autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Аварія з п"яним водієм. Коли він має право забрати авто?

ambaluk | member *
18 марта 2015 в 13:00
Отже в мене заїхав п"яний (точніше "мертвий" майже) воділа. Менти все написали права і доки в нього забрали, авто на штраф майданчик. Домовлятись я не хотів з ними. Страхову визвали, вже і заяву їздив писав і оцінщик дивився.
Наскільки мені пояснив мент, мені страхова виплатить все, а потмі буде з нього собі збивати гроші. (якийсь регресивний позов). Але мені виплатять аж після рішення суду.
Було це все 22 лютого. Сьогодні звонив в суд, ще справу не передали з ДАІ бо то районне а ДТП було місті.
Але от мене настрожує інше, я проїжав повз штрафмайданчик, і того авто вже нема там, хоча того тижня було. Тобто простояло близько 3 тижнів. Чи могли йому віддати авто до суду? Бо переживаю, чи щось не "мутять" хлопці?
Drunkard | **
Re: Аварія з п"яним водієм. Коли він має право забрати авто?
[Re: ambaluk] 18 марта 2015 в 13:34
Имхо, если нету уголовки (то-бишь серьезных травм и пострадавших), забрать может как тока протрезвеет. Зачем оно надо, то авто на штрафплощадке?
ambaluk | member *
[Re: Drunkard] 18 марта 2015 в 14:11
Drunkard 18.03.2015 13:34 пишет:

Имхо, если нету уголовки (то-бишь серьезных травм и пострадавших), забрать может как тока протрезвеет. Зачем оно надо, то авто на штрафплощадке?

Ясно, я думав будуть тримати поки з суду типу "дозвіл" не прийде. То виходить і так довго стояла 21 день*145= 3045 грн. Бо там той бухий мента "шарпав" за куртку, то може мент постарався щоб так довго постояло.
А мені виходить рішення суду чекати, і знову до страхової треба?
Змінено ambaluk (14:12 18/03/2015)
Alex_I | Достоевский ****
[Re: ambaluk] 18 марта 2015 в 15:32
ambaluk 18.03.2015 14:11 пишет:

Drunkard 18.03.2015 13:34 пишет:

Ясно, я думав будуть тримати поки з суду типу "дозвіл" не прийде. То виходить і так довго стояла 21 день*145= 3045 грн. Бо там той бухий мента "шарпав" за куртку, то може мент постарався щоб так довго постояло.

Если данное авто не проходит по уголовному делу как вещественное доказательство, то вообще не имели права даже прикасаться к нему - это частная собственность со всеми вытекающими.
ambaluk | member *
[Re: Alex_I] 18 марта 2015 в 15:45
Alex_I 18.03.2015 15:32 пишет:

Если данное авто не проходит по уголовному делу как вещественное доказательство, то вообще не имели права даже прикасаться к нему - это частная собственность со всеми вытекающими.

Знач розвели хлопців, тай добре зробили, нема чого п"яними кататись, не дай Боже, дитина, людина. Так їм і треба, а зараз ще страхова з них зіб"є по регресивному позову.
Сергей 58 | старожил **
[Re: ambaluk] 18 марта 2015 в 15:55
У меня была аналогичная ситуация (пяный мужик на Пассате въехал мне в зад)так он когда протрезвел не стал со страховой связываться, а возместил ремонт за свой счет, ему это вышло намного дешевле.
Змінено Сергей 58 (15:56 18/03/2015)
ambaluk | member *
[Re: Сергей 58] 18 марта 2015 в 16:19
Сергей 58 18.03.2015 15:55 пишет:

У меня была аналогичная ситуация (пяный мужик на Пассате въехал мне в зад)так он когда протрезвел не стал со страховой связываться, а возместил ремонт за свой счет, ему это вышло намного дешевле.

