autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Выбор из несравнимо разных авто

Скаут | СуперСтар *
5 августа 2015 в 11:40
leon X-PERIENCE vs superb ambition
Ви можете вибрати тільки один варіант відповіді
X-PERIENCE
superb

Початок голосовалки (11:38 05/08/2015) закiнчення (Дата закінчення голосування не визначена.)
Перш ніж побачити результати, ви повинні проголосувати.

перед покупкой форестера создавал не одну тему о выборе авто на протяжение больше года.
и признаюсь, форум, а точнее форумчане, внесли свою существенную лепту в мой выбор, о котором ничуть не жалею.
думаю, следующую машину буду выбирать таким же способом, тем более спешки никакой пока нет...
на сегодняшний день в душу запали два авто:
1. seat leon X-PERIENCE 4x4 2.0 TDi 184 л.с. 35 тыс уе.
и
2. skoda superb (2015) 1.8 Tsi 180 л.с. 32 тыс уе (ambition - мне этой комплектации было бы достаточно)

не ездил пока ни на одной из них.
Суперб только вчера привезли. Сеат уже щупал.
двигатели по мощности одинаковые, в дизеля чуть больше крутной (380 против 320).

В сеата клиренс на 2 см больше (17 против 15) и разгон до сотни (кому он надо?) на 1 сек лучше. (7 против 8)
в условиях эксплуатации дом-работа-море (65 трасса/30 город/5 село) не могу пока определить какой авто будет лучше...
Суперб будет комфортней??? в чем это может проявляться?
куда со своим пп может заехать сеат, куда не заедет переднеприводная пузотерка??
может безопасней на скользкой дороге? - тоже спорный вопрос.

p.s. раньше мечтал об октавии скаут, но при выходе аналогичного и более дешевого леона не вижу в нем смысла.

p.s.s. другие авто в этой теме предлагать нет смысла и фраза " да за такие деньги можно взять "ХХХ" неуместна. Все другие авто, которые нравятся, пока не попадают в озвученный выше прайс.
спасибо

p.s.s.s. не могу найти сайт, где можно нормально сравнить комплектации этих двух авто (чтоб двумя колонками рядом наглядно было)
mishapetrovich | опытный писатель ****
Re: Выбор из несравнимо разных авто
[Re: Скаут] 5 августа 2015 в 11:48
Скаут 05.08.2015 11:40 пишет:

двигатели по мощности одинаковые, в дизеля чуть больше крутной (380 против 320).

Вроде встречал, что если Суперб на дсг то там крутяк ограничен 250Нм-ми, вот например http://www.drive.ru/drive-test/skoda/55acd85695a6568df0000187.html
Или Сеат на дсг, а суперб на мешалке?
Скаут | СуперСтар *
[Re: mishapetrovich] 5 августа 2015 в 11:52
Volvo S60 05.08.2015 11:48 пишет:

Скаут 05.08.2015 11:40 пишет:

Вроде встречал, что если Суперб на дсг то там крутяк ограничен 250Нм-ми, вот например http://www.drive.ru/drive-test/skoda/55acd85695a6568df0000187.html
Или Сеат на дсг, а суперб на мешалке?

таки да. на дсг 250, на механике 320.
вообще для меня автомат/механика - не принципиально...
хотя механика на 3 тыс уе дешевле...
doctor_b | Айболит **
[Re: Скаут] 5 августа 2015 в 11:58
Леон не Скаут - багажник меньше. На трассе обе должны вести себя хорошо, но, думаю Суперб за счет более длинной базы будет на трассе комфортней и мягче за счет других настроек подвески (Сеат жестче Шкоды и ФВ, на Ауди я не ездил.)
не знаю что у тебя с семьей. Если вас двое - Сеата с головой. Если четверо - тогда Суперб.
У Суперба должно быть попроще с кузовными деталями, мен кажется. Задний бампер на Ибицу мы ждали недели три
Скаут | СуперСтар *
[Re: doctor_b] 5 августа 2015 в 12:08
doctor_b 05.08.2015 11:58 пишет:

Леон не Скаут - багажник меньше.

меньше, но не маленький 587 л - это больше, чем в моей А5.

(Сеат жестче Шкоды)

бывают иномарки жестче шкоды?

не знаю что у тебя с семьей. Если вас двое - Сеата с головой. Если четверо - тогда Суперб.

нас 4, но не думаю, что дети почувствуют разницу...

У Суперба должно быть попроще с кузовными деталями, мен кажется. Задний бампер на Ибицу мы ждали недели три

Sashok_Accent | ***
[Re: Скаут] 5 августа 2015 в 12:12
очень легкий выбор
смотришь в зеркало - если видишь пенсионера - то Суперб
А если нет - то Сеат
Молчун | СуперСтар **
[Re: Sashok_Accent] 5 августа 2015 в 12:16
Sashok_Accent 05.08.2015 12:12 пишет:

очень легкий выбор
А если нет - то Сеат

Це самонавіювання для задоволення влсного его.

