Моя дружина ФОП, недавно відкрила в Альфа-банку пластикову кредитку як приватна особа.
За два тижні купила щось з одягу в інет-магазинах за кордоном і закрила готівкою майже всю суму боргу по карті.
Вчора при спробі розрахуватись прийшла СМС-ка що карта заблокована.
Сьогодні оператор сказав що в понеділок карта буде розблокована, при спробі вияснити причини блокування він сказав що "інформаціція по кредиту була передана в податковий відділ", тому карта була тимчасово заблокована.
Більше нічого з оператора витягнути не вдалось, судячи по всьому - він просто некомпетентний.
Хочеться розібратись що то за податковий відділ, це підрозділ банку чи вони зливають інформацію в податкову інспекцію.
Якщо підрозділ банку - що вони далі роблять з тою інфою, якщо це податкова - якого х... взагалі, як же банківська таємниця?
Невже в нашій державі неможна купити шубу за кордоном щоб інфу про тебе не злили в податкову?
Я слабо вірю в те що операції по карті попали під фінмоніторинг, там просто не було що моніторити. Ще менша ймовірність того що є якесь судове рішення про надання податковій рухів по рахунках дружини, бізнес вона веде дрібний і податки платить справно. В Альфа-банку в неї немає р/р, взагалі вона їх клієнт менше місяця.
Ну і ще одне тупе питання - для чого блокувати карту, навіть тимчасово, якщо якісь дані кудась передаються?
Поясніть будьласка ситуацію, сильно хочеться розібратись.

.
Официально это называется "надання недостовірних даних".
не исключаю.
На сколько я знаю, для того, что бы попасть под финмониторинг, по счету должны быть недецццкие движения средств.
.