autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Mutant | Достоевский **
Лохина
25 августа 2026 в 16:52
Хтось вирощує лохину в себе?
Спробував цього року посадив 9 кущів. Робив по якомусь мауалу з інету. Робив суміш грунту, кислого торфу і соснової хвої. Додавав добриво. Зверху мульчував сосновою хвоєю.
Спочатку все було ок, потім кущі почали сохнути. Листя роилось червоним і кущ просто засихав.
Зараз залишилось три живих.
ШІ сказав що можливо мала кислотність грунту. Полив їх поки розчином лимонної кислоти, поки живі.
Хтось розбирається що може бути не так?
alexkit | Достоевский *
Re: Лохина
[Re: Mutant] 26 августа 2026 в 15:20
Когдато на какой-то выставке купил саженец, простоял лет 5 сильно вырос, куча листьев, но без плодов, палка и есть палка))
УмKа | V.I.P **
Re: Лохина
[Re: Mutant] 26 августа 2026 в 15:26
я в минулому році придбала 7 горщиків 7річних кущів
спочатку ім було дуже сонячно, почало горіти листя, перенесли в тінь - стало ок
перезимували наче нормально. Веесною давала азот, сірку (для підкислення), осмокот. Весна була супер холодна, тому листя так нормально не наросло - проте завязалось дууууже багато ягід. Ші говорив ії видалити тому що мало листя, пожаліла - мінус два кущі вмерло. 5 плодоносило і зараз навіть наросли нові пагони.
Восени буду перевалювати в нові 60л горщики.
Зараз майже вересень - саме час дати сірку - вона краще і надовше підкислює ніж лимонна кислота. А взагалі лохина якась дуже важка для вирощування
Хоча в мене цього літа листя від сонця погоріло і на яблунях, і на глоді і навіть гортензіі погоріли в спеку
Головне правило для лохини - кислий і завджи вологий грунт. Якщо пересох - то вмре 100%
Додаткова інформація
Модератор:

moderator, Outdriver 

0 користувачів і 24 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 497