autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумНаші за кордоном

Прожив у Німеччині 2.5 роки. Виїжджаю. Питайте, .....

Демьян_Dnepr | важничающий писатель **
15 октября 2025 в 01:23
Мені іноді дзвонять друзі. Питають як там Німеччина. Кажу не витратив впусту жодного дня, але виїжджаю. Може кого щось зацікавить, питайте, поки я тут. Сорі за столь радісний тон, але як подав заяву на виїзд, як рельсу викинув.
vladd | V.I.P **
[Re: Демьян_Dnepr] 15 октября 2025 в 01:43
1.
За час проживання до Німеччини чи ти чув, бачив як пролітають ракети, вибухають снаряди за вікном, палають будинки?
Без деталей, на рівні чув-бачив; не чув, не бачив.
Дякую.
Re: Прожив у Німеччині 2.5 роки. Виїжджаю. Питайте, .....
[Re: vladd] 15 октября 2025 в 01:49
vladd 15.10.2025 01:43 пишет:

1.
За час проживання до Німеччини чи ти чув, бачив як пролітають ракети, вибухають снаряди за вікном, палають будинки?
Дякую.

гарне питання. мені трохи здається що країна сзч існує. але це ж кожен вирішує сам. тому загальної відповіді як би не існує.
vladd | V.I.P **
[Re: Демьян_Dnepr] 15 октября 2025 в 02:52
Демьян_Dnepr 15.10.2025 01:49 пишет:

гарне питання.

Назву теми ти придумав.

мені трохи здається що країна сзч існує. але це ж кожен вирішує сам.

На городі бузина, а в Кієвє харошая погода!
Тебе навіть не питали про СЗЧ чи щось подібне.

тому загальної відповіді як би не існує.

Цього у тебе також не питали.
Припускаю, що ти створив цю тему під дією алкоголя чи речовин, які впливають на свідомість.

Для того, щоб піти в СЗЧ спочатку треба піти в армію. Це не про тебе.
Для того, щоб піти в СЗЧ треба мати характер і силу волі. Це не про тебе.
Колись хтось тут на форумі писав, що задля того щоб плигнути в Тису чи полізти в гори Румунії, потрібна мужність прийняти рішення, не зассяти і зробити. Це теж не про тебе.

Коло мого вікна ракета пролітала, пожежі палали і люди гинули. Це ніяк не робить з мене героя. Пам'ятаю що приблизно з 7 до 11 ранку просидів на унітазі, бо несло. Хоч і не було чим. Так організм реагував. Просто це те, що було.
А зараз коли грім гримить або феєрверки пускають, якщо знанацька відбувається, то коліна тремтять.

А ти? Ти війни не бачив і не чув. От і все. Ще й очкун.
[Re: Демьян_Dnepr] 15 октября 2025 в 03:00
так. в мене виявилось свої приколи. тому спробую разважальних настріїв не заводити у постах.
Makovsky | V.I.P **
[Re: vladd] 15 октября 2025 в 07:46
vladd 15.10.2025 02:52 пишет:

Для того, щоб піти в СЗЧ спочатку треба піти в армію. Це не про тебе.
Для того, щоб піти в СЗЧ треба мати характер і силу волі. Це не про тебе.

а де тут про тебе? просто ждун-3.14 здун з Канади?
си знову від фейерверців на горшку сидиш та пишеш
Makovsky | V.I.P **
[Re: Демьян_Dnepr] 15 октября 2025 в 07:48
Демьян_Dnepr 15.10.2025 01:23 пишет:

Мені іноді дзвонять друзі. Питають як там Німеччина. Кажу не витратив впусту жодного дня, але виїжджаю. Може кого щось зацікавить, питайте, поки я тут. Сорі за столь радісний тон, але як подав заяву на виїзд, як рельсу викинув.

Я так розумію сиділи на соціальці...
мову вивчили?
робота була?
жили в самостійно знятому чи в соціально наданому...?
SARS | Супер писатель! **
[Re: vladd] 15 октября 2025 в 08:36
vladd 15.10.2025 01:43 пишет:

1.
Дякую.

Ворожі дрони точно в певних місцях літають, шахеди за кермом в натовп прямують, ман'яки співвітчизників наших ріжуть, не нейбезпечніша країна Європи певно. Але племінниця з Харкова зараз там притулок має, на початку війни в Італію евакуювалась, але каже в порівнянні Алеманія значно краще, хоча нудьгує в провінції на Австрійському кордоні.
Змінено SARS (09:13 15/10/2025)
NID | Достоевский **
[Re: Демьян_Dnepr] 15 октября 2025 в 09:16
Куди зібрався і чому вирішив, що там "рельса" буде легше?
vvvolf | СуперСтар **
[Re: Демьян_Dnepr] 15 октября 2025 в 10:44

Так виїжджаєш в Україну чи в Британію?)) Бо це має знаєчення
Ну головне питання - на Нюрбургрингу катався?
[Re: Makovsky] 15 октября 2025 в 13:00
Makovsky 15.10.2025 07:48 пишет:

Я так розумію сиділи на соціальці...
мову вивчили?
робота була?
жили в самостійно знятому чи в соціально наданому...?

мову вивчив краще за англійську, котрою увесь час користуюсь. зараз підтягую англійську. дивлюсь вона стає краща ніж була. але у процесі німецька її повністю вибивала. але ж я і укаїньску оцінив по іншому. дуже сильна мова. не без виключень.

