗДОРОВО!Ее радость при встрече перечеркивает все минусы
Змінено crazypet (22:54 13/10/2025)
harald67 | подсевший на форум **
[Re: Makovsky] 14 октября 2025 в 07:19
Makovsky 13.10.2025 07:16 пишет:

Розумію що ті породи собак що подабаються- дуже рухливі...не впевнений що зможу стільки часу приділяти

Коргі?
Makovsky | V.I.P **
[Re: harald67] 14 октября 2025 в 07:31
harald67 14.10.2025 07:19 пишет:

Makovsky 13.10.2025 07:16 пишет:

Коргі?

це точно ні )))
Makovsky | V.I.P **
[Re: nosatiy] 14 октября 2025 в 07:32
nosatiy 13.10.2025 08:31 пишет:

у меня даже в доме нет собаки и кота. никогда не поддамся на подобные уговоры. кот это тоже головняк. наш сбежал, как начались обстрелы. когда мои уезжали, я менял воду рыбкам, искал сбежавших муравьев с фермы - вывез все вгород и сказал не привозить и заниматься самостоятельно. к тому же знаю, как кум ехал с собакой из канады в киев, с посещением ветеринарных клиник, отставанием с рейса и другими моментами. Спасибо, мне хватает соседского котлована Кузи, приходит в гости, получает пилюлю и до следующего визита))

НЕ РЕКОМЕНДУЮ заводить животных! в доме чисто, тихо, нет лишних обязанноестей, ты остаешься не привязаным к месту и так далее.

є і цих словах логіка та досвід...думаю
igg | V.I.P **
[Re: Makovsky] 14 октября 2025 в 14:29
Makovsky 14.10.2025 07:32 пишет:

nosatiy 13.10.2025 08:31 пишет:

є і цих словах логіка та досвід...думаю

Досвід - тут головне, він може бути різний, але дуже в усіх він +-подібниий...

Дуже важливо, саме добре думати, зважувати, усвідомлювати, заглядати трошки значно далі того, як швидко здується дитина, важливіше - це, як швидко здується уся родина, а якщо не здується, то як перенесе можливу хворобу/втрату улюбленця, що став вже повноправним(якщо не №1) членом родини? ...бо тут дуже важлива ота банальна "відповідальність за тих, кого приручили"...

з свого досвіду: колись, мали у родині песа, коли він "пішов"... ду-уже тяжко далася ця втрата, дуже довго, про те, щоби взяти нового песика/котика навіть думати не хотілося. Згодом, років через10+, взяли кошеня й він тепер головний у родині) й настільки, що навіть не уявляємо, як могли без нього раніше жити та пережити оці три+ чорних роки війни та всього, що з нею пов'язано...

Так от, порівнюючи свій досвід із песом та з котиком, чітко розумію, що песа більше не візьмемо(саме тому, що більша відповідальність та значно більші фізичні, моральні, матеріальні "трудозатрати" з утримання), а от другого/третього котика - цілком можливо ...Думайте...
batal | V.I.P *
[Re: Makovsky] 14 октября 2025 в 15:38
1. Якщо кіт буде головним, а собака це прийме - норм. Але можливі варіанти. В нас до війни було ок
2. Залежить від багатьох факторів, мав різні опції

В мене такод був випадок, коли взяли добермана, але виявилося, що порода ДУЖЕ активна. Я якісь час намагався з нею займатися, але вона забирала дуже багато часу. Потім віддали

Тому тут скорше важливіша порода і час, якій вона потребує від родини, наскільки вона орієнтована на людину і т.д.

Коротше кажучи, все зводиться до базовой задачи "завести собаку"
batal | V.I.P *
[Re: Makovsky] 14 октября 2025 в 15:50
Якщо загальні поради, то:
* собака залишає шерсть, тому ... просто прийняти
* собака залишає сліди на стінах, бо коли ходить, вона об них треться, а кожного разу мити її ти не будеш

Тому якщо собака має багато шерсті - готуйся. Але це не кінець світу, моя перша собака була шелти (або щось схоже на цю породу), все ок

Краще брати собаку "сімейну", які не агресивні, бо таких легко здати друзям, коли кудись поїхав. Треба зважати на активність породи, бо є такі якім треба а прогулянку замахати 5 сусідських собак і хазяїна.

Так як пород дуже до фуя ... гугль в допомогу. Також кажуть, що собака схожа на свого хазяїна. Тому думай, якщо хазяїном будеш ти (тут хазяїн, не той, кому купили, а хто по факту)

Про погоду ... для прогулянки немає поганої погоди, звикай
Додаткова інформація
Модератор:

Irish@, moderator, Outdriver 

0 користувачів і 22 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3619