Планую десь в наступному році міняти свою Audi Q3 на щось інше.
Ауді Q3 2.0 TDI 190 S-Line, вже трішкі втомлена на 80т. миль (це мабуть 120к) і треба робити ремонти десь на 20% вартості авто, тому задумався над заміною на щось інше. Хочеться приблизно таке саме але буквально трошечки більше – бо планується частіше подорожувати + діти вже виросли і вже зовсім не діти. Заміна буде б.у десь 2020 років, все що нижче +- в бюджеті. Пробіг десь 15т.к в рік, зараз багато дуже маленьких подорожей але з наступного року мабуть буде менше.
Q5 – очевидний варіант, двигун такий самий або 45 TFSI або психанути і взяти SQ5 дизельну. Головні мінуси: знов те саме Ауді, не буде ефекту заміни. Якщо дизель то Адблю мене трішки харить. Суттєво ширше, хоч і не критично. Ширина авто для мене доволі чутливий показник тому що дороги дуже вузенькі місцями. Великій вибір, легко знайти норм варіант, хоча складно знайти комбінацію традиційних приборів + гарної комплектації. Зазвичай всі S-line ідуть з цифровой панелью але я таке не хочу. По цінам – буде по максимуму з бюджету.
X3 – другий очевидний варіант. Мінуси для мене: Х3 вже був в Києві, доведений до ума Фетусом по шумці і звуку = це моє ідеальне авто. Але, чи хочу я до нього повертатись? Великій вибір, легко знайти норм варіант. По цінам – буде по максимуму з бюджету.
Тобто в принципі я норм відносусь до обидвох цих варіків, але шукаю якісь нові емоцій. Тому розглядаю таке:
Альфа Стельвіо – 2.0 дизель на 210 кс або бензин на 280. Мабуть варіант номер 1 наразі. Дешевше німців буде але вибір дуже замалий.
Діско Спорт, 20го року чи пізніше, P250 двигун чистий бензин або м’який гібрид. Тотальна інша концепція ніж Альфа або німці, в сторону комфорту та обему, що наче непогано для подорожей. Двигун наче позбавлений традиційних проблем але загалом більш ламуче авто. Тільки цифрова приборка – це жирний мінус. Буде найдорожча тут з усіх. М’який гібрид буде з непоганою економію але з додатковим податком, так що плюс на мінус.
Поза конкурсом
Вольво – китайців не хочу навіть БУ, розчарування в бренді взагалі
Лексус – РХ страшний, НХ маленькій
Порш Макан – маленькій, Кайен – завеликий і трішкі дивна архітектура салону.
Інші авто ЛР-Ягуар: Евок малкеькій, Велар дорогий, РР Спорт – треба багато хоробрості і теж завеликий, хоча обзорність компенсує. Ф-Пейс – завеликий та ломучій.
Шкода, Тігуан – даунгред скоріш і не дешевше на багато, може новіше але новіше для мене не дорівнює краще, бо там ці дзеркальні приборки і двигуни на три банки пива.
Лошить, коментуйте, трольте – бо щось форум трішки кволий якісь.