Та потім телефонували до мене, хотіли шось "вирішувати", але я послав.. Не хочу щоб моя дитина попала під колеса такому уроду. Найкраще доходить через ГРОШІ! Заплатили за штраф майданчик, мент дали по-любому бо він дуже злий був, значок зірвали з нього і чуть не били .
Без прав тепер буде, + свою відремонтувати+моя+того що я догнав спереду.
[Re: ambaluk] 18 марта 2015 в 16:31
ambaluk 18.03.2015 16:19 пишет:

Та потім телефонували до мене, хотіли шось "вирішувати", але я послав.. Не хочу щоб моя дитина попала під колеса такому уроду. Найкраще доходить через ГРОШІ! Заплатили за штраф майданчик,

Нет никакой платы за ШП, ну разве только развели в расчете на лоха. Если с адвокатом приезжал забирать машину, то 100% забрал её бесплатно.

Без прав тепер буде,

С чего вы взяли, откройте реестр судебных решений - в большинстве случаев, если не было пострадавших, присуждается штраф. Даже если суд первой инстанции присуждает лишение, есть аппеляция, к-рая смягчает санкцию до штрафа.

+моя+того що я догнав спереду.

Ну присудит ему суд выплачивать компенсацию и будет он вам платить по 100 гривен в месяц на протяжении 100 лет и таких случаев тысяча и один.
Если предлагают соразмерные деньги, лучше их брать, иначе можно вообще без ничего остаться.
Змінено Alex_I (16:32 18/03/2015)
ambaluk | member *
[Re: Alex_I] 18 марта 2015 в 16:47
Alex_I 18.03.2015 16:31 пишет:

Нет никакой платы за ШП, ну разве только развели в расчете на лоха. Если с адвокатом приезжал забирать машину, то 100% забрал её бесплатно.

Я заїжав на штрафку, питав, охоронець назвав сумму 145гр/сутка, законно чи ні думаю тут ДАІ рішают як їм захочеться. І чомусь я впевнений що вони платили, бо від мента я чув слова "Вони в мене місяць будуть її з штрафмайданчика заберати".

С чего вы взяли, откройте реестр судебных решений - в большинстве случаев, если не было пострадавших, присуждается штраф. Даже если суд первой инстанции присуждает лишение, есть аппеляция, к-рая смягчает санкцию до штрафа.

ДАІ шнік казав що судді зараз не такі добрі. В любому випадку просто так суддя не дасть те чи інше рішення.

Ну присудит ему суд выплачивать компенсацию и будет он вам платить по 100 гривен в месяц на протяжении 100 лет и таких случаев тысяча и один.
Если предлагают соразмерные деньги, лучше их брать, иначе можно вообще без ничего остаться.

Ви щось плутаєте, і страхова і ДАІ мені чітко сказали, що мені виплачує страхова, а потім вже зним там тягаються. Просто я повинен взяти на руки рішення суду.
[Re: ambaluk] 18 марта 2015 в 17:04
ambaluk 18.03.2015 16:47 пишет:

Я заїжав на штрафку, питав, охоронець назвав сумму 145гр/сутка, законно чи ні думаю тут ДАІ рішают як їм захочеться. І чомусь я впевнений що вони платили, бо від мента я чув слова "Вони в мене місяць будуть її з штрафмайданчика заберати".

Слова это одно, а закон - это другое, в коапе сказано плата за хранение не взымается. Кроме того он эту услугу не заказывал и платить не обязан.

ДАІ шнік казав що судді зараз не такі добрі. В любому випадку просто так суддя не дасть те чи інше рішення.

Уж кому а гаишникам я бы меньше всего верил, они на суды вообще не ходят, это так на уровне слухов.

Ви щось плутаєте, і страхова і ДАІ мені чітко сказали, що мені виплачує страхова, а потім вже зним там тягаються. Просто я повинен взяти на руки рішення суду.

Не говори гоп пока не перескочишь, то что на словах говорили не значит ровным счетом ничего, в теории могут и вас сделать виновным.
VSK_dp | приверженец ****
[Re: ambaluk] 18 марта 2015 в 17:25

Та потім телефонували до мене, хотіли шось "вирішувати", але я послав.. Не хочу щоб моя дитина попала під колеса такому уроду. Найкраще доходить через ГРОШІ! Заплатили за штраф майданчик, мент дали по-любому бо він дуже злий був, значок зірвали з нього і чуть не били .
Без прав тепер буде, + свою відремонтувати+моя+того що я догнав спереду.

