Думаю встановити бойлер.
Але досі не зрозумів, чи з сухим чи мокрим теном.
Чи є тут такі, у кого з мокрим теном бойлер швидко поламався?
Думаю встановити бойлер.Мокрый ТЭН надо чаще обслуживать, т.к. в нем собирается накипь, в остальном принципиальной разницы нет. Сгорает он тогда, когда его не обслуживают вовремя и из-за большого слоя накипи он перегревается.
Бойлер в любом случае надо раз в год-два вскрывать
Думаю встановити бойлер.запитайте тут https://forum.autoua.net/showflat.php?Cat=0&Number=11388366&an=0&page=0#Post11388366 думаю він Вам все підкаже та і встановить
слить воду и открутить винт + 10 гаек сможешь? плюс в грязи поковыряться. тогда самБойлер в любом случае надо раз в год-два вскрывать
бойлеру 15 лет, через 10 вскрыл, внутри грязи почти не было, анод как новый, тен сухой. Бойлер работает 1-2 месяца в году. ПОХ
В селе, бойлер работает постоянно, тен мокрый, анод сьедается за год и походу он создает мусор внутри.
Тот, у которого нет электроники, а только тупая механика.
Я бы по уменьшению приоритетности примерно так критерии ранжировал:
механика-нормальный производитель-наличие запчастей-толщина теплоизоляции-цена-а вот тут уже тип ТЭНа.
Бойлер в любом случае надо раз в год-два вскрывать, смотреть на состояние анода, выгрести гамулу со дна. При этом удалить накипь с ТЭНа - совсем небольшой кусок работы.
Потому я на тип ТЭНа вообще не смотрел бы.
Бойлер работает 1-2 месяца в году.
З моїх бойлерів "рекорди" встановлює атлантіс. Анод за рік з'їдається повністю. Бак помітно іржавий.
Думаю встановити бойлер.Все відносно. Tesy бюджетний, 8 років працював безперервно, не обслуговувався зовсім. Потік бак - іржа. Анода зовсім не було. ТЕН чистий. Думаю, якщо анод своєчасно міняти - ще протримався би декілька років.
У мене ГВ лише від бойлера, 100л дражице з сухим теном. За 4 роки замінили тен (але схоже, що електрик трохи напортачив при підключенні, десь щось недоперезажав на лінії). Щодо заміни аноду у мене немає повного розуміння, хтось каже що навпаки бойлер з сухим теном краще не зливати, щоб бак не контактував з киснем, а типу анод там не з'їдається так.в мене в Атлантику бак потік через 7/8 років зверху лопнув
На дачі був атлантики з мокрим теном, сервісом самостійно, але і бак потік досить швидко.
Щодо заміни аноду у мене немає повного розуміння, хтось каже що навпаки бойлер з сухим теном краще не зливати, щоб бак не контактував з киснем, а типу анод там не з'їдається так.
але з сухим теном бойлер чомусь дорожче чим з мокримЩодо заміни аноду у мене немає повного розуміння, хтось каже що навпаки бойлер з сухим теном краще не зливати, щоб бак не контактував з киснем, а типу анод там не з'їдається так.
Тип тену немає ніякого відношення до аноду та корозії баку.
Ну і при простої бойлеру воду не зливати. Категорично.
Мокрый ТЭН надо чаще обслуживать, т.к. в нем собирается накипь,
раз в год-два вскрывать, смотреть на состояние анода, выгрести гамулу со дна
бойлер з сухим теном краще не зливати, щоб бак не контактував з киснем, а типу анод там не з'їдається так.