В п’ятницю, 17.04.2026, десь біля 11:30 дня, вирішила людина розвернутися переді мною. 2 полоси, в кожну сторону, подвійна осьова, світлофор та пішохідний перехід (ніяких розривів не було). Зелене світло для авто. Я рухався в лівому ряді. Інше авто з правого ряду пішло на розворот. Водій, досить похилого віку, зрозумів, що їде в іншу, ніж йому потрібно, сторону та вирішив розвернутися.
Я не буду обговорювати, чи був шанс у мене уникнути ДТП – завжди можливо сказати, що був, але сталося ДТП.
Поліція приїхала. Склали протокол, задули нас обох (нулі в обох). В протоколі я вказаний, як постраждала сторона. В мене — відеореєстратор. Запис надав поліції. За їхніми словами, вони долучили запис до справи. У водія другого авто – забрали права. До суду я волію уникати визначень — хто винен. За словами панів поліціантів – розгляд відбудеться у Ірпінському суді.
Я звернувся до своєї страхової (в мене, тільки автоцивілка, хоч і розширена) та набрав страхову другого авто (водій сказав, що в нього розряджений телефон і я не знаю, чи він набирав чи ні). СК другої сторони – «Гардіан» (https://grdn.com.ua/). Пошукав відгуки – негативні переважають. Отримав в смс номер звернення.
Швидку не викликали. В мене був пасажир (мій батько). Спрацювали 2 подушки. Безпека авто спрацювала на 100%. Друга сторона – теж відмовився від швидкої.
Друге авто — після кількох спроб запустився двигун, і авто своїм ходом поїхало.
Змінено Boss_k (10:08 19/04/2026)