autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Банк щось чудить, хочеться розібратись.

Tourist | вільний стрілок ***
17 марта 2013 в 11:44
Моя дружина ФОП, недавно відкрила в Альфа-банку пластикову кредитку як приватна особа.
За два тижні купила щось з одягу в інет-магазинах за кордоном і закрила готівкою майже всю суму боргу по карті.
Вчора при спробі розрахуватись прийшла СМС-ка що карта заблокована.
Сьогодні оператор сказав що в понеділок карта буде розблокована, при спробі вияснити причини блокування він сказав що "інформаціція по кредиту була передана в податковий відділ", тому карта була тимчасово заблокована.
Більше нічого з оператора витягнути не вдалось, судячи по всьому - він просто некомпетентний.
Хочеться розібратись що то за податковий відділ, це підрозділ банку чи вони зливають інформацію в податкову інспекцію.
Якщо підрозділ банку - що вони далі роблять з тою інфою, якщо це податкова - якого х... взагалі, як же банківська таємниця?
Невже в нашій державі неможна купити шубу за кордоном щоб інфу про тебе не злили в податкову?
Я слабо вірю в те що операції по карті попали під фінмоніторинг, там просто не було що моніторити. Ще менша ймовірність того що є якесь судове рішення про надання податковій рухів по рахунках дружини, бізнес вона веде дрібний і податки платить справно. В Альфа-банку в неї немає р/р, взагалі вона їх клієнт менше місяця.
Ну і ще одне тупе питання - для чого блокувати карту, навіть тимчасово, якщо якісь дані кудась передаються?

Поясніть будьласка ситуацію, сильно хочеться розібратись.
Daugava | V.I.P ***
Re: Банк щось чудить, хочеться розібратись.
[Re: Tourist] 17 марта 2013 в 12:24
Взагалі, якщо вона вказала, що є ФОП-ом, то в податкову мали настукати і користуватися (на списання) вона могла б тільки після того як податкова відповіла, що зареєструвала цей рахунок. Допускаю, що вона не повідомила банк про своє ФОП-ство, і йому це стало відомо з якихось джерел пізніше, також можливо, що банк не стукав у таких випадках до податкової, а зараз тільки почав цей стук робити. Банки весь минулий рік тягнули з цією справою, НБУ давав не однозначні роз'яснення, але зараз однозначно мають стукати.

Стук до податкової йде виключно за фактом відкриття/закриття рахунку. Стосовно руху по рахунку - тільки за окремим запитом, через відкриття справи.
GAMER | энтузиаст ***
[Re: Tourist] 17 марта 2013 в 20:05
А які санкції може здійснити банк, якщо не вказати при відкритті приватного рахунку, що ти є ФОП?
путник | Супер писатель! **
[Re: GAMER] 17 марта 2013 в 21:15
Прямой пример- первое сообщение.
NoOne | Супер писатель! ***
[Re: GAMER] 17 марта 2013 в 21:18
Никаких.
Это бред. Счет персональный физического лица не подлежит регистрации в ГНА. И банку должно быть абсолютно все равно открываю карту физ.лица какой у вас источник дохода для это карты. Будь то ФОП или работа в какой либо компании.
Регистрации в ГНА подлежат счета 2600 открытые для ФОП.
Я надеюсь зачисления на карту личную в Альфа-Банке идут через счет 2600? Или на карту напрямую зачисляется прибыль ФОП?
Daugava | V.I.P ***
[Re: NoOne] 17 марта 2013 в 21:35
NoOne 17.03.2013 21:18 пишет:

Это бред. Счет персональный физического лица не подлежит регистрации в ГНА.

Ви працюєте в банку чи в податковій? Звідки така безапеляційність? Вірніше я згодний з тім, що це марення, але на жаль воно є дійсністю .

Юристи та методологія банку, в якому я працюю, більше року вимагали від НБУ однозначного тлумачення, треба чи не треба реєструвати "фізичні" рахунки ФОП-ів, нотаріусів і т.д. в податковій. До отримання його повідомлення до податкової не відправлялися. Те саме робили і інші банки. Тлумачення нарешті було отримане, але на жаль реєструвати таки рахунки треба .
autoservice | V.I.P ***
[Re: Daugava] 17 марта 2013 в 21:40
А откуда банк может знать, фоп или не фоп открывает частный счет?
NoOne | Супер писатель! ***
[Re: Daugava] 17 марта 2013 в 21:45
Номер телеграммы, плз. Разъяснение должно было идти по всем банкам. Я такого не видел.
Да, я связан с банками. И впервые слышу о требовании регистрации в ГНА открытых счетов физических лиц. ФОП не имеет права использовать этот счет для коммерческой деятельности, это да.
Но отправлять информацию о 2625 для регистрации в ГНА - бред. Отчетность по карточным счетам идет уже в файлах для НБУ. Как в таком случаем поступать со счетами которые были открыты на физлицо до того как он стал ФОП?
Потому методология явно что-то путает. И да - для нотариусов - там свои нюансы.
Daugava | V.I.P ***
[Re: autoservice] 17 марта 2013 в 22:33
autoservice 17.03.2013 21:40 пишет:

