Почитав що мав сил із вже існуючих тем і не знайшов обговорення авто в ціновій категорії до 22К USD.
Ситуація наступна:
1) Катаюсь на Megane 2 hatch. Старенький 2003 року. Пора міняти.
2) Зявилась друга дитина. Відповідно на задньому ряді 2 автокрісла і дружина поміж ними вже не влізається (вона худенька:)). Пересіла на переднє місце, коли малий кіпішує доводиться не дуже зручно успокоювати в розвернутому положенні. Але я так дивлюсь авто з широкими задніми диванами не буває, а старшу садити на переднє місце не дозволяє батьківське почуття. Плюс дитяча коляска і немає куди втиснути не великий велосипед для старшої дитини (3,5 роки). Коляска буде не так довго, але 1,5 роки ще точно.
3) По грошам матиму 10-12К USD. Решта кредит на 2-3 роки (шоб поменша % ставка була).
Треба апгрейднутись на шось вмістиміше і новіше.
Розглядав нові авто. Коли взнав, що до ціни треба додати +30К грн (КАСКО + реєстрація), то перейшов на розгляд Б/У. Laguna 3 2011 універсал року сподобалась. Можуть пригнати за 18К USD. Подумав, що задорого купувати Б/У за такі гроші. Полюбому щось вилізе і доведеться вкладатись в ремонти. Вирішив таки що +30К грн за гарантію на авто на кілька років нормальна ціна. Окрім того, потім дорожче можна буде продати.
Чекати на зміну ситуації у країні в сторону подешевшання авто, думаю, не варто. Поправте, якщо я помиляюсь і є резон поїздити ще на старій.
Зараз розглядаю щось в межах 230К - 260К грн.
Мінівени - не подобаються в силу того що переважно авто користуюсь я сам, а із сімєю це 2-4 поїздок в місяць із повним загруженим багажником. Можливо після заміни авто буде більше дальніх поїздок

Chevrolete Orlando - ціна 280К грн підходить, але не подобається розмірами і виглядом, хоч і 7 місна.
Chevrolete Cruze універсал - ціна десь теж 280К грн. Ще не щупав, але теж не дуже хочу. Так як це Chevrolete. А я не люблю Aveo. А це з тої ж опери. Збарка ніби корея.
Hyundai усі не подобаються.
Kia Ceed SW - сподобався, щупав, кредит підходить. Знайомі кажуть "ну то ж кореєць, потім не продаш". Таке і про французів чув коли брав Megana, але 4,5 роки відкатав хоч і з витратами на ремонтами. Але кореєці (Словацької збірки), то ще таки не французи. Не знаю чи вони вартують 258К грн з ручною коробкою за середню комплектацію 1,6 бензин.
Skoda Rapid - подобається на 80%. Верх бере те, що він дешевший, але кредит на нього по % дорожчий. Тому витрати практично ті ж. Ну а плюс в його сторону, що це Skoda яких у нас на кожному кроці (шо ланосів), тому можливо з продажем потім буде простіше і можливо це свідчить про довіру до якості Skoda. Українська збірка (не знаю на скільки то погано). Правда опцій там менше і з вигляду трохи скучноватий.
Skoda Octavia - подобається на 95%, але по ціні не тягну.
Більше універсалів і ліфтбеків в ту цінову категорію не пригадую.
Якщо немає інших ідей, то Kia Ceed SW чи Skoda Rapid? І чому?
Буду дуже вдячний за переконливі поради, бо діло йде до продажу свого авто і боюсь зробити хибний вибір.