autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
catkoua | Достоевский **
бетон довго не сохне і не твердне. що робити?
15 октября 2013 в 10:49
25 серпня умільці на дачі залили фундамент для кухні-прибудови зі стяжкою (під відкритим небом все). заливали три дні бетономішалкою. пропорції суміші проконтролював пару раз - вроді мішали 1-3-5. на старті схоплював розчин ніби нормально - чепрез 24 години вже витримував вагу людини.
зразу після заливки почались затяжні дощі, бетон накрили плівкою але під плівку вода все одно трохи попадала. десь в середині вересня плівку зняли - бетон нігтем ковиряється легко. вже середина жовтня - а бетон далі нігтем ковиряється. тобто він мав набрати міцності повної за 30 днів а тут вже 50 днів а він ніякий.
і кому тепер йти чистити фейс?
продавцю цементу за неякісний цемент? здуру всю партію закупляв в придорожньому контейнері щоб далеко не їздити - так нема вже того контейнера.
умільцям за то шо неправильно мішали і не витримали пропорції і вкрали цемент? так знайди їх тепер де вони пашуть тепер.
погоді за холод і дощі на цілий вересень?
я в жовтні планував ставити стіни тепер ясно що до весни нічого не буде.
але що робити з фудаментом? забити і до весни він набере міцності? чи мороз його поруйнує бо води в ньому багато? тоді утепляти грунтувати плівкою накривати? сушити чимось? зараз вже знову дощі підуть...
короче я в розгубленості - пішла тонна цементу і куча арматури а таке враження що халява получилась. найбільше переживаю за стяжку бо вона частково над погребом щоб не просіла і не потріскала.
Змінено catkoua (10:50 15/10/2013)
deleted | Анонім
Re: бетон довго не сохне і не твердне. що робити?
[Re: catkoua] 15 октября 2013 в 11:03
імхо чекати до весни, а там дивитись.
andrey_melnyk | старожил **
[Re: catkoua] 15 октября 2013 в 11:16
ну ти ж в будь-якому випадку будеш до весни чекати. То хай стоїть.. може, трапиться диво і бетон стане людським)
з власного досвіду - бетон через 24 години вже такий, що його зубами не вгризеш. ходити по ньому можна без проблем. Але я використовувув цемент 500-тий і пропорція з піском була 1:2..
Фундамент - основа всьго. Я б на твоєму місці робив новий.
ПС Скільки кубів? фундамент + стяжка?
creative | Достоевский ***
[Re: catkoua] 15 октября 2013 в 11:44
В ответ на:

закупляв в придорожньому контейнері щоб далеко не їздити - так нема вже того контейнера.

Такое впечатление, что не себе дом строил, а хз кому. Фундамент - основа.

Бизнес с цементом: закупаем цемент в Николаеве, марка 400. Закупаем золу, отработку, перетертые бетонные отходы, мешаем в пропорции 1 часть цемента на 3 части мусора.

Вот профит 90% всех придорожных продавцов цемента.

Это Вам как-бы рассказывает тот, чья фирма делала около десятка раз сравнительные анализы эталонного цемента и того что вы покупаете на дороге.
vo-one | смотрящий *
[Re: creative] 15 октября 2013 в 11:49
creative 15.10.2013 11:44 пишет:

В ответ на:

Бизнес с цементом: закупаем цемент в Николаеве, марка 400. Закупаем золу, отработку, перетертые бетонные отходы, мешаем в пропорции 1 часть цемента на 3 части мусора.

Вот профит 90% всех придорожных продавцов цемента.

Согласен! Переделывать фундамент. Он уже дано должен был застыть. Плевать на те дожди...
catkoua | Достоевский **
[Re: andrey_melnyk] 15 октября 2013 в 11:52
andrey_melnyk 15.10.2013 11:16 пишет:

ну ти ж в будь-якому випадку будеш до весни чекати. То хай стоїть.. може, трапиться диво і бетон стане людським)
з власного досвіду - бетон через 24 години вже такий, що його зубами не вгризеш. ходити по ньому можна без проблем. Але я використовувув цемент 500-тий і пропорція з піском була 1:2..
Фундамент - основа всьго. Я б на твоєму місці робив новий.
ПС Скільки кубів? фундамент + стяжка?

ну це не перші мої бетонні роботи - і сам заливав по дрібницях і люди мені заливали більші обєми. але такого я ще не бачив. під час робіт через 24 години я спробував як він твердне вроді все було ок як для даних пропорцій. щоб він через 24 год став як камінь мені такого не треба було бо це ж фундамент і йому треба час щоб влягтись і не потріскати. але ногою наступаєш і сліду не лишалось практично.
робити новий фундаммент це що цей виковирювати разом з кучою арматури? та навряд чи це ж не будинок а прибудова, там буде дві стіни з піноблоку і легкий дах. якщо переробляти то прибудова золота стане.
тут зараз головне питання як його правильно законсервувати на зиму. ну накрити то ясно. можна і грунтовкою глибокого проникнення пройтись. але якщо бетону не буде куди випаровувати вологу - це йому на добре піде чи ні. тобто бетон не твердне тому що забагато води під час дощів набрав і не сохне? чи вода пофіг а проблема в низькій температурі і неякісному цементі - тобто герметизація йому не вплине а треба час?
ясно що якщо до весни не застигне то прийдеться зрубувати але надія є.
Змінено catkoua (11:54 15/10/2013)
deleted | Анонім
[Re: catkoua] 15 октября 2013 в 12:40
нічого ти припарками не зробиш. Залиш як є, навесні глянеш, та побудуєш легке.