До чего же вы наивный человек. Если дают деньги надо брать. Ну присудит вам суд выплату через полгода, так страховые сейчас почти не платят. Вон в соседней теме - эксперт оценил ущерба на 10 тысяч, страховая - 5, а так чтобы прямо сейчас выплатить 3.
А если ваш оппонент "порешал" вопросы с гаевыми то он еще сухим из воды выйдет. Вас кстати запросто можно сделать виноватым в несоблюдении дистанции . Ждите суда, там все узнаете.
Змінено VSK_dp (17:26 18/03/2015)
ambaluk | member *
[Re: Alex_I] 18 марта 2015 в 17:26
Alex_I 18.03.2015 17:04 пишет:

Не говори гоп пока не перескочишь, то что на словах говорили не значит ровным счетом ничего, в теории могут и вас сделать виновным.

Ну а це вже як? В мене відео після ДТП, навіть маю відео де це "ТЕЛО" з мента значок зриває.
маю всі документи, навіть фото його доків, свідки і їх телефони. 2 пояснення від мене і від того кого я догнав після удару, що тело було п"яне. Купа фото страховиків і т.д.
Як мене можуть зробити винним?

Мент йому написав 130 і 132 написав і в 130 я вичитав що авто можуть затримати! Це до попрередніх ваших слів.
2550 - 3400 грн.
[или]
лишение на 1 - 2 года (для водителей)
[или]
общественные работы на 40 50 часов
[или]
арест на 7 - 10 суток
/
изъятие ВУ, задержание ТС
[Re: ambaluk] 18 марта 2015 в 17:38
ambaluk 18.03.2015 17:26 пишет:

Alex_I 18.03.2015 17:04 пишет:

Ну а це вже як? В мене відео після ДТП, навіть маю відео де це "ТЕЛО" з мента значок зриває.
маю всі документи, навіть фото його доків, свідки і їх телефони. 2 пояснення від мене і від того кого я догнав після удару, що тело було п"яне. Купа фото страховиків і т.д.
Як мене можуть зробити винним?

У нас возможно все. Например, фальсификация медэкспертизы, согласно к-рой данное тело трезвое. Потом суд не примет ко вниманию ваши показания, а примет во внимание показания другой стороны - такое иногда бывает.

ambaluk 18.03.2015 17:26 пишет:

Мент йому написав 130 і 132 написав і в 130 я вичитав що авто можуть затримати! Це до попрередніх ваших слів.
2550 - 3400 грн.
[или]
лишение на 1 - 2 года (для водителей)
[или]
общественные работы на 40 50 часов
[или]
арест на 7 - 10 суток
/
изъятие ВУ, задержание ТС

132я тут вряд ли, там совсем про другое, а 130я вот она, если это не повторное нарушение, задерживать авто не имели права:

Стаття 130. Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції

Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, -

тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв від двохсот до трьохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до двох років, або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб і на інших осіб - накладення штрафу від двохсот до трьохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб.
Змінено Alex_I (17:42 18/03/2015)
Сергей 58 | старожил **
[Re: ambaluk] 18 марта 2015 в 17:41
Тот что мне заехал в зад:
1. Уехал с места ДТП, но его гайцы нашли через 500-600 м.- "закипел", был поврежден радиатор и привезли на место ДТП;
2.Был без документов на машину, страховки и ВУ, все это кореша ему подвезли позже, отказался от медосвидетельствования и т.д. одним словом, "ДЖЕКПОТ".
На следующий день он сам оттащил мою машину на СТО, попросил меня не обращаться в страховую ( по причине регресного возмещения), при мне сразу расчитался с мастером за ремонт.
Все было спокойно без "быкования". Что там у него было с судом и гайцами мне не интересно.
Поэтому, если есть возможность решить все "малой кровью" т.е. он сразу предлагает компенсировать, нужно на это идти, заходить с страховой, ждать решение суда и т.д. себе дороже и нервам напряг.
ambaluk | member *
[Re: VSK_dp] 18 марта 2015 в 22:01
VSK_dp 18.03.2015 17:25 пишет:

До чего же вы наивный человек. Если дают деньги надо брать.