Дивишся на % трасового пробігу, 2 дітей і вибираєш Суперб.
Д-клас на трасі таки рулить, плюс простор для задніх пасажирів=душевному спокою водія.
DimonDSV | V.I.P **
[Re: Скаут] 5 августа 2015 в 12:18
надо проверить ездой. без этого никак.
из этих выбрал бы шкоду.
Ganni | подсевший на форум ***
[Re: Скаут] 5 августа 2015 в 12:24
Проголосував за Сеат з кількох причин.

По-перше, він економічніший.

По-друге, повний привід. В контексті попереднього рядка в даному випадку це ні разу не обтяжуючий фактор щоб говорити "нащо за нього переплачувати на заправках" (дідівські страшилки про "ПП дорожче обслуговувати" одразу відкинем). І якщо в нас два автомобілі з абсолютно однаковим споживанням (хоча сеат реально економічніший), але один моно-, а інший 4х4, то НЕ вибрати останній це глупство, я вважаю

По-третє, зараз сюди прогнозовано набіжать Райдер і компанія щоб з піною на губах даказати калічність цього повного приводу в порівнянні з трусубару, але я впродовж останніх 6 років одночасно експлуатую монопузотерку і 4х4паркет з дуже фіговим для офф-роуду приводом. Так от в мене ніразу не виникало потреби збільшити на пузотерці кліренс - там, де проїжджають кроси з 18-20см кліренсу, там проїде й пузотерка 13-15см. Це вам авторитетно кажу я - людина, котра на октаві й на танковому полігоні їздила, і поліську глибинку, там де асфальтом і не пахне, теж досить детально об"їздила
Так, нехай з меншою швидкістю і трохи більшим використанням мозку, але проїжджабельно. А от про відсутність нехай легковушного, але 4х4, то ще не було жодного року (особливо взимку), щоб я не згадав

Я не хочу своїми словами починати срач "моно vs пп", я знаю, що 90% їздять на недоприводі "і всьо ок/жодних проблем/скільки там тої зими", але ще раз, якщо є вибір взяти 4х4 без переплат за нього на заправках (ми зараз конкретно розбираєм лише ці два авто в запропонованих комплектаціях), то тут і думати нема чого

п.с. якщо що, мені дуже подобається новий суп - чехи представили дуже серйозного гравця в своєму класі (думаю, навіть попри кризу міцно відірве свій шмат ринку). Тут навіть сперечатись безглуздо. Але в даній темі вибір сімейного авта очевидний імхо
Скаут | СуперСтар *
[Re: Sashok_Accent] 5 августа 2015 в 12:27
Sashok_Accent 05.08.2015 12:12 пишет:

очень легкий выбор
А если нет - то Сеат

p.s. но надо все таки решить, смотреть в зеркало в супербе или в леоне? )))
Krosav4eg | новичок *****
[Re: Скаут] 5 августа 2015 в 12:32
Кроме всего вышеперечисленного стоит отметить что у шкоды будет 7-ступенатая DSG которая, предположительно, менее надежная нежели 6-ступка на сеате. Актуально если в приоритете не механическая КПП.
Скаут | СуперСтар *
[Re: Ganni] 5 августа 2015 в 12:33
Ganni 05.08.2015 12:24 пишет:

Проголосував за Сеат з кількох причин.

По-перше, він економічніший.

По-друге, повний привід. В контексті попереднього рядка в даному випадку це ні разу не обтяжуючий фактор щоб говорити "нащо за нього переплачувати на заправках" (дідівські страшилки про "ПП дорожче обслуговувати" одразу відкинем). І якщо в нас два автомобілі з абсолютно однаковим споживанням (хоча сеат реально економічніший), але один моно-, а інший 4х4, то НЕ вибрати останній це глупство, я вважаю

По-третє, зараз сюди прогнозовано набіжать Райдер і компанія щоб з піною на губах даказати калічність цього повного приводу в порівнянні з трусубару, але я впродовж останніх 6 років одночасно експлуатую монопузотерку і 4х4паркет з дуже фіговим для офф-роуду приводом. Так от в мене ніразу не виникало потреби збільшити на пузотерці кліренс - там, де проїжджають кроси з 18-20см кліренсу, там проїде й пузотерка 13-15см. Це вам авторитетно кажу я - людина, котра на октаві й на танковому полігоні їздила, і поліську глибинку, там де асфальтом і не пахне, теж досить детально об"їздила
Так, нехай з меншою швидкістю і трохи більшим використанням мозку, але проїжджабельно. А от про відсутність нехай легковушного, але 4х4, то ще не було жодного року (особливо взимку), щоб я не згадав

