Посоветуйте какие свечи купить для ВАЗ 2108 (двиг объем 1,3 карбюраторный, 86 год, эксплуатируется только на бензе) : производитель/модель. И то же самое по ВВ проводам.
Заранее благодарен за ответы)))

Всем доброго времени суток!
Посоветуйте какие свечи купить для ВАЗ 2108 (двиг объем 1,3 карбюраторный, 86 год, эксплуатируется только на бензе) : производитель/модель. И то же самое по ВВ проводам.

вот не соглашусь я по поводу дешовых свечей...
поставил я Трек свечи российские- через тысячу км- двигатель начал троить и расход бензина стал большой.-
поставил НЖК- сразу полегчало
машинк 1985 года:)
Всем доброго времени суток!
Ого, ще більший раритет, ніж в мене. Моя з 88-го
По-перше, щоб було зрозуміло, я в машину дешевих запчастин не ставлю, тому що люблю якість. Амортизатори вже давно тільки більштейн, масло Аддінол і т.д. Тому що не хочу стояти на трасі з піднятим капотом, чи танцювати зранку навколо машини з бубном, бо -20 і вона не заводиться.
Але зі свічками ситуація інша. Ставивши на машину різні дорогі свіки, зрозумів, що як мінімум нічого кращого я не отримую, а як максимум - отримую купу гімору (як у випадку з НЖК, які померли від нашого бензину дуже швидко). Почав ставити А17ДВРМ, і о чудо - двигун добре, рівно працює, заводиться з пів чиха в будь-яку погоду, включаючи 20-градусні морози, і вони довговічні, тобто 20-30 ткм відходжують прекрасно.
Єдине - вони продаються для інжекторного двигуна, тому зазор там стоїть 1 мм, а для нас потрібно 0,7...0,8. Але при наявності щупа перегнути - справа секундна.

, но не судите строго: только начинаю познавать сей конструктор 2108
И еще вопрос по поводу ВВ проводов: я так понимаю они одинаковые для всех "восьмерок" независимо от двигателя(обьем, год выпуска, карб/инжектор)? или я ошибаюсь? Сам понимаю, что вопрос мой ламерский, но не судите строго: только начинаю познавать сей конструктор 2108
![]()
![]()
![]()
А чому ставите не А17ДВ-10? Чи вони від А17ДВРМ не тільки зазором відрізняються(на А17ДВ-10 він такий, як нам потрібно )? Чи А17ДВ-10 вже не випускають? А то я заглянув - у мене в машині А17ДВ-10 зараз стоять. Правда, вироблені ще в СРСР)) дійсно раритет
І приєднаюсь до запитання AntonZZZ : який виробник свічок, що Ви використовуєте?
А чому ставите не А17ДВ-10? Чи вони від А17ДВРМ не тільки зазором відрізняються(на А17ДВ-10 він такий, як нам потрібно )? Чи А17ДВ-10 вже не випускають? А то я заглянув - у мене в машині А17ДВ-10 зараз стоять. Правда, вироблені ще в СРСР)) дійсно раритет
І приєднаюсь до запитання AntonZZZ : який виробник свічок, що Ви використовуєте?
Тільки зараз побачив допис.
ДВ-10 ставив, якість була паршива. Тому за порадою когось із знайомих мотористів почав ставити ДВРМ, і таки дійсно зі свічками останні років... багато, проблем не маю.
В назві Р означає резистор, для подавлення радіопоміх, з ними резистора в трамблері може вже не бути, а М - обміднені. Напевно, це щось дає.
Чийого виробництва - як буду в тому магазині, що завжди купую запчастини, гляну. Просто упаковку як правило викидаю одразу.
ВВ кабелі теж стоять якісь не казна-які дорогі, як не забуду, то відкрию капот завтра, подивлюсь. Якщо ще актуально.