по-перше, ДТП не таке вже серйозне як би ви могли уявити, в мене бампер пішов задній і передній.
Вже все на місці, взяв на шроті.
Гроші мені на руки не давали, я хотів на місці одразу, або до кінця дня максимум.
"Пацани" думали кинути я так відчуваю, бо казали, давайте потім, ми вам запчастини превеземо і т.д. Їм(тверезому родичу що приїхав) ДАІ шник пояснював що дешевше буде порішати. День пройшов, не домовились. Тепер суд. В мене авто вже зроблено, зі страховиком і оцінщиком "перетер", будемо писати повний фарш.
ambaluk | member *
[Re: Сергей 58] 18 марта 2015 в 22:05
Сергей 58 18.03.2015 17:41 пишет:

На следующий день он сам оттащил мою машину на СТО, попросил меня не обращаться в страховую ( по причине регресного возмещения), при мне сразу расчитался с мастером за ремонт.

Та ДАІ шник так і казав, що він(воділа-алкаш) буде в шоці від витрат, якщо не "рішати на місці"
По перше штраф-майданчик я вже писав.
Права забрати, суд, потім регресний позов, по якому типу якщо мені страхова віддає 100 баксів то в нього заберає 120.
[Re: ambaluk] 18 марта 2015 в 22:14
ambaluk 18.03.2015 22:05 пишет:

Права забрати, суд, потім регресний позов, по якому типу якщо мені страхова віддає 100 баксів то в нього заберає 120.

С чего вы взяли что вам просто так страховая отдаст 100$, вы с виновника будете их взымать либо через отдельное судебное производство, если он не будет согласен, правда долго это и геморно.
Ждите суд, он расставит все точки над i.
Змінено Alex_I (22:15 18/03/2015)
ambaluk | member *
[Re: Alex_I] 18 марта 2015 в 22:22
Alex_I 18.03.2015 22:14 пишет:

С чего вы взяли что вам просто так страховая отдаст 100$, вы с виновника будете их взымать либо через отдельное судебное производство, если он не будет согласен, правда долго это и геморно.

вибачте, а чому це мені страхова не віддасть 100$? В нього цивілка в нормі, страхова можа сказати зараз найкраща (для мене по оплатах), при чому тут він і я? Цю інфо мені надали люди де я писав заяву в страхову, там зразу і представник МТБУ був він же оцінщик і та людина яка від моєї страхової їхала на місц ДТП , він же мені і все допоміг і заяву з ним писав.
Страхова мені виплачує, а потім розберається з ним.
Зараз я маю просто взяти рішення суду на руки, тоді знову йду до оцінщика і він вже на той день рахує збитки+все що домовимось.
Чи я щось не так розумію?
Змінено ambaluk (22:24 18/03/2015)
ambaluk | member *
[Re: ambaluk] 18 марта 2015 в 22:27
ambaluk 18.03.2015 22:22 пишет:

Alex_I 18.03.2015 22:14 пишет:

вибачте, а чому це мені страхова не віддасть 100$? В нього цивілка в нормі, страхова можа сказати зараз найкраща (для мене по оплатах), при чому тут він і я? Цю інфо мені надали люди де я писав заяву в страхову, там зразу і представник МТБУ був він же оцінщик і та людина яка від моєї страхової їхала на місц ДТП , він же мені і все допоміг і заяву з ним писав.
Страхова мені виплачує, а потім розберається з ним.
Зараз я маю просто взяти рішення суду на руки, тоді знову йду до оцінщика і він вже на той день рахує збитки+все що домовимось.
Чи я щось не так розумію?

Доречі, як я можу глянути протокол що ДАЇшник склав? Може вони там порішали без п"янки написати?
[Re: ambaluk] 18 марта 2015 в 22:32
ambaluk 18.03.2015 22:27 пишет:

Доречі, як я можу глянути протокол що ДАЇшник склав? Може вони там порішали без п"янки написати?

Копию сразу надо было на руки получить, позже в теории могли дорисовать все что угодно.
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 119 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 8589