autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
vladyslav-r2 | опытный писатель **
Поводир/The Guide
15 ноября 2014 в 21:36
Есть кто смотрел?
Как фильм?
Re: Поводир/The Guide
[Re: vladyslav-r2] 16 ноября 2014 в 08:58
Никто не смотрел?

Трейлер хороший...

http://youtu.be/WkXHrG3X8w0
Саня2 | Достоевский **
[Re: vladyslav-r2] 17 ноября 2014 в 12:05
Смотрел.
Фильм хороший, посмотреть стоит обязательно!!!
П.С. Рекламщики перестарались, как всегда... Особенно где то прочитал что на предпрокатном показе в Одессе (!) люди хлопали 15 минут после титров. У нас этого не произошло, хоть и было ползала.
Drunkard | **
[Re: vladyslav-r2] 17 ноября 2014 в 15:26
Мне не понравился. Лубочно, натянуто, прямолинейно, и вообще слижком уж атомная драма.
Не настолько шо я жалею о потраченом времени и стану отговаривать кого-либо это смотреть (наоборот, идите получите собственное впечатление), но все же. Режиссеру кто-то забыл сказать, что антисоветчина уже лет двадцать как не запрещена, и потому уже стока же лет не может быть основной составляющей фильма.
Змінено Drunkard (15:26 17/11/2014)
Саня2 | Достоевский **
[Re: Drunkard] 17 ноября 2014 в 15:47
На счет антисоветщины как основы фильма - не согласен! Там и голодомор то показан поверхностно, без гор трупов.
К режиссуре есть вопросы. Немного сумбурна подача, надо додумывать много самостоятельно если знаешь немного историю. Но отлично передана атмосфера, предметы быта того времени, хорошая игра актеров и т.п.. И главное - українська мова.
Вообщем полный антигламур.
Змінено Саня2 (15:48 17/11/2014)
Drunkard | **
[Re: Саня2] 17 ноября 2014 в 16:27
Саня2 17.11.2014 15:47 пишет:

И главное - українська мова.

Ну да, ну да, как раз русскоязычность как характернейший параметр прямолинейно-мерзкого главного злодея, ага.
Ole-Ole | опытный писатель **
[Re: Drunkard] 17 ноября 2014 в 17:41
Drunkard 17.11.2014 16:27 пишет:

Ну да, ну да, как раз русскоязычность как характернейший параметр прямолинейно-мерзкого главного злодея, ага.

Ну взагалі "главный злодей" був таки двомовним - так что насчет характернейших параметров - мимо.
А так, конечно поклеп - всем же известно, что русскоязычные в своем большинстве сотрудники ГПУ в 30-х как один были образцом чести и добродетели...
И вопрос вдогонку - а что есть антисоветчина и чем она отличается от правдивого взгляда на события тех лет?
OxiD | V.I.P ***
[Re: vladyslav-r2] 17 ноября 2014 в 19:49
vladyslav-r2 15.11.2014 21:36 пишет:

Есть кто смотрел?
Как фильм?

стОит посмотреть.
снято красиво. очень оператор - гений.для широкого экрана Украина давно не делала такое красивое кино.
история печальная.
к сценарию небольшие вопросы есть
Drunkard | **
[Re: Ole-Ole] 17 ноября 2014 в 20:22
Ole-Ole 17.11.2014 17:41 пишет:

Drunkard 17.11.2014 16:27 пишет:

Ну взагалі "главный злодей" був таки двомовним - так что насчет характернейших параметров - мимо.

Даже трехмовным, что не отменяет того факта, что тупо и банально все, кто в фильме произнес хоть одно русское слово - злодеи, и наоборот, каждый злодей обязательно хоть раз поговорил в этом кине по-русски. Полная взаимная ассоциация. Плюс злодеи все - предельно злодейские, ничо человеческого, и все такое, а не злодеи - строго наоборот. Прямолинейно - до тошноты. Не знаю заметили ли вы, но реальность - она завсегда сильно не такая бинарная.

Ole-Ole 17.11.2014 17:41 пишет:

И вопрос вдогонку - а что есть антисоветчина и чем она отличается от правдивого взгляда на события тех лет?

Да просто я вижу антисоветчину как банально главное в этом кино, все остальное в нем сильно не такое качественное.
Змінено Drunkard (20:23 17/11/2014)
Ravl | Будівельник ****
[Re: vladyslav-r2] 18 ноября 2014 в 16:28
Філь чудовий, зйомки, гра, відсутність шароварщини і дешевих спецефектів. Так сценарій простий і прямий, так в центрі антирадянщина, але вона мусить там бути з огляду на те, що тоді витворяла радянська влада.