Нічого страшного не буде, якщо один поверх і кладка в пів цеглини.
andrey_melnyk | старожил **
[Re: catkoua] 15 октября 2013 в 12:51
по дискавері колись бачив передачу. про бетон (якась дамба величезна). так там вумний дядько казав, що вода - це добре. вона потрібна для хімреакції. і в подальшому під впливом води бетон стає лише міцнішим.
маю на дачі кілька "споруд" бетонних (під відкритим небом). бетон як бетон. нічого йому від води і морозу немає.
Mr.Di | V.I.P ***
[Re: andrey_melnyk] 15 октября 2013 в 12:55
andrey_melnyk 15.10.2013 12:51 пишет:

по дискавері колись бачив передачу. про бетон (якась дамба величезна). так там вумний дядько казав, що вода - це добре. вона потрібна для хімреакції. і в подальшому під впливом води бетон стає лише міцнішим.
маю на дачі кілька "споруд" бетонних (під відкритим небом). бетон як бетон. нічого йому від води і морозу немає.

это если в бетоне есть цемент для химической реакции в нужной пропорции
Spero meliora | подсевший на форум ***
[Re: catkoua] 15 октября 2013 в 13:27
catkoua 15.10.2013 10:49 пишет:

зразу після заливки почались затяжні дощі, бетон накрили плівкою але під плівку вода все одно трохи попадала.

Я наоборот,всегда накрываю пленкой и регулярно заливаю водой под пленку.С неделю,так точно.В гараже пол залил и не получилось поливать-такая же проблема как и у тебя,тоже сверху сыпется.Хотя перед этим фундамент делал,из тех же материалов-зубами не вгрызешь.Намертво.Тоже были дожди и поливал впридачу.Зря ты пленкой накрыл,надо было тканью или бумагой.Чтобы смачивался.Бетон влагу любит,и дождей не боится.Наоборот-полезно.
Jonny | Достоевский *
[Re: creative] 15 октября 2013 в 13:42
creative 15.10.2013 11:44 пишет:

+1 В епицентре мужик так выражался про их акционный цемент по 16 ЕМНИП гривен за мешок, что я аж заслушался и пару выражений запомнил . Хотя мужику 100+ квадратов плитки перекладывать и стяжку перезаливать, можно только посочуствовать.
Xit | СуперСтар ***
[Re: catkoua] 15 октября 2013 в 13:44
Мои равшаны сразу сказали - заказывай на фунддамент миксер заводской. мы вручную не сделаем такой же по качеству бетон. И действительно сравнивал их бетон и заводской - небо и земля. У меня там правда объем был 24 куба - 4 миксера пришлось залить.
Вот в следующем году думаю отмостку, беседку и дорожки делать. Тоже, наверное, миксер закажу, а они пусть развозят бетон по участку.
AZC_ | Достоевский ****
[Re: catkoua] 15 октября 2013 в 13:51
Так фундамент, или стяжка, или перекрытие над погребом? Можно схему хотяп условную? Опалубка снята? В каком месте мягкое - сверху, снизу, сбоку? На какую глубину?
catkoua | Достоевский **
[Re: AZC_] 15 октября 2013 в 15:23
AZC_ 15.10.2013 13:51 пишет:

Так фундамент, или стяжка, или перекрытие над погребом? Можно схему хотяп условную? Опалубка снята? В каком месте мягкое - сверху, снизу, сбоку? На какую глубину?

там комбіновано.
в дачі є внутрішній кут 3х5 з північної сторони. половина зайнята була майбутнім погребом 2х2 і яма повністю забетонована вже давно зсередини але зверху відкрита. друга половина зайнята тротуарною плиткою. і це примикає до кухні. плитку зняли викопали траншею Г щоб повністю замкнути внутрішній кут (неглибоку до 1м бо сильно нагружати не планував). поклалась в траншею арматура і зверху по всій площі подвійна арматурна сітка. ну і все це залилось бетоном десь на 20-40 см над рівнем землі. в результаті по контуру фундамент під стіни, над ямою перекриття, там де ями не було стяжка по землі.
самі розумієте що ламати і переробляти це нереально.
планувалось що получиться готова підлога під плитку і це буде продовження кухні через пізніше вирізану арку в стару кухню.
опалубку зняв тижнів три тому вроді фрому тримає і на голову не падає але кути кололись легко. і зараз коляться. сире і мягке всюди і збоку і зверху. ну як мягке - нігтем ямку виковиряти запросто десь як штукатурка невисохша. зверху ходиться без проблем але якщо черевиком потерти сліди лишаються.
я вже зрозумів що з цементом лоханувся конкретно. питання чи це клініка чи можна вижити.
maksym | V.I.P **
[Re: Spero meliora] 15 октября 2013 в 15:25
В ответ на:

Бетон влагу любит,и дождей не боится.Наоборот-полезно.

свежезалитый боится проточной воды. цемент вымывается. Длжно быть влажно, но без потоков
1ksa | старожил *
[Re: catkoua] 15 октября 2013 в 15:35
лишай до весни, але зараз відкрий - хай сохне.
AZC_ | Достоевский ****
[Re: catkoua] 15 октября 2013 в 15:57
catkoua 15.10.2013 15:23 пишет:

опалубку зняв тижнів три тому вроді фрому тримає і на голову не падає але кути кололись легко. і зараз коляться. сире і мягке всюди і збоку і зверху. ну як мягке - нігтем ямку виковиряти запросто десь як штукатурка невисохша.

Поверхностный слой может быть непрочным из-за неправильных условий набора прочности. Грубо говоря, пересох. Если это так, то в более глубоких слоях бетон должен быть заметно прочней. Чтобы проверить, можно сколоть молотком/киркой угол побольше/поглубже. Или забуриться перфоратором на несколько сантиметров или на всю глубину перекрытия.

Если такая картина по всей глубине, то действительно, имел место какой-то косяк по составу бетона.

В любом случае, если оно само по себе не разваливается, то катастрофы не вижу. Сам фундамент защитить от воды (гидроизоляция и дренаж), и спокойно строить. Перекрытие над погребом (какая толщина плиты?) обследовать, при необходимости усилить снизу металлическими балками. В самом крайнем случае, саму крышку погреба можно развалить по контуру, арматуру использовать вторично, плохой бетон использовать как засыпку дренажной канавы, а перекрытие залить по новой.

Если оно действительно разваливается само по себе, нужно искать варианты. Например, м.б. металлическая обойма в верхней части по контуру, подлить усиление, и т.д.

В общем случае, можно спокойно строить стены даже если под ними - чистый песок. Главное, чтоб он не расползался в стороны.
AZC_ | Достоевский ****
[Re: catkoua] 15 октября 2013 в 16:16
catkoua 15.10.2013 11:52 пишет:

тут зараз головне питання як його правильно законсервувати на зиму

Нужно защитить от воды. Чтобы не было дополнительных разрушений за циклах замораживание/оттаивание. Остальное пофиг.

Сам фундамент лили прямо в траншею, без опалубки? Если да, то трудней будет сделать отвод воды и гидроизоляцию. В идеале наружная стенка на всю глубину должна быть гидроизолирована, траншея засыпана дренирующим грунтом (щебень, песок). Хотя бы небольшую дренажную канавку с щебнем по контуру, чтоб вода не подливалась к этому плохому бетону. Иначе будет сильно портить при замораживании.
catkoua | Достоевский **
[Re: AZC_] 15 октября 2013 в 18:07
AZC_ 15.10.2013 15:57 пишет:

В общем случае, можно спокойно строить стены даже если под ними - чистый песок. Главное, чтоб он не расползался в стороны.

ооооо!!! серйозно?
це як бальзам на душу мені.

фундамент спеціально не гідроізольований але знизу і побоках траншея викладена пінопластом і вже туди заливався бетон. тобто фактично це як гідроізоляція. ще буде відмостка доріжка з тротуарної плитки на метр.
на стелю погреба дивився вроді за три тижні після зйому опалубки не просіла там є маркери. товщина перекриття сантиметрів 30. але й нагрузки поки не було хз.
бетон фіговий на всю глибину спецом диру проковиряв... верхній шар найгірший бо вода стояла вимила цемент але всередині поганий теж. пальцями цвях вкручується легко.
знайду продавця цементу зачморю. в принципі я їх контейнери бачив ще в двох місцях. робітники навряд що начудили розхід піску щебню приблизно відповідає цементу. інше питання що для цеї бодяги напевне 1х1 мішати треба було...

короче я так розумію максимально гідроізолювати а коли зіпсується погода то й герметизувати і хай стоїть. а весною акуратно будуватись.
Змінено catkoua (18:08 15/10/2013)
AZC_ | Достоевский ****
[Re: catkoua] 15 октября 2013 в 18:31
catkoua 15.10.2013 18:07 пишет:

товщина перекриття сантиметрів 30

30???
Там бетона столько не было!
Еще раз: какая получилась толщина плиты над погребом?
Желательно описать, как там расположена арматура и пр.
Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості

бетон довго не сохне і не твердне. що робити?

Додаткова інформація
Модератор:

moderator, Outdriver 

1 користувачів і 460 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 9475