То есть пока у него не выработалось сегодняшнего понятия о деньгах, давание детям денег мне считалось дурной модой и баловством.

Вирішили спробувати ввести систему винагород/штрафів за шкільні оцінки та процес виконання домашнього завдання. Хтось пробував ? Працює ? Які нюанси, поради ?Пробовали, но как то не прижилось.
Подзатыльник работает лучше, как стимулятор
шучу. А так, насчет денег решил на летние каникулы малого устроить на работу. он уже ждет не дождаться. Но я сказал, что если будет плохо учится, то на работу его не возьмут, пока действует. Осталось теперь на лето ему работу придумать
это если у всех одинаковое понятие о чистоте и частоте уборки)))) мой малой второй день подряд помоет пол только за деньги, ибо он не видит загрязнения или "все равно ходим ногами")))
Щодо хатньої роботи, то я проти грошових відносин. Це спільний дім/дача/город нашої родини, отож кожний в силу своїх можливостей повинен допомгати робити його кращим![]()
Пока работают "быстрые заманухи" - вроде ты мне это, а я тебе это - в режиме примерно недельного выполнения.
Вирішили спробувати ввести систему винагород/штрафів за шкільні оцінки та процес виконання домашнього завдання. Хтось пробував ? Працює ? Які нюанси, поради ?
Мои пока не знают ценность денег. Вообще. Им что тысяча, что сто - фиолетово.
На всякие няшки вроде "закончишь хорошо четверть - поедем в Египет" тоже не ведутся.
Зато за пачку чипсов или сухариков (ну гадости какой-то) готовы посидеть с младшими и вообще на многое готовыПока работают "быстрые заманухи" - вроде ты мне это, а я тебе это - в режиме примерно недельного выполнения.
А какой возраст? Прейскурант?
8 років.
12 - 70 грн., 11 - 20 грн., 10 - 15 грн., 9 - 10 грн. 8,7 - нічого, все що нижче минус 20. Уроки після 21:30 - штраф 50 грн., не робив зарядку для хребта, не почистив зуби - штраф 30 грн., сидить криво за столом - штраф 30 грн.
Найчастіші оцінки 10 та 11, рідше 9, зовсім рідко 8, але от домашнє після 21 і аж до 23 це ми любимо, ну і все інше за що буде штрафувати робиться, але за умови 10 нагадувань, 5 прикрикувань та 3 нервових посмикувань вік у батьків![]()
![]()
Оптимальним стимулом для навчання є контроль цифрових засобів,у мене система проста,ноут зберігається в гаражі(гараж в будинку) планшет під замком в шафі,видаються цифрові засоби лише після здачі домашніх завдань,просто,ефективно і безгеморно для батьків,при тому чадо саме тероризує батьків шоб швидше здати домашнє завдання
тобто їй подобаються абсолютно всі предмети і домашнє по ним робиться однаково щвидко та з задоволенням![]()
И даже не слишком редко.
тобто їй подобаються абсолютно всі предмети і домашнє по ним робиться однаково щвидко та з задоволенням![]()
угу![]()