інше все не дуже. тому мабуть виїжджаю. але до Мюнхену я так і не доїхав. хоча плани були працювати там віддалено.
[Re: NID] 15 октября 2025 в 13:05
NID 15.10.2025 09:16 пишет:

я їду як у пісні Висоцького. туди де приймають. буду пробувати повертати статус укр. маю надію на Вроцлав. кажуть що це стартап надія Польщі. та там 10% українців живуть.
[Re: NID] 15 октября 2025 в 13:14

не знаю. просто точка у часі. викидаєш рельсу та прислухаєшся. дома, чи на вулиці. люди інакшими стають. від рішення тепло на душі.
Juliet Capulet | Водитель троллейбуса **
[Re: Демьян_Dnepr] 15 октября 2025 в 13:40
Демьян_Dnepr 15.10.2025 13:05 пишет:

я їду як у пісні Висоцького. туди де приймають. буду пробувати повертати статус укр. маю надію на Вроцлав. кажуть що це стартап надія Польщі. та там 10% українців живуть.

О! Передавай моєму улюбленому Вроцлаву привіт!
Гарне місто! 1,5 роки там прожила на початку війни.
[Re: vvvolf] 15 октября 2025 в 13:45
vvvolf 15.10.2025 10:44 пишет:

Так виїжджаєш в Україну чи в Британію?)) Бо це має знаєчення
Ну головне питання - на Нюрбургрингу катався?

Я той, навіть до Вольфсбургу не доїхав. Там багато пересадок.
Нюрнберг ринг це свята корова. Але ж там люди свої корчі час від часу розбивають. Але обовʼязково би доїхав, тому що там дні ферарі бувають і все таке інше. Але мабуть і у Вольфсбург і на Нюрнберг ринг треба їхати на своєму автомобілі.
Куди поїхав вцілому? У Китай. Майже однозначно. Це дуже старезна цивілізація. Думаю пробувати вивчати китайську мову, культуру. В мене зараз таке відчуття що там живе мільярд щасливих людей. З мовою теж не все зрозуміло. Наприклад, добрий ранок це приблизно 8 ієрогліфів. Я вже маю аккаунт на Baidu. Спілкуюсь потрохи на тиктоці та не тільки. На допомогу, перекладачі на англійську, у браузерах, працюють непогано. З іншими джерелами складніше. Треба робити скрини екрану у додатках. Але дуже цікаво, я вважаю. Буде чим займатися у вільний час.
Ну а зараз, їду туди де приймають.
batal | V.I.P *
[Re: Демьян_Dnepr] 15 октября 2025 в 14:21
А щого?

Ми просто шукаємо країну де осісти далі, бо треба вже середнього десь навчати. Німечиина одна з опцій, тому цікавлюсь
Drunkard | **
[Re: batal] 15 октября 2025 в 15:17
batal 15.10.2025 14:21 пишет:

Ми просто шукаємо країну де осісти далі, бо треба вже середнього десь навчати. Німечиина одна з опцій, тому цікавлюсь

Автор за себе сам відповість, але, за моїми спостереженнями, зазвичай, з Німеччини виїзжають, втомившись від повної перемоги бюрократії над здоровим глуздом.
Польща, імхо, не найкращий вибір від цього втікать, там ще не повна перемога, але вони дуже стараються.
batal | V.I.P *
[Re: Drunkard] 15 октября 2025 в 15:31
В ответ на:

Польща, імхо, не найкращий вибір від цього втікать, там ще не повна перемога, але вони дуже стараються.

Польшу точно не хочу, тут я і питати не буду. Звісно життя воно таке, що все може змінитися

В ответ на:

Автор за себе сам відповість, але, за моїми спостереженнями, зазвичай, з Німеччини виїзжають, втомившись від повної перемоги бюрократії над здоровим глуздом.

Васюня | СуперСтар *
[Re: Drunkard] 15 октября 2025 в 16:53
Drunkard 15.10.2025 15:17 пишет:

Я ще розумію, коли про це кажуть індуси, яким докУменти на проживання/працю через ту бюрократію продовжувати.
Але щоб українці жалілись, які вже 3,5 роки палець о палець не вдарили, щоб свої документи продовжити, бо їм Німеччина то робе автоматично?
Просто я тут вже 3,5 роки в тій бюрократії живу і сльози щастя всі три роки сушать шкіру на щоках.
Востаннє німецьку бюрократію бачив по приїзді. З тих пір дві тачки оформив, три садочки, школу, ФОПа зареєстрував і податкову без бюстгальтера подаю. Кожен раз досвід стикання з бюрократією є кайфом нарівні занять сексом з двома жінками одночасно.
До Дії, канєшно, не дотягує, але непогано.
Тож можна хоч якоїсь конкретики?
Змінено Васюня (19:54 15/10/2025)
Васюня | СуперСтар *
[Re: batal] 15 октября 2025 в 16:56

А щого?

Німеччину нада брать хоча б тому, що освіта тут (будь-яка) буде безкоштовною.
Мюнхенський технологічний наприклад, що входить в топ-10 універів світу, теж.
Але клепка треба, бо читав відгуки студентів і загальний висновок такий: навчання в США то прогулянка в порівнянні. В Німеччині десь вдвічі складніше.
Autoua.netФорумНаші за кордоном

Додаткова інформація
Модератор:

Yorc, moderator 

0 користувачів і 14 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 5731