Якщо будинок не газифікований то де його брати? Чи я не розумію питання. Якщо газифікований - то якось же жили і зі старими колонками.
У мене в Бучі була така ще стара совкова, бабахала так в останні роки. Десь до 2010 року просили ми владу дозволу відрізати нас від центрального опалення і поставити власний двухконтурний. Ні-нізя-не положено. А якось однієї весни прийшли до нас і кажуть - ваш будинок один на теплотрасі і ще школа. Школі ми зробим котельню а ви як хочете. І зразу стало можна поставити сучасний котел. Вклалися, переробили опалення, новий котел на місце старої колонки - красота, ще і вигідніше в рази.
Звісно, котел щороку проходить ТО, викликаєм спеціальну людину, і гріє. Звісно трагедії бувають, читаю львівські канали - там прямо щотижня хтось вчадів в старому будинку. Ну як і всю техніку - треба обслуговувати і пильнувати.
У мого дядька в старому домі взагалі давно був якийсь совковий котел на дровах, потім туда доставили газову форсунку - працював, правда жер газ немилосердно, але хто в совку це рахував. А оце уже коли почали рахувати - поставив собі щось сучасне.
Змінено opexkiev (09:09 19/02/2026)

Редагувати

Відповісти

Цитувати