Я вже тут дозріваю до першого в житті автомобіля.

Розраховую на кредит. Орієнтована сума до $28000.
На свій вік у майже 22 роки уявляю себе на машині гольф-класу.
Головне - комфорт. Тому прийшов до висновку все ж брати авто з автоматом. Це на 80% - обов'язковий параметр, незнаю що мене може переконати в протилежному.

Також роздумую про дизель (про нього чуть далі)...
Після довгих порівнянь мій вибір зупинився на слідуючих автівках:
1. VW Golf 1,9 TDI з автоматом DSG - це та машина, з якою усі інші мої варіанти хочуть конкурувати. Я не їздив ніколи з DSG, але про неї багато схвальних розмов щодо динамічних якостей (я не шумахер, але побоююся, що я ще цього не знаю
).. Плюс така коробка в парі з двигуном 1,9 TDI - напевно вершина мрій. Надекономно і комфортно!2. Mazda 3 1,6 на автоматі - дуже гарна машинка, як на мене. Не їздив за кермом, але як пасажир почуваю себе в ній досить комфортно. Їздив у Мазді 6 - все підходить. Усе в Мазді подобається: дизайн екстер- та інтер'єру. От тільки їхній автомат з двигуном 1,6 - боюся (поправте, якшо не так) може бути зовсім в'ялим... Мені розповідали, що я буду на ньому повзти, як слимак. До плюсів можна добавити ще її ціну, а до мінусів - розхід пального.
3.Honda Civic 4d - спортивний конкурент, який має двигун 1,8 і 140 кінських сил. Крім цього приваблює в Хонді її оригінальність та якась інакшість. Дуже подобається такий молодіжний інтер'єр, панель приборів... Можна з гордістю почитати про невисокий розхід палива при 1,8л/140к.с.. І лише трохи напрягає низький кліренс і найближчий дилер в сусідній області (Івано-Франківській).
4. Citroen C4 - також цікава альтернатива. Серед усіх вище перечислених, Сітроен - найсміливіший по дизайну і мені найбільше подобається. В ціну дуже добре вписується. І його сучасність у всьому трохи аж лякає. Бо сучасний дизайн - це добре, але коли в автомобілі уся "начинка" майже на електроніці - то якось трохи створюється відчуття ненадійності.
5. New Ford Focus - абсолютно новий автомобіль, який у нас з'явиться напевно за 2 місяці в салонах. Приваблює новизна моделі. Але зараз її можна хіба розглядати на картинках.
Ну, що думаєте?

да вы что, в самом деле...