В ході організації резервного електроживлення в квартирі, зіткнувся з проблемою, про яку розповім, та сподіваюся отримати ваші поради.
Для хоч якогось комфорту були придбані та встановлені:
1. Пристрій АВР. Змонтував біля електролічильника в окремому боксі. В тому ж боксі встановив автоматичний захисний вимикач на 10А для підключення інвертору.
2. Змонтував інвертор-перетворювач 12 V DC на 230 V AC.
3. Встановив та підключив до інвертора АКБ 12 В ємністю 200 Агод.
Чергові відключення очікувати довго не довелося. Випробування в режимі експлуатації:
Зникло світло у всьому будинку. Далі описую мої дії по-порядку:
1. Вимикаю з розетки водонагрівач. Вимикаю автомати квартирних споживачів.
2. Вмикаю інвертор.
3. Вмикаю захисний автомат 10А біля АВР. При цьому АВР голосно клацає та переключає напругу від інвертора на автомати квартирних споживачів.
4. По черзі вмикаю автомати - кухня, вітальня, розетки та освітлення. З'являється світло. Працюють розетки (холодильник та газова плита).
5. А далі можна залишити все як є і чекати відновлення електроживлення від мережі. Але ж хочеться більшого.
І з цим проблеми:Проблема 1. Вкючення автомата живлення кондиціонера призводить до того, що інвертор виключається. Ну це не проблема.
Просто не будемо взимку його включати взагалі.Проблема 2. Вмикаю автомат освітлення в кімнатах. І тут можуть бути варіанти. Інвертор може продовжити працювати, і світло з'явиться, або ж інвертор піде в захист і все резервне живлення вимкнеться.
Проблема 3. Вмикаю автомат розеток у кімнатах. Світло при цьому вимкнене. В розетки включені пару-трійка зарядок, роутер, 2 ноутбука, телевізор (у режимі стенбай). Інвертор KRIEGER 1500 W вимикається.

Ніяких змін!!! До речі. На дісплейчику інвертора можна спостерігати рівень навантаження на нього. Так от Максимально, що я спостеррігав - 280 W. Потім звуковий сигнал, падіння напруги до повного зникнення і 9999 на дисплеї
Я чомусь впевнений, що наявні інвертори мали б витримувати описане мною навантаження, і не можу зрозуміти причин відключення.
Можливо загалом підкажете вірний напрямок для вирішення проблем.

у авто дроти з гени на АКБ йдуть 35-50 мм2, А У ТС в, кращому випадку, з тим інвертором йдуть 6 мм2, це 600 Ватт максимум, далі просадка напруги на дротах і заявлених 1500 Ватт годі й чекати.