Я не хочу своїми словами починати срач "моно vs пп", я знаю, що 90% їздять на недоприводі "і всьо ок/жодних проблем/скільки там тої зими", але ще раз, якщо є вибір взяти 4х4 без переплат за нього на заправках (ми зараз конкретно розбираєм лише ці два авто в запропонованих комплектаціях), то тут і думати нема чого

п.с. якщо що, мені дуже подобається новий суп - чехи представили дуже серйозного гравця в своєму класі (думаю, навіть попри кризу міцно відірве свій шмат ринку). Тут навіть сперечатись безглуздо. Але в даній темі вибір сімейного авта очевидний імхо

гідні аргументи. дякую.
переварюю.
[Re: doctor_b] 5 августа 2015 в 12:38

Молчун 05.08.2015 12:16 пишет:

Дивишся на % трасового пробігу, 2 дітей і вибираєш Суперб.
Д-клас на трасі таки рулить, плюс простор для задніх пасажирів=душевному спокою водія.

От чесно, не розумію таких думок - народ, припиніть! Автор не Порше 911 вибирає В Леоні є нормальний другий ряд, де нормально ззаду місця.
Менше, ніж в Супербі - це ні разу не значить "мало". Як мінімум, його там більше, ніж в гольфі7 (а я зараз спокійно юзаю гольфа на дальняк) і ще більше, ніж в октавіА5, на якій половина українського середнього класу їздить, наприклад. Тому облиште ці, в прямому сенсі слова, надумані перестороги
Sashok_Accent | ***
[Re: Молчун] 5 августа 2015 в 14:15
Молчун 05.08.2015 12:16 пишет:

Це самонавіювання для задоволення влсного его.

власне его варте того, щоб його задовільняти
Молчун | СуперСтар **
[Re: Sashok_Accent] 5 августа 2015 в 14:29
Sashok_Accent 05.08.2015 14:15 пишет:

Хто як його задовільняє - хто зовнішніми атрибутами, а хто почуттям задоволення від користі для близьких людей
Молчун | СуперСтар **
[Re: Ganni] 5 августа 2015 в 14:34
Ganni 05.08.2015 12:38 пишет:

От чесно, не розумію таких думок - народ, припиніть! Автор не Порше 911 вибирає В Леоні є нормальний другий ряд, де нормально ззаду місця.
Менше, ніж в Супербі - це ні разу не значить "мало". Як мінімум, його там більше, ніж в гольфі7 (а я зараз спокійно юзаю гольфа на дальняк) і ще більше, ніж в октавіА5, на якій половина українського середнього класу їздить, наприклад. Тому облиште ці, в прямому сенсі слова, надумані перестороги

Скажімо так:
-з двох авто на трасі краще більше і важче;
-простору багато не буває.

ПП тут звичайно стоїть особняком, тому що користь від нього є і не тільки взимку, але це вже вибір індивідуальний і я б тут радити, до поїздки на обох, не став.
Скаут | СуперСтар *
[Re: Молчун] 5 августа 2015 в 15:10
Молчун 05.08.2015 14:34 пишет:

Скажімо так:

маса обох абсолютно практично однакова.

довжина суперба на якихось 32 см більша
[Re: Молчун] 5 августа 2015 в 15:37
Молчун 05.08.2015 14:34 пишет:

Ganni 05.08.2015 12:38 пишет:

Скажімо так:
-простору багато не буває.

Хто сказав? Я вважаю, це суто індивідуальні речі
Щодо траси мені далека теза про "краще більше і важче". Компактне і легке, за умови потужного двигуна і хорошої шумоізоляції, для мене не менш приємне. А на поганій дорозі "краще більше і важче" це хіба що якщо ми про крузаки і Ко з їх величезними колесами, котрі не момічають якості полотна. Накрайняк, великі кроси (типу мого Хайлендера), де колеса теж великі.
Але аж ніяк це правило не застосовується до седанів Д-класу в порівнянні з С-класом, де різниця в розмірі коліс якщо й присутня, то зовсім мінімально
Та й щодо простору, наприклад, я спецом перейшов з октави на гольф, бо мені було якраз забагато цього т.зв. "простору".

Моє імхо
[Re: Молчун] 5 августа 2015 в 15:37
Молчун 05.08.2015 14:29 пишет:

Sashok_Accent 05.08.2015 14:15 пишет:

Хто як його задовільняє - хто зовнішніми атрибутами, а хто почуттям задоволення від користі для близьких людей

А обома способами одразу його заборонено задовольняти?
Oleg249 | старый писатель *
[Re: Скаут] 5 августа 2015 в 16:22
я за сеат, дизель пп автомат. у суперба маловат клиренс инхо....сеат очень сбалансированій авто в плане дастаточного клиренса,простара, єкономичности, молодежного имеджа,динамики, багажника и тп.
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Додаткова інформація
Модератор:

AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

8 користувачів і 596 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 13470