А откуда банк может знать, фоп или не фоп открывает частный счет?

Наприклад,
http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html

хоча мої методологи до цього поки що не додумалися. Вистачає, що клієнт сам про себе вказав в анкеті, або мав рахунки як юридична особа.
Fogol | Достоевский **
[Re: GAMER] 17 марта 2013 в 22:36
GAMER 17.03.2013 20:05 пишет:

А які санкції може здійснити банк, якщо не вказати при відкритті приватного рахунку, що ти є ФОП?

Вплоть до дела о мошенничестве при известной грамотности и изворотливости юристов банка. Официально это называется "надання недостовірних даних".
Daugava | V.I.P ***
[Re: NoOne] 17 марта 2013 в 22:54
Можливо я щось плутаю, бо займався цією справою під Новий Рік коли до біса всього іншого треба було робити.
Допускаю що весь цей жах стосується виключно нотаріусів та інших самозайнятих осіб.
nosatiy | V.I.P **
[Re: NoOne] 17 марта 2013 в 23:01
Мне в банке на прошлой неделе сказали, что открытие любого счета попадает в ГНИ и под финансовый мониторинг. Может я понял чего не так не исключаю.
Банзай | V.I.P *
[Re: nosatiy] 17 марта 2013 в 23:42
nosatiy 17.03.2013 23:01 пишет:

открытие любого счета попадает в ГНИ и под финансовый мониторинг.

А не задолбется ГНИ мониторить? На сколько я знаю, для того, что бы попасть под финмониторинг, по счету должны быть недецццкие движения средств.
nosatiy | V.I.P **
[Re: Банзай] 17 марта 2013 в 23:44
Не задолбется. Закидываешь больше 150 000 грн и ты там)))
Банзай | V.I.P *
[Re: nosatiy] 17 марта 2013 в 23:47
nosatiy 17.03.2013 23:44 пишет:

Не задолбется. Закидываешь больше 150 000 грн и ты там)))

Ты определись, или "открытие любого счета" или "закидываешь больше 150 000 грн".
nosatiy | V.I.P **
[Re: Банзай] 17 марта 2013 в 23:51
Окей. В конексте получается, что я чуть о другом общался в банке. Поэтому и получил ответ, который написал выше. А так если 1000 грн положить, то волноваться нечего.
Банзай | V.I.P *
[Re: nosatiy] 18 марта 2013 в 00:01
nosatiy 17.03.2013 23:51 пишет:

А так если 1000 грн положить, то волноваться нечего.

И 5000 нечего, и 10000, и даже 50000. А вот если через карту перекачать за месяц штук 150-200, то конечно попадешь под финмониторинг.
Daugava | V.I.P ***
[Re: Банзай] 18 марта 2013 в 00:07
Банзай 18.03.2013 00:01 пишет:

А вот если через карту перекачать за месяц штук 150-200, то конечно попадешь под финмониторинг.

Я не був би таким категоричнім .
Банзай | V.I.P *
[Re: Daugava] 18 марта 2013 в 00:10
Daugava 18.03.2013 00:07 пишет:

Банзай 18.03.2013 00:01 пишет:

А вот если через карту перекачать за месяц штук 150-200, то конечно попадешь под финмониторинг.

Я не був би таким категоричнім .

А ты рискни. О результатах нам расскажешь.
Daugava | V.I.P ***
[Re: Банзай] 18 марта 2013 в 00:16
Банзай 18.03.2013 00:10 пишет:

А ты рискни. О результатах нам расскажешь.

Вірний шлях потрапити під фін.моніторинг - це занести налом 150+ тик, а потім витрати їх однією транзакцією. Звичайно критеріїв значно більше, до того ж у кожного банку вони свої. Але банальні 150 тик на місяць мало кому цікаві.
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Додаткова інформація
Модератор:

Рубан, moderator 

0 користувачів і 500 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 9139