autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Traktop | опытный писатель **
Вибір акумуляторної цепної пили
2 февраля 2026 в 22:45
Маю міні акумуляторну пилу. Збираю гриби в лісі, збираю дрова. Повалені буревієм дерева пиляю. Пилку, зрозуміло клинить. Штіль нормальний з акумом коштує як 1.5 куба дров. Що взяти за недорога для нечастого пиляння?
VovkZ | V.I.P **
Re: Вибір акумуляторної цепної пили
[Re: Traktop] 2 февраля 2026 в 22:50
Можливо, тоді - не цепну пилку, а сабельну?
Змінено VovkZ (22:50 02/02/2026)
igg | V.I.P **
[Re: Traktop] 2 февраля 2026 в 23:09
Прикріплені файли (0 завантажити)
Traktop 02.02.2026 22:45 пишет:

Маю міні акумуляторну пилу. Збираю гриби в лісі, збираю дрова. Повалені буревієм дерева пиляю. Пилку, зрозуміло клинить. Штіль нормальний з акумом коштує як 1.5 куба дров. Що взяти за недорога для нечастого пиляння?

Є така поширена думка(от не знаю, яка вартість норм штіля/куба дров? ), що Прокрафт, із 3-х річною гарантією - найвигідніший варіант, а якщо для не дуже частого пиляння, то й поготів.

От наприклад:
Акумуляторна міні пила Procraft PKA46 (2 акб) Кейс - імхо, дуже непоганий варіант з хорошою комплектацією.
В мене подібна, тільки простіша й з щітковим двиг-м, без проблем пиляє собі й пиляє, вже 3-й рік...

Можна на Аліекспресі пошукати дешевше, але то буде гола тушка й без гарантії(а брак там трапляється).

Є така поширена думка(от не знаю, яка вартість норм штіля/куба дров. ), що Прокрафт, із 3-х річною гарантією - найвигідніший варіант, а якщо для не дуже частого пиляння, то й поготів
nickka | продавець овочів **
[Re: VovkZ] 3 февраля 2026 в 09:46
VovkZ 02.02.2026 22:50 пишет:

Можливо, тоді - не цепну пилку, а сабельну?

Шабельна б'є сильно, до неї треба призвичаїтися. Маю і ту, і іншу, вже одну шину і не один ланцюг ухандокав. Ланцюгова зручніша, шабельна добре там де ланцюгова не влізе.
GreenMile | V.I.P ***
[Re: Traktop] 3 февраля 2026 в 10:58

Из китайскийх - wosai, есть много обзоров на них, вот, например, даже со штангой занедорого. На алике, наверное, можно найти дешевле с купонами.
andrey_spec | Супер писатель! ***
[Re: nickka] 3 февраля 2026 в 11:04
Шабельна точно мінус. Якщо шин прокрафта на 6-8" вистачить, то запропонований варіант буде непоганий для розпилу тонких сухих дерев і обрізки гілок. Я зрідка користуюся китайською акумуляторною пилкою з шиною на 6" - набагато перевищує очікування. Якщо ж треба якась нормальна пилка, то вже інший прайс і потреби в батареях, і, скоріш за все, бензинка виграє при порівнянні, інакше б люди замість бензинових носили в ліс акумуляторні пилки.
DimonDSV | V.I.P **
[Re: Traktop] 3 февраля 2026 в 11:42

Збираю гриби в лісі, збираю дрова. Повалені буревієм дерева пиляю.

якби ось так:
В Україні самовільне збирання дров (навіть повалених дерев чи сухостою) у лісі офіційно заборонено. Деревина вважається лісовим ресурсом, право на заготівлю якого мають лише власники лісів або постійні лісокористувачі на підставі лісорубного квитка.

а тут ви з пилою. може бути атата.

PS. Знаю одного чоловіка. орендує 300 чи 500 гектарів лісу для своїх тварин. йому заборонено забирати сухостій та інше.
egorka | продавець прохолоди **
[Re: Traktop] 3 февраля 2026 в 12:47
Ось два варіанти Акумуляторна ланцюгова пила Procraft PKA32Li (З 1 акб) або Аккумуляторная пила цепная GRAND АПЦ-8HS/4-1 (1 аккум., 20В, 4000 мАч, 2 шины 203мм) маленьки потужні міні пили це якщо дрова вже товстіші пиляти , а так як писали вище прокрафт 44,45,46 модель
мелкий-2 | СуперСтар **
[Re: igg] 3 февраля 2026 в 21:55
А хто користується подовжувачем для пилки (секатора)? Я користуюсь акумуляторною пилкою та секатором worcraft. В продажу є два подовжувача на 110-168 см та на 160-260 см. Різниця в ціні мізер. Ось чешу репу, взяти менший чи більший. Чи 260 воно непотрібно ?
[Re: мелкий-2] 4 февраля 2026 в 09:15
я користуюся, у мене до 2 м китаєсь, мені вистачає. Пилку важко точно втримати на такій довжині, 1,5 м +-. Секатор можна і довше, там не потрібно таке точне утримання.
[Re: Traktop] 4 февраля 2026 в 11:02
Якщо автор теми захоче купити наприклад пилку прокрафт 32 моделі то вона не працює з подовжувачем, якщо треба з подовжувачем то тоді гранд, модель вище я писав
[Re: egorka] 4 февраля 2026 в 11:30
На аліекспрес є заміна 2-конт площадки макіти на 3 контактну. Звісно, доведеться трохи розкрутити девайс і перепід'єднати дроти. Для прокрафта з його гарантією не підійде, але якщо кому буде корисно.
maksym | V.I.P **
[Re: мелкий-2] 4 февраля 2026 в 11:45
мелкий-2 03.02.2026 21:55 пишет:

А хто користується подовжувачем для пилки (секатора)? Я користуюсь акумуляторною пилкою та секатором worcraft. В продажу є два подовжувача на 110-168 см та на 160-260 см. Різниця в ціні мізер. Ось чешу репу, взяти менший чи більший. Чи 260 воно непотрібно ?

Це залежить від твоїх особистих умов.
Довелось колись обрізати гілки, які нависали над проводами 220. Це десь метрів 6 від землі.
Тому дивись, що і як планується різати
tolik86 | member *****
[Re: Traktop] 4 февраля 2026 в 13:43

Маю міні акумуляторну пилу.Пилку, зрозуміло клинить...

В вашій пилці двигун стоїть щітковий чи безщітковий? Бо безщітковий не дуже розумію, як може заклинити, він скоріше шваркне ніж заклинить. Спробуйте замінити акум на більш потужний.
maksym | V.I.P **
[Re: tolik86] 4 февраля 2026 в 13:54
tolik86 04.02.2026 13:43 пишет:

Маю міні акумуляторну пилу.Пилку, зрозуміло клинить...

В вашій пилці двигун стоїть щітковий чи безщітковий? Бо безщітковий не дуже розумію, як може заклинити, він скоріше шваркне ніж заклинить. Спробуйте замінити акум на більш потужний.

А шо, у безщіткового якась безмежна потужність?
Мезі здається, що ТС мав на увазі затискання ланцюга при переміщенні деревини. А цього важко уникнути. ХЗ як деревина зіграє коли майже перепиляна
[Re: nickka] 4 февраля 2026 в 14:39
nickka 04.02.2026 11:30 пишет:

На аліекспрес є заміна 2-конт площадки макіти на 3 контактну. Звісно, доведеться трохи розкрутити девайс і перепід'єднати дроти. Для прокрафта з його гарантією не підійде, але якщо кому буде корисно.

питав у прокрафта то сказали що поки що нема в наявності тих плат що б пилка робила з подовжувачем але це 32 модель за інші не скажу бо незнаю треба питати
Traktop | опытный писатель **
[Re: Traktop] 6 февраля 2026 в 12:04
Клинить, бо стискає шину з цепком деревиною. двигун безщітковий. Бензинова не варіант саме з-за шуму, щоб не привертати увагу
Змінено Traktop (12:05 06/02/2026)
[Re: Traktop] 6 февраля 2026 в 12:44
Traktop 06.02.2026 12:04 пишет:

Клинить, бо стискає шину з цепком деревиною. двигун безщітковий. Бензинова не варіант саме з-за шуму, щоб не привертати увагу

то яку вибрали? Чи ще ні? Зараз на 32 модель прокрафта акція 2580 грн повний комплект в кейсі
мелкий-2 | СуперСтар **
[Re: maksym] 6 февраля 2026 в 13:34
maksym 04.02.2026 11:45 пишет:

Довелось колись обрізати гілки, які нависали над проводами 220. Це десь метрів 6 від землі.

Взяв покрутив в руках. Вирішив що довший мені не потрібний, тому взяв той що коротший.
[Re: мелкий-2] 6 февраля 2026 в 13:59
мелкий-2 06.02.2026 13:34 пишет:

maksym 04.02.2026 11:45 пишет:

Взяв покрутив в руках. Вирішив що довший мені не потрібний, тому взяв той що коротший.

а якого бренду взяли?
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Вибір акумуляторної цепної пили

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

0 користувачів і 177 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 704