Вважаю що цей фільм - перший нормальний фільм українського виробництва у пострадянську епоху.
Ravl | Будівельник ****
[Re: vladyslav-r2] 20 ноября 2014 в 14:14
в тему
[Re: Ravl] 21 ноября 2014 в 10:51
посмотрел фильм.
как минимум каждый украинец должен его посмотреть.
заставляет задуматься о том, насколько важна борьба за свою страну и свободу, если бы тогда, перед голодомор украинцы повстали против большевиков, неизвестно, чем бы все закончилось...
а так, только сейчас боремся против "этого".....
Yea | don't play for respect **
[Re: vladyslav-r2] 23 ноября 2014 в 01:38
Подивилась фільм.
Очікувано красивий (я й не сумнівалась, бо повторений тандем Санін+Михальчук , як у фільмі "Мамай").
Трохи голівудський у поворотах сюжету, місцями картинний. З іншого боку, ось я думаю, взявся би хто екранізувати в художній фільм історію Майдану, війни... теж ніхто б не повірив у реальність багатьох сюжетів...
Стосовно антисоветчини, російськомовних лиходіїв... Не бачу ніякого перебільшення. Тим більше головний антигерой - таки українець, але зрадник. Дійсно в Україні взагалі й у Харкові як столиці зокрема був розквіт української культури. Вдосконалювали правопис і словники, ставили авангардні п'єси (Курбас), писали поезію і прозу (Зеров, Хвильовий). І дійсно його методично знищували російськомовні послідовники Сталіна. Так само як і українці-керівники на місцях в багатьох випадках чинили опір продрозкладці, через це й були піддані репресіям. Зараз безліч статей із архівними даними про конкретно антиукраїнський характер подій і причини Голодомору, через це його і визнають як геноцид.
А, про Гарета Джонса якраз тільки сьогодні прочитала, дійсно він був один з небагатьох, хто повідомляв на Заході про голод, і йому не повірили, вірили таким, як Дюранті.

Сподобалися прийоми а-ля камео. Впізнала Жадана у ролі поета та Тараса Компаніченко у ролі одного з кобзарів.
Раджу сходити всім. 14+ навіть замало, багато кривавих сцен, я б ставила 16+.
Fencer | иной **
[Re: Yea] 23 ноября 2014 в 22:24
В ответ на:

І дійсно його методично знищували російськомовні послідовники Сталіна

Да-да,в частности Андрей Хвиля. Именно, "кто-то русский" все зло творил,а украинцы - никогда...
Как писал Довлатов
Мы без конца ругаем товарища Сталина, и, разумеется, за дело. И все же я хочу спросить — кто написал четыре миллиона доносов?

ЗЫ Так, Юрій Смолич писав: «Кобза заховує в собі повну небезпеку, бо надто міцно зв’язана з націоналістичними елементами української культури, з романтикою козацькою й Січі Запорозької. Це минуле кобзарі намагалися неодмінно воскресити. На кобзу тисне середньовічний хлам жупана й шароварів». Микола Хвильовий закликав покласти край «закобзаренню України», «вибивати колом закобзарену психіку народу». Та всіх перевершив, либонь, Микола Бажан своєю поемою «Сліпці», в якій називає кобзарів «скигліями», «смердючими недоносками», а основу їхнього репертуару – наш тисячолітній героїчний епос – «сторотими проклятими піснями».
Yea | don't play for respect **
[Re: Fencer] 23 ноября 2014 в 22:45
Іноді мені здається, камрад Фенсер, що ви читаєте тільки те, що вам вигідно.
Я, здається, написала, що "головний антигерой - таки українець, зрадник".
Це не відміняє того, що Російська імперія, СРСР, а тепер Росія послідовно намагались і намагаються знищити Україну як державу, націю, культуру. Руками в т.ч. всіх, хто до того приставав.
І це не відміняє того, що так само знищуються/асимілюються народи всередині самої Росії. Випадок з Україною просто масштабніший в рази і важливіший для тих, хто вважає себе українцем, чи-то за етнічним походженням, чи-то за громадянством.
Змінено Yea (23:33 23/11/2014)
Jaroslav | Достоевский *
[Re: vladyslav-r2] 23 ноября 2014 в 23:21
Отличный фильм!
Віталій | Супер писатель! **
[Re: Jaroslav] 27 ноября 2014 в 00:00
після титр, дружбан з серйозною мордою лиця сказав:
-пішли, будемо думати...
чомусь довго ржалось
базилио | СуперСтар **
[Re: vladyslav-r2] 28 ноября 2014 в 21:29
фільм чудовий. Особливо сподобалось, що не було бутафорного шароварництва та плачу про нелегку долю Українського народу.
Fencer | иной **
[Re: OxiD] 29 ноября 2014 в 21:23
В ответ на:

стОит посмотреть.
снято красиво. очень оператор - гений.для широкого экрана Украина давно не делала такое красивое кино.
история печальная.
к сценарию небольшие вопросы есть

+1
Я думаю, что это первый настолько красиво снятый фильм
Fencer | иной **
[Re: vladyslav-r2] 29 ноября 2014 в 21:24
В ответ на:

украинцы повстали против большевиков,

Сложно восстать против самих себя.
Впрочем,это в политичку
Додаткова інформація
Модератор:

BorisB, moderator 

0 користувачів і 59 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 9266