autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

как оформить машину на другого человека?

vladimir27 | подмастерье *
11 июля 2012 в 06:24
ситуация такая:
1.нужно купить машину (по украине не в городе суть)
2.перегнать ее в другой город
3.поставить на учет на другого человека который не будет со мной присутствовать при покупке

как правильно сделать ведь в справке-счет надо будет указать мои данные так как я буду покупать? знающие продцедуру подскажите пожалуйста
Марксим | Достоевский **
Re: как оформить машину на другого человека?
[Re: vladimir27] 11 июля 2012 в 07:02
Пусть прод на красные номера продавец пишет доверку с правом продажи.
Змінено Марксим (07:27 11/07/2012)
Alex_I | Достоевский ****
[Re: vladimir27] 11 июля 2012 в 07:47
vladimir27 11.07.2012 06:24 пишет:

ситуация такая:
1.нужно купить машину (по украине не в городе суть)
2.перегнать ее в другой город
3.поставить на учет на другого человека который не будет со мной присутствовать при покупке

как правильно сделать ведь в справке-счет надо будет указать мои данные так как я буду покупать? знающие продцедуру подскажите пожалуйста

Эту тему читали ? Снятие с учета / Сделка / Постановка на учет
Morg@na | старый писатель ***
[Re: vladimir27] 12 июля 2012 в 19:10
В ответ на:

это два несовместимых пожелания. Ставится на учет на того, чьи данные в справке-счет. Берите с собой копию паспорта и кода того, на кого будете ставить и выписывайте справку-счет на него. Перегоняете машину в нужный город и ставите на него на учет (владелец должен прийти в МРЭО расписаться). Если он не может прийти в МРЭО, берете у него доверенность на регистрацию авто в МРЭО и копию паспорта и кода.
[Re: Morg@na] 12 июля 2012 в 19:15
Morg@na 12.07.2012 19:10 пишет:

В ответ на:

это два несовместимых пожелания. Ставится на учет на того, чьи данные в справке-счет. Берите с собой копию паспорта и кода того, на кого будете ставить и выписывайте справку-счет на него. Перегоняете машину в нужный город и ставите на него на учет (владелец должен прийти в МРЭО расписаться). Если он не может прийти в МРЭО, берете у него доверенность на регистрацию авто в МРЭО и копию паспорта и кода.

а мне ее можно будет перегнать если даже справка счет не на меня?
Mask | старый писатель **
[Re: vladimir27] 12 июля 2012 в 20:14
Отримати довіреність від людини (покупця) на право купівлі автомобіля і постановку на облік
Змінено Mask (20:17 12/07/2012)
Mask | старый писатель **
[Re: Mask] 12 июля 2012 в 20:15
ЗРАЗОК ДОВІРЕНОСТІ
НА КУПІВЛЮ ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ

Д О В І Р Е Н І С Т Ь

Місто Київ, п’ятого листопада дві тисячі одинадцятого року.
Я, Мартиненко Валентина Василівна, проживаю в м. Бориспіль Київської області, вул. Київська, буд. 15, реєстраційний номер облікової картки платника податків 6666666666, діючи добровільно і перебуваючи при здоровому розумі та ясній пам’яті, розуміючи значення своїх дій, ознайомлена з вимогами чинного законодавства щодо недійсності правочинів, уповноважую
Костюка Миколу Олександровича, який проживає в м. Києві,
вул. Березняківська, буд. 10, кв. 5,
бути моїм представником в усіх установах, підприємствах, організаціях будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, перед усіма фізичними та юридичними особами, в тому числі в органах нотаріату, органах Державної автомобільної інспекції тощо, з питань:
КУПІВЛІ НА МОЄ ІМ’Я АВТОМОБІЛЯ марки SUBARU за ціну та на умовах за його розсудом,
РЕЄСТРАЦІЇ (ПОСТАНОВЛЕННЯ НА ОБЛІК) ПРИДБАНОГО АВТОМОБІЛЯ в органах Державної автомобільної інспекції.
Для чого уповноваженому представнику надається право:
- підписувати та подавати від мого імені заяви, в тому числі заяву про належність майна на праві особистої приватної власності тощо;
- подавати та отримувати необхідні довідки та документи;
- підписати договір купівлі-продажу, довідку-рахунок, інші необхідні документи;
- проводити відповідні розрахунки, здійснювати платежі;
- керувати вищезазначеним автомобілем;
- отримати транзитний номер, реєстраційний номер, тимчасовий реєстраційний талон, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;
- а також виконувати всі необхідні дії, пов‘язані з виконанням цієї довіреності.
Нотаріусом роз’яснено зміст статей 237 – 241, 247-250 Цивільного кодексу України.
Довіреність видана без права передоручення, строком на три роки і дійсна до п’ятого листопада дві тисячі чотирнадцятого року.

Довіритель свідчить, що дана довіреність видається ним відповідно до його вільного волевиявлення, що відповідає його внутрішній волі, без будь – якого застосування фізичного чи психічного тиску і не носить характеру фіктивного або удаваного правочину.

ПІДПИС: ПІДПИС (Мартиненко В.В.)

ПОСВІДЧУВАЛЬНИЙ НАПИС НОТАРІУСА
vladimir.ua | СуперСтар **
[Re: vladimir27] 12 июля 2012 в 23:18
vladimir27 12.07.2012 19:15 пишет:

а мне ее можно будет перегнать если даже справка счет не на меня?

Можно.
[Re: vladimir.ua] 13 июля 2012 в 20:53
спасибо всем. помогли
Morg@na | старый писатель ***
[Re: vladimir27] 15 июля 2012 в 23:46
vladimir27 13.07.2012 20:53 пишет:

спасибо всем. помогли

Да, только если доверенность будет одна (на покупку и на постановку на учет), то ее заберут при выписке справки-счет. Тогда для постановки на учет потребуется опять доверенность выписывать.
Лучше договориться там, где справку-счет будете выписывать, чтоб сделали напрямую продажу на того человека без вашего участия. Чтоб две доверенности не делать.
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 